Billa mieri do Optimy

Po rekonštrukcii vzniknú nové obchody.

Koncom roku 2016  sa verejnosť dozvedela o odchode obchodu Hypernova z košického obchodného centra Optima. Stalo sa tak k 31. decembru 2016. Na jej mieste už o niekoľko mesiacov nájdete Billu a ďalšie nové obchody.

KOŠICE. „Obchodné centrum Atrium Optima malo s prevádzkovateľom  predajne Hypernova uzavretú zmluvu do mája 2017. Napokon sa však obe zmluvné strany dohodli na skoršom ukončení Zmluvy“,  vysvetlil manažér OC Atrium Optima Peter Šimkanin.

Billa je istá

Šimkanin priznáva, že skorší odchod prevádzkovateľa hypermarketu musel urýchliť aj ďalšie plány s rozvojom obchodného centra. Okamžite začali rokovať s možnými nájomcami, ktorí by Hypernovu nahradili. Napokon vznikol úplne nový projekt, ktorý ráta so zmenšením predajne potravín a vznikom ďalších deviatich väčších a menších obchodov. „Verejnosť sme chceli informovať, až keď budú jednania uzavreté. Prvou výbornou správou, ktorá je už istá a stopercentná je podpis nájomnej zmluvy so spoločnosťou, ktorá vlastní obchody Billa,“ hovorí Šimkanin.

img20170303090036-r590_res.jpg

Potraviny budú zabezpečené

Predajňa potravín je neoddeliteľnou súčasťou nákupného centra. S Billou budú môcť zákazníci rátať po rekonštrukcii plochy po Hypernove. V ideálnom prípade v nej po prvýkrát nakúpia na jeseň tohto roku. „Čaká nás veľmi dôkladná rekonštrukcia. Kompletne sa upravia podlahy, technológie, vzduchotechnika,“ vyratúva Šimkanin a ubezpečuje, že nakupujúci v Optime si potraviny nakúpia aj počas prestavby. „Ľudia neodídu naprázdno. Tento mesiac  sme otvorili prevádzku pečiva, údenín a zeleniny priamo na obchodnej pasáži, ako aj  prevádzku Poctivý farmár, ktorý má v ponuke mäsové výrobky a ďalšie základné potraviny. Zákazníkom taktiež zostáva k dispozícii predajňa biopotravín a syrov.“

Novinky

Plocha po Hypernove sa rozdelí na menšie časti. Dvetisíc metrov obsadí Billa a rovnako veľká plocha je naplánovaná aj pre novinku v Košiciach: „Nebude to klasická prevádzka, kde si môžete kúpiť tovar. Chceme ľuďom ponúknuť zážitok. Bude to niečo celoslovensky originálne,“ odtajňuje Šimkanin, no príliš veľa prezradiť nechce. V ďalších prevádzkach by sa mali usídliť značky ktoré rozšíria a zatraktívnia mix obchodov Obchodného centra.

Trpezlivosť prinesie nové obchody

V týchto dňoch začína rekonštrukcia, ktorej cieľom je pripraviť reprezentatívny priestor v čo najkratšom čase a zároveň neobmedziť zákazníkov. Prestavba sa bude konať počas plnej prevádzky: „Budeme sa snažiť vyhnúť hlučnosti a prašnosti. Priečkou sme oddelili priestor bývalých potravín od obchodnej pasáže. Faktom však je, že nie všetky práce môžeme robiť v noci. Preto chceme poprosiť našich zákazníkov o trošku trpezlivosti,“ vysvetľuje manažér Peter Šimkanin. Zároveň však sľubuje, že dočasný diskomfort bude následne vyvážený lákavými prevádzkami. „Ľudia sa majú na čo tešiť. Je to úžasná príležitosť ponúknuť našim zákazníkom niečo nové. Som presvedčený, že to bude stáť za to. Jednania stále prebiehajú. Našim cieľom je vytvoriť stálu pridanú hodnotu, ktorá nás odlíši od konkurencie a možno vytvorí aj náskok,“ uzavrel.

Prihláste sa a vložte PR článok

Eilat: Slnko, teplo a zábava

Izraelské letovisko pri Červenom mori láka Slovákov za teplom počas celého roka.

Ku kuchynskej linke dostanete obývačku či vstavané skrine za 50%

2M Interier začínala ako malá rodinná firma s výrobou kancelárskeho nábytku.

Exkurzia študentov Stavebnej fakulty STU v Bratislave

Exkurzia sa konala v rámci predmetu Progresívne stavebné materiály a konštrukcie.

Prichádza Black Friday, jazdenku môžete mať so zľavou 2000 eur

Najväčší predajca ojazdených automobilov pripravil od piatku do nedele tohtoročné najvýraznejšie zníženie cien áut