Šťastie máme v krvi, prečo ho nezdieľať

Študenti a zamestnanci Slovenskej poľnohospodárskej univerzity v Nitre sa aj tento rok rozhodli pre humánny čin – darovať krv.

Študenti a zamestnanci Slovenskej poľnohospodárskej univerzity v Nitre sa aj tento rok rozhodli pre humánny čin – darovať krv.

V rámci Valentínskej kvapky krvi, ktorú 14. februára na pôde Slovenskej poľnohospodárskej univerzity v Nitre organizovali členovia Miestneho spolku SČK pri SPU v Nitre v spolupráci s Národnou transfúznou službou prišlo do Kongresovej sály v Študentského domova A. Bernoláka 63 darcov. Z nich 51 vyhovelo podmienkam a mohlo darovať krv.msck2-r757_res.jpg

Z činnosti Miestneho spolku Slovenského Červeného kríža

Miestny spolok Slovenského Červeného kríža pri SPU v Nitre založili študenti SPU pred takmer 15 rokmi s cieľom šíriť myšlienku a princípy SČK medzi vysokoškolákmi. K jeho činnostiam patrí organizovanie bezplatných prednášok prvej predlekárskej pomoci pre študentov a zamestnancov univerzity, v rámci ktorých členovia spolku poskytujú rady a predvádzajú praktické zásady poskytovania prvej pomoci. Svoje vedomosti a zručnosti využívajú na rôznych spoločenských, kultúrnych a športových akciách, ktoré organizuje Nitra, univerzita alebo jej študenti. V spolupráci s Národnou transfúznou službou organizujú trikrát ročne mobilný odber krvi.

Aká je ideálna vlhkosť a teplota v byte? Výskum hovorí jasne

Útulný domov je výsledkom správnej teploty a vlhkosti.

Veríte brusniciam pri zápaloch močových ciest? Nemusia stačiť

Nový prípravok Cys-Control Fort spája viaceré účinné látky a pomáha aj pri chronických ťažkostiach.

Dubravské Čerešne majú sladké prekvapenie pre najrýchlejších!

V Čerešne living pribudli nové byty so zvýhodnenou cenou pre prvých 15 záujemcov. Leto v Dúbravke bude teraz ešte sladšie.