Streda, 21. október, 2020 | Meniny má UršuľaKrížovkyKrížovky

Úspech tímu študentov NHF EU v Bratislave na RITC 2017

V dňoch 23. - 25. februára 2017 sa v Toronte (Kanada) konal ďalší ročník svetovej súťaže v tradingu pre študentov.

V dňoch 23. - 25. februára 2017 sa v Toronte (Kanada) konal ďalší ročník svetovej súťaže v tradingu pre študentov renomovaných univerzít zameraných na kvantitatívne financie a matematické programovanie Rotman International Trading Competition 2017. Ekonomickú univerzitu v Bratislave v konkurencii 52 zahraničných univerzít z celého sveta (Severná Amerika, Afrika, Ázia a Európa) zastupovali študenti Národohospodárskej fakulty EU v Bratislave v zložení Martin Nebesník (2.ročník 2. stupeň odboru Bankovníctvo), Lucia Mrázová (2. ročník 2. stupeň odboru Hospodárska politika) Michaela Kubecová (1. ročník 2. stupeň odboru Bankovníctvo)  a Rudolf Bruchánik (1. ročník 2. stupeň odboru Bankovníctvo). Študentov na súťaž odborne pripravovali zamestnanci Národohospodárskej fakulty EU v Bratislave doc. Ing. Jana Kotlebová, PhD. a Ing. Mária Širaňová, PhD. MA z Katedry bankovníctva a medzinárodných financií.

Tím študentov ako jediný reprezentant Strednej a Východnej Európy dosiahol v tomto konkurenčne náročnom prostredí krásne 14. miesto v rámci čiastkového výsledku pri prípadovej štúdii S&P Global Credit Risk Case zameranej na tvorbu a aplikáciu modelov kreditného rizika pri simulácii obchodovania s korporátnymi dlhopismi. Prípadové štúdie testovali aj schopnosť študentov vytvárať úspešné stratégie pre obchodovanie s opciami, komoditami a ETF nástrojmi, ako aj programovanie vlastných obchodovacích algoritmov v MATLABe a Exceli VBA.

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Úprava osobného motorového vozidla

Zníženie podlahy v osobnom automobile je ideálnou úpravou pre prepravu telesne postihnutých osôb sediacich na invalidnom vozíku.

Bezbariérové vozidlo pre vozičkára Fiat Doblo

Important information for Brazilians living in Slovakia

Take action to receive information about the elections in Brazil and the Embassy of Brazil's activities.

Prečo sú dnes ryby také dôležité?

Vitamín D je pre ľudský organizmus prospešný na viacerých frontoch.