Vína z Nového sveta v Aucafe

Vo štvrtok 16.3.2017 od 19.00 hod. sa uskutoční v reštaurácii Aucafe gala večera spojená s prezentáciou vinárstva Simonsig.

Korene vinárstva Simonsig siahajú až do roku 1688, kedy sa francúzsky huguenot Jacques Malan rozhodol opustiť domov a pokračovať v tradícii svojich predkov - výrobe kvalitných vín v ďalekej Afrike.

Vinárstvo patrí k najstarším vinárstvam v Južnej Afrike a pýši sa mnohými priekopníckymi úspechmi. Frans Malan je vinárom, ktorý ponúkol prvé juhoafrické šumivé víno vyrobené metódou Champagne. Hostia gala večere budú mať jedinečnú príležitosť ochutnať toto šumivé víno ako prví na Slovensku.

Okrem šumivého vína vyprodukoval Frans Malan taktiež prvý Riesling v oblasti a je jedným z troch spoluzakladateľov dnes už svetoznámej vínnej cesty v oblasti Stellenbosch.

Na pozvanie spoločnosti Provino príde vzácny hosť, pán Jacques Jordaan, exportný riaditeľ spoločnosti pre Európu. Pán Jordaan odprezentuje celú kolekciu vín, vrátane ikonických Labyrinth Cabernet Sauvignon, Sunbird Sauvignon Blanc a vlajkovú loď Bordeaux Blend Tiara. Okrem skvelých vín si hostia počas večera vychutnajú výborné degustačné menu.

Rezervácie na čísle 0903 902 362 alebo mailom na aucafe@nextra.sk.

Tešíme sa na Vašu návštevu.

Šesť dôvodov, prečo sa oplatí cestovať do Ruska

Ruské poklady sa dostali do hľadáčika cestovateľov nielen kvôli majstrovstvám.

Špeciálna príloha: Krížovky na leto

Prílohu pre všetkých, čo radi lúštia, nájdete už v piatok 20. júla v denníku SME.

Najpredávanejšou jazdenkou v tuzemsku bola Škoda Octavia

Z autocentier AAA AUTO si zákazníci za prvých šesť mesiacov odviezli 41 000 vozidiel.

Gopass-dovolenka, ktorá sa oplatí

Dovolenka vo Vysokých Tatrách a v Liptove bude toto leto opäť výhodnejšia.