Poradňa: Ako dlho trvá vybavenie pôžičky?

Vybrané banky v súčasnosti znižujú úroky pri pôžičkách takmer až na nulu. Treba si však pozorne preštudovať všetky podmienky.

Dobrý deň, začiatok roka bol pre našu rodinu náročnejší, ako sme plánovali. Potrebovali by sme rýchlo preklenúť toto obdobie. Viete mi, prosím, povedať ako dlho trvá vybavenie pôžičky, čo všetko k tomu potrebujem? Prípadne, viete mi dať tip, kde získať najnižší úrok? Jano, Prievidza

Odpovedá Beáta Bjelová, produktový manažér, mBank.

Dobrý deň Janko. Záleží na tom, či ste klientom banky, kde chcete žiadať o úver. Ak si klient požiada o úver vo svojej banke, schvaľovanie prebieha takmer okamžite, nakoľko banka pozná klientovu históriu a zvyčajne má pre neho predschválenú ponuku. Pri novom klientovi prebieha štandardné schvaľovanie pri splnení všetkých podmienok obvykle do dvoch dní. Na vybavenie je potrebný len občiansky preukaz a pravidelný príjem. Banka zvyčajne nevyžaduje potvrdenie o príjme, ale v určitých prípadoch si ho môže vypýtať.

Vybrané banky v súčasnosti znižujú úroky pri pôžičkách takmer až na nulu. Treba si však pozorne preštudovať všetky podmienky a vypočítať si, koľko v konečnom dôsledku banke zaplatíte.

Napríklad mBank aktuálne ponúka možnosť vyskúšať si, aké jednoduché je si požičať. Pôžička bez úroku, do 1500 eur, je určená klientom, ktorí ešte pôžičku v mBank nemali. Pri úrokovej sadzbe 0 % p.a. na začiatku pôžičky zaplatíte iba dve percentá z jej výšky, maximálne 30 eur. Výška úveru sa pohybuje od 350 eur do 1500 eur, doba splatnosti je 12 mesiacov. Ročná percentuálna miera nákladov 3,81 %. Ak by ste si teda požičal v mBank napríklad 1500 eur, celkovo zaplatíte len 1530 eur. Nič viac.

OMV robí dovolenku pre vodičov oddychom

Slnko, pláž, oddych. Problémy s autom však veľmi rýchlo môžu zmeniť letnú dovolenku na nepríjemný zážitok.

OMV robí dovolenku pre vodičov oddychom

OMV ponúka vodičom tipy, ako si pripraviť auto na dovolenku bez stresu.

S kreditkou začína pohodová dovolenka už na letisku

S kartou Mastercard World od VÚB Banky nezačnete dovolenku na preplnenom letisku, ale v pohodlí letiskových VIP salónikov.