Úspech tímu študentov NHF EU v Bratislave na RITC 2017

V dňoch 23. - 25. februára 2017 sa v Toronte (Kanada) konal ďalší ročník svetovej súťaže v tradingu pre študentov.

V dňoch 23. - 25. februára 2017 sa v Toronte (Kanada) konal ďalší ročník svetovej súťaže v tradingu pre študentov renomovaných univerzít zameraných na kvantitatívne financie a matematické programovanie Rotman International Trading Competition 2017. Ekonomickú univerzitu v Bratislave v konkurencii 52 zahraničných univerzít z celého sveta (Severná Amerika, Afrika, Ázia a Európa) zastupovali študenti Národohospodárskej fakulty EU v Bratislave v zložení Martin Nebesník (2.ročník 2. stupeň odboru Bankovníctvo), Lucia Mrázová (2. ročník 2. stupeň odboru Hospodárska politika) Michaela Kubecová (1. ročník 2. stupeň odboru Bankovníctvo)  a Rudolf Bruchánik (1. ročník 2. stupeň odboru Bankovníctvo). Študentov na súťaž odborne pripravovali zamestnanci Národohospodárskej fakulty EU v Bratislave doc. Ing. Jana Kotlebová, PhD. a Ing. Mária Širaňová, PhD. MA z Katedry bankovníctva a medzinárodných financií.

Tím študentov ako jediný reprezentant Strednej a Východnej Európy dosiahol v tomto konkurenčne náročnom prostredí krásne 14. miesto v rámci čiastkového výsledku pri prípadovej štúdii S&P Global Credit Risk Case zameranej na tvorbu a aplikáciu modelov kreditného rizika pri simulácii obchodovania s korporátnymi dlhopismi. Prípadové štúdie testovali aj schopnosť študentov vytvárať úspešné stratégie pre obchodovanie s opciami, komoditami a ETF nástrojmi, ako aj programovanie vlastných obchodovacích algoritmov v MATLABe a Exceli VBA.

Prihláste sa a vložte PR článok

Dekan ocenil študentov Stavebnej fakulty STU v Bratislave

Pri príležitosti Medzinárodného dňa študentstva sa stretlo vedenie SvF STU v Bratislave s najlepšími študentmi.

Application of GDPR with respect to the size of the enterprise

The right form of personal data protection is to be drawn primarily from the point of view of the data subject.

Modern luxury next to the Blue Church

Although modern in architecture, Bezručova Residence preserves Bratislava´s rich history through luxurious and innovative living.

VW Tiguan Allspace: prvé sedemmiestne SUV od Volkswagnu

Z väčších rozmerov a dlhšieho rázvoru modelu Allspace ťaží celá posádka a aj batožinový priestor.