Štvrtok, 29. október, 2020 | Meniny má KláraKrížovkyKrížovky

Radosť z domu od Ekonomických stavieb SK

Manželia Smišekoví bývali v dvojizbovom byte v Ružomberku. Po čase toto bývanie prestalo uspokojovať ich nároky.

Manželia Smišekoví bývali v dvojizbovom byte v Ružomberku. Po čase toto bývanie prestalo uspokojovať ich nároky z dôvodu prírastku do rodiny. Po niekoľkých neúspešných pokusoch kúpiť starší rodinný dom sa rozhodli postaviť si nový dom.

Z dôvodu pracovnej vyťaženosti neprichádzala do úvahy stavba domu svojpomocne. Taktiež v rodinnom kruhu nemali odborníkov na stavbu. Pozitívom stavby domu na kl'úč bola rýchla realizácia.

pr1a-r258_res.jpg

“Po dlhšom pátraní po internete, odborných časopisoch a odborných publikáciách manželka náhodne objavila spoločnosť Ekonomické stavby. Zaujala nás rozsiahla ponuka služieb, vel'ký výber programov, rýchlosť výstavby a primeraná cena. Svoje rozhodnutie nel'utujeme”.

Ekonomické stavby SK všetko vybavili za klientov: stavebné povolenie, administratívu a projektovú dokumentáciu. “Vybavovanie je pre väčšinu l'udí  obtiažne, náročné na čas a nervy.  Pretože sme sa chceli tomuto vyhnúť, uvítali sme túto službu, ktorú  spol'očnosť ES poskytuje zadarmo. Po prvom stretnutí s pánom riaditel'om sme boli presvedčení  o správnosti našej vol'by”.

pr1b-r217_res.jpg

Typ domu Ekonomik N7-7  vyberali klienti podl'a veľkosti pozemku, ktorý sa nachádza vo svahu v horskom prostredí.

Po vybavení územného konania bolo potrebné zabezpečiť financovanie stavby. “Hrubú stavbu sme financovali z vlastných zdrojov, ktoré sme získali predajom bytu. Na ďalšie financovanie stavby sme použili finančné prostriedky z hypotekárneho úveru”.

pr1c-r195_res.jpg

Začiatkom leta sa stavba domu plynule začala.

“Hrubá stavba bola ukončená v decembri. Cez zimné obdobie boli práce pozastavené. Bolo to praktické riešenie z hl'adiska prezimovania hrubej stavby, čo odporúčajú odborníci”.

Po dokončení domu sa investori rýchlo zabývali v novom prostredí.

“Sme nadmieru spokojní s novou kultúrou bývania. Dom nám poskytuje nový komfort, každý  člen rodiny má svoj priestor. Obl'úbená je najmä terasa a možnosť pobytu vonku. V súčasnosti meníme a dotvárame okolie domu”.

bottom-r399_res.jpg

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

SPS ukončí rok miliónovými investíciami

Takmer sedem miliónov eur predstavuje tohoročný kumulatívny objem investícií spoločnosti Slovak Parcel Service.

Dokážu benzínové fukáre odolať výzve akumulátorových?

Fukár na lístie, s ktorým sa dá popadané lístie, ihličie, či pokosená tráva ľahko nafúkať na kompost, či pozbierať do vriec.

Trh s elektromobilmi stagnuje. Kríza by mu mohla pomôcť

V horizonte niekoľkých rokov by sa produkcia vozidiel na alternatívny pohon mala zvýšiť o 30 až 40 percent, tvrdia prognózy.