Šťastie máme v krvi, prečo ho nezdieľať

Študenti a zamestnanci Slovenskej poľnohospodárskej univerzity v Nitre sa aj tento rok rozhodli pre humánny čin – darovať krv.

Študenti a zamestnanci Slovenskej poľnohospodárskej univerzity v Nitre sa aj tento rok rozhodli pre humánny čin – darovať krv.

V rámci Valentínskej kvapky krvi, ktorú 14. februára na pôde Slovenskej poľnohospodárskej univerzity v Nitre organizovali členovia Miestneho spolku SČK pri SPU v Nitre v spolupráci s Národnou transfúznou službou prišlo do Kongresovej sály v Študentského domova A. Bernoláka 63 darcov. Z nich 51 vyhovelo podmienkam a mohlo darovať krv.msck2-r757_res.jpg

Z činnosti Miestneho spolku Slovenského Červeného kríža

Miestny spolok Slovenského Červeného kríža pri SPU v Nitre založili študenti SPU pred takmer 15 rokmi s cieľom šíriť myšlienku a princípy SČK medzi vysokoškolákmi. K jeho činnostiam patrí organizovanie bezplatných prednášok prvej predlekárskej pomoci pre študentov a zamestnancov univerzity, v rámci ktorých členovia spolku poskytujú rady a predvádzajú praktické zásady poskytovania prvej pomoci. Svoje vedomosti a zručnosti využívajú na rôznych spoločenských, kultúrnych a športových akciách, ktoré organizuje Nitra, univerzita alebo jej študenti. V spolupráci s Národnou transfúznou službou organizujú trikrát ročne mobilný odber krvi.

Prihláste sa a vložte PR článok

Mladí vodiči preferujú čoraz silnejšie autá

Šoféri do 25 rokov si trúfajú na stále výkonnejšie, luxusnejšie a viac vybavené vozidlá

Ako sa zbaviť chladnej podlahy

Pri zateplení sa často zabúda na úniky tepla do nevykurovanej pivnice či garáže. Ako vyriešiť problém „studeného“ prízemia?

V tomto roku si už konečne užijem Vianoce bez vrások

Túto modlitbu odriekame s nádejou v hlase každý rok, ale zakaždým nás predvianočný zhon pohltí a my i naša pleť trpíme. Čo s tým?

Online analýza spotreby elektriny vám pomôže ušetriť

Máme pre vás zaujímavé tipy, ako dosiahnuť úsporu na elektrine.