14. ročník AmCham „Job Fair“ v Košiciach

Medzinárodné a slovenské firmy ponúkajú viac ako 150 pracovných miest na trhu práce „JOB FAIR“.

Medzinárodné a slovenské firmy ponúkajú viac ako 150 pracovných miest na trhu práce „JOB FAIR“, ktorý organizuje Americká obchodná komora v SR v Košiciach.

V pondelok, dňa 27. februára 2017, Americká obchodná komora v SR (AmCham) otvorí brány trhu práce „JOB FAIR“ v Hoteli DoubleTree by Hilton v Košiciach, ktorý je jeden z najstarších a najstabilnejších trhov práce v tomto regióne. Medzinárodné a slovenské spoločnosti pôsobiace na Slovensku, ponúknu pracovné miesta a pracovné stáže študentom a absolventom vysokých škôl.

Toto jednodňové verejné podujatie má za cieľ ponúknuť pracovné príležitosti absolventom a študentom posledných ročníkov vysokých škôl v sektoroch, akými sú informačné technológie, poradenstvo, financie, účtovné služby, výroba či hutníctvo.

“Počas tohtoročného veľtrhu práce chceme osloviť absolventov, ktorí chcú ostať verní východoslovenskému regiónu. Fandíme aj cezpoľným, ktorí chcú dať šancu metropole východu. Orientujeme sa na juniorské, rovnako  ako aj na seniorské pozície. Od kandidátov požadujeme mäkké a tvrdé zručnosti a ich zanietenosť učiť sa rýchlo a efektívne. Na oplátku ponúkame možnosť odborne i osobnostne rásť, podporujeme dobrovoľníctvo našich kolegov ako aj ich voľnočasové aktivity,” dodáva Katarína Trnová, hovorkyňa spoločnosti T-Systems Slovakia, s.r.o.

Významné zastúpenie na tohtoročnom trhu práce majú aj centrá zdieľaných služieb. Uchádzačom ponúkajú širokú škálu zamestnaneckých výhod, sú atraktívnymi zamestnávateľmi a v slovenskom hospodárstve majú významné postavenie. Z prieskumu AmCham medzi 26 centrami zdieľaných služieb, ktoré zamestnávajú viac ako 28 000 ľudí vyplynulo, že hlavnou motiváciou pôsobenia na Slovensku je dostupnosť vysokokvalifikovanej, flexibilnej a jazykovo vybavenej pracovnej sily.

„Trh práce Americkej obchodnej komory v SR poskytuje návštevníkom priestor, priblížiť sektor centier zdieľaných služieb, podmienky, príležitosti a možnosti ďalšieho kariérneho rozvoja, ktoré prináša práca vo firmách v tomto odvetví. Sprievodný program predstaví uchádzačom o zamestnanie potreby a trendy v oblasti zručností,“ hovorí Gabriel Galgóci, predseda AmCham Fóra centier podnikových služieb a zároveň výkonný riaditeľ spoločnosti AT&T Global Network Services Slovakia, s.r.o.

O trhu práce „JOB FAIR“

Na tohtoročnom podujatí sa zúčastní 25 firiem. Niekoľko z nich sa umiestnilo v rebríčku TOP zamestnávateľ za rok 2016. Firmy, ktoré ponúknu pracovné miesta na trhu práce „JOB FAIR“ sú ADECCO Slovakia, s.r.o., Amazon Czech Republic, Amazon Slovakia s.r.o., AT&T Global Network Services Slovakia, BDO, spol. s. r.o., DELL, s.r.o., Deloitte, Embraco Slovakia s.r.o., Fpt Slovakia s.r.o., GlobalLogic, Grafton Slovakia, s.r.o., Honeywell Turbo s.r.o., IBM Slovakia, spol. s r.o., InfoUSA Košice, Inžinierske stavby, a.s., KPMG, LafargeHolcim European Business Services, Lugera & Maklér spol. s.r.o., Medzinárodná organizácia pre migráciu (IOM) Slovensko, Mondi SCP, a.s., Ness Košice Development Center, PricewaterhouseCoopers Slovensko, s.r.o., Senacor, SHP Slavošovce a.s, SWEP Slovakia s.r.o., T-Systems Slovakia s.r.o., U. S. Steel Košice, s.r.o. Ďalšie vzdelanie a zaujímavé stáže ponúknu aj CENTRAL EUROPEAN UNIVERISTY, Technická univerzita v Košiciach, The Office of the Embassy of Canada a Univerzita Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach. Ako každý rok, aj tento sa predpokladá účasť viac ako 1300 študentov z košického regiónu. Viac na http://www.amcham-trhprace.sk/.

O Americkej obchodnej komore v SR

Trh práce Americkej obchodnej komory v SR (AmCham) predstavuje jednu z mnohých aktivít, prostredníctvom ktorých sa snaží zlepšovať podnikateľské prostredie na Slovensku. AmCham bol založený v roku 1993 v Bratislave ako nezávislá nezisková organizácia financovaná výhradne z príspevkov svojich členov. V septembri 2003 bola otvorená nová pobočka AmCham v Košiciach s cieľom podporiť ekonomický rozvoj vo východoslovenskom regióne. Dnes patrí medzi najaktívnejšie zahraničné obchodné komory s cieľom zlepšovať podnikateľské prostredie na Slovensku. Členská základňa v súčasnosti predstavuje viac ako 330 spoločností, vrátane mnohých z najväčších a najvýznamnejších firiem na Slovensku. Z uvedeného počtu tvoria približne 40 % slovenské spoločnosti, zhruba 20 % je amerických a približne 40 % predstavujú medzinárodné spoločnosti. Celkový ročný obrat „Top 100“ spomedzi našich členských spoločností prekračuje 15,5 miliárd EUR a počet ich zamestnancov dosahuje približne 100 000 ľudí. Viac informácií o AmCham môžete získať na www.amcham.sk.

Americká obchodná komora v SR

Martin Mudrák

Františkánska 5, 040 01 Košice
Mobil: +421 (0)902 912 006
E-mail: martin.mudrak@amcham.sk

www.amcham.sk.

Americká obchodná komora v SR

Natália Spodniak

Hotal Crowne Plaza

Hodžovo nám. 2, 811 06 Bratislava
Mobil: +421 (02)5464 0534
E-mail: natalia.spodniak@amcham.sk

www.amcham.sk.

Prihláste sa a vložte PR článok

4 rady pre deti a dospelých, ako sa starať o pokožku

Ľudské telo sa v priebehu života vyvíja. Najväčšie zmeny sú viditeľné u detí, ktoré sa menia doslova každým dňom.

Výstava Podoby lásky zobrazí skutočné osudy konkrétnych žien

„Dnes je Magda šťastná. Podarilo sa jej rozviesť, žije v byte, ktorý je v jej výlučnom vlastníctve.

Tohtoročné trhy pred Auparkom bude otvárať Vidiek

Vianočné trhy na námestí pred košickým Auparkom otvorí v sobotu 25. novembra známa slovenská poprocková skupina Vidiek.

Vyrábajú v malom, no presadili sa. Sessler a Farmárske lupienky

Už ich dostanete dokonca aj v Kauflande.