Volkswagen Golf: Viac, než facelift

Nový Golf nemá iba omladený vzhľad ale aj najväčšie množstvo pokročilých asistenčných systémov. Dokonca sa dá ovládať aj gestami!

Asi najväčšiu zásluhu na vizuálnom omladení majú nové zadné LED svetlomety s premenlivou grafikou (vo vrcholných verziách aj s dynamickými smerovkami) a prepracované predné svetlomety s novým LED denným svietením, ktoré môžu byť za príplatok vybavené Full LED technológiou. Rozšírené predné a zadné nárazníky dodávajú Golfu športovejší a sebaistejší vzhľad. Balík R-Line potom posúva športový dizajn karosérie ešte o krok ďalej.

vw golf

Vo vnútri nájdeme nové materiály, čalúnenia a obklady, ale najväčšou novinkou je digitálny prístrojový štít Active Info Display, ktorý sa pred vami rozsvieti namiesto klasických budíkov. Pri pohľade na jeho prepracovanú grafiku vám bude jasné, že Golf sa posunul o hodný kus ďalej, čo sa týka elektroniky. A je to pravda. Každý displej autorádia je teraz väčší a s lepšou odozvou, pričom vrcholná verzia má dokonca displej s uhlopriečkou až 9,2 palca! Veľmi moderne vyzerá aj jednoliate sklenené prekrytie displeja, ktoré bez prerušenia prechádza do bočných dotykových tlačidiel. Dizajn stredovej konzoly je tak veľmi čistý. Golf vyniká aj v konektivite, pričom pribudli internetové služby Car-Net a s tým spojená konektivita so smartfónmi, alebo užitočné aplikácie s dopravnými správami či cenami palív. Absolútnou novinkou v tejto triede je ovládanie gestami. Pre vybrané úkony stačí v priestore pred obrazovkou mávnuť rukou v požadovanom smere a prehodíte napríklad rádiostanicu či stránku v menu. Nemusíte teda spúšťať zrak z vozovky, čo prispieva bezpečnosti.

vw golf

Bezpečnosti prispieva aj nová armáda asistentov. Novinkou je asistent cúvania s prívesom Trailer Assist, asistent pre poloautonómnu jazdu v dopravnej zápche, systém Front Assist s rozpoznávaním chodcov či Emergency Assist, ktorý v prípade, že sa vodič zo zdravotných problémov prestane venovať riadeniu, sám odstaví auto bezpečne na krajnici.

vw golf

Nový Golf je už v predaji so širokou ponukou motorov TSI aj TDI, pričom pribudla nová, 7-stupňová prevodovka DSG. Už ho testujú aj novinári, takže sa čoskoro môžete tešiť na prvé recenzie!

Pre viac informácii navštívte www.vw.sk alebo www.volkswagenblog.sk.

Prihláste sa a vložte PR článok

Moskva alebo Petrohrad?

Aké auto si vybrať - nové, zánovné alebo jazdené?

Jubilejná desiata KOCKA privíta zákazníkov v Starej Ľubovni

Nový článokHB Reavis predstavuje projekt Stanica Nivy na veľtrhu