Úspech tímu študentov NHF EU v Bratislave na RITC 2017

V dňoch 23. - 25. februára 2017 sa v Toronte (Kanada) konal ďalší ročník svetovej súťaže v tradingu pre študentov.

V dňoch 23. - 25. februára 2017 sa v Toronte (Kanada) konal ďalší ročník svetovej súťaže v tradingu pre študentov renomovaných univerzít zameraných na kvantitatívne financie a matematické programovanie Rotman International Trading Competition 2017. Ekonomickú univerzitu v Bratislave v konkurencii 52 zahraničných univerzít z celého sveta (Severná Amerika, Afrika, Ázia a Európa) zastupovali študenti Národohospodárskej fakulty EU v Bratislave v zložení Martin Nebesník (2.ročník 2. stupeň odboru Bankovníctvo), Lucia Mrázová (2. ročník 2. stupeň odboru Hospodárska politika) Michaela Kubecová (1. ročník 2. stupeň odboru Bankovníctvo)  a Rudolf Bruchánik (1. ročník 2. stupeň odboru Bankovníctvo). Študentov na súťaž odborne pripravovali zamestnanci Národohospodárskej fakulty EU v Bratislave doc. Ing. Jana Kotlebová, PhD. a Ing. Mária Širaňová, PhD. MA z Katedry bankovníctva a medzinárodných financií.

Tím študentov ako jediný reprezentant Strednej a Východnej Európy dosiahol v tomto konkurenčne náročnom prostredí krásne 14. miesto v rámci čiastkového výsledku pri prípadovej štúdii S&P Global Credit Risk Case zameranej na tvorbu a aplikáciu modelov kreditného rizika pri simulácii obchodovania s korporátnymi dlhopismi. Prípadové štúdie testovali aj schopnosť študentov vytvárať úspešné stratégie pre obchodovanie s opciami, komoditami a ETF nástrojmi, ako aj programovanie vlastných obchodovacích algoritmov v MATLABe a Exceli VBA.

Prijatie delegácie z Kyjevskej národnej ekonomickej univerzity

Prijatie delegácie z Kyjevskej národnej ekonomickej univerzity Vadyma Hetmana

Nevymením peniaze Humenčanov za hodnotenie jednej mimovládky

Problém mám iba s tendenčnosťou týchto hodnotení.

Ako zabrániť povodniam, či suchu? Riešenie nájde Climathon

Zvyšovanie teploty, prívalové dažde, či nedostatok vody sú dôsledky klimatických zmien, ktoré sa už dnes prejavujú aj na Slovensku

Tatra banka opäť rozdáva vreckové 22 eur k novému Detskému účtu

Dostávajú vaše deti vreckové? V rámci prieskumu Tatra banky odpovedalo minulý rok na túto otázku viac ako 1800 rodičov.