Nedeľa, 5. apríl, 2020 | Meniny má Miroslava

Úspech tímu študentov NHF EU v Bratislave na RITC 2017

V dňoch 23. - 25. februára 2017 sa v Toronte (Kanada) konal ďalší ročník svetovej súťaže v tradingu pre študentov.

V dňoch 23. - 25. februára 2017 sa v Toronte (Kanada) konal ďalší ročník svetovej súťaže v tradingu pre študentov renomovaných univerzít zameraných na kvantitatívne financie a matematické programovanie Rotman International Trading Competition 2017. Ekonomickú univerzitu v Bratislave v konkurencii 52 zahraničných univerzít z celého sveta (Severná Amerika, Afrika, Ázia a Európa) zastupovali študenti Národohospodárskej fakulty EU v Bratislave v zložení Martin Nebesník (2.ročník 2. stupeň odboru Bankovníctvo), Lucia Mrázová (2. ročník 2. stupeň odboru Hospodárska politika) Michaela Kubecová (1. ročník 2. stupeň odboru Bankovníctvo)  a Rudolf Bruchánik (1. ročník 2. stupeň odboru Bankovníctvo). Študentov na súťaž odborne pripravovali zamestnanci Národohospodárskej fakulty EU v Bratislave doc. Ing. Jana Kotlebová, PhD. a Ing. Mária Širaňová, PhD. MA z Katedry bankovníctva a medzinárodných financií.

Tím študentov ako jediný reprezentant Strednej a Východnej Európy dosiahol v tomto konkurenčne náročnom prostredí krásne 14. miesto v rámci čiastkového výsledku pri prípadovej štúdii S&P Global Credit Risk Case zameranej na tvorbu a aplikáciu modelov kreditného rizika pri simulácii obchodovania s korporátnymi dlhopismi. Prípadové štúdie testovali aj schopnosť študentov vytvárať úspešné stratégie pre obchodovanie s opciami, komoditami a ETF nástrojmi, ako aj programovanie vlastných obchodovacích algoritmov v MATLABe a Exceli VBA.

Vo VÚB si odložíte splátky až na 9 mesiacov

Spolu si poradíme!

Aby nám Veľká noc nezostala ležať v žalúdku...

Trápia vás bolesti a ťažoba žalúdka? Nafukuje vás, páli záha a cítite sa po jedle ospalý? Máte reflux? Pomoc je jednoduchá...

Hlas Schwarzeneggera v autokameře Mio MiVue J85 WiFi vás ochrání

MiVue J85 získala upozornění od českého hlasu Arnolda Schwarzeneggera. Pavel Soukup namluvil hlášky upozornění na nehody i radary!

Autokamera Mio MiVue J85 wifi 2.5k