Deň absolventov 2017 na EU v Bratislave

EU v Bratislave pomáha rôznymi aktivitami absolventom a študentom univerzity vo väzbe na ich uplatnenie na trhu práce.

Ekonomická univerzita v Bratislave pomáha rôznymi aktivitami absolventom a študentom univerzity vo väzbe na ich uplatnenie na trhu práce. Takouto aktivitou je aj Deň absolventov, ktorý sa uskutočnil 14. marca 2017 v priestoroch univerzity na Dolnozemskej ceste v Bratislave.

Toto podujatie je každý rok organizované ako veľtrh práce a kariérneho poradenstva a jedným z jeho cieľov je umožniť zúčastneným spoločnostiam priamy kontakt a konzultácie najmä s tohtoročnými absolventmi univerzity. Okrem toho môžu osloviť záujemcov z radov viac ako 8 tisíc študentov univerzity, a to aj v rámci sprievodných prednášok na veľtrhu.

Poslaním univerzity je nielen poskytovať študentom Ekonomickej univerzity v Bratislave kvalitné vzdelanie, ale aj spolupracovať s nimi z hľadiska uplatnenia nadobudnutých poznatkov v praxi. Deň absolventov je príležitosťou pre študentov a absolventov univerzity získať pracovné ponuky a kontakty. Je to zároveň vhodná príležitosť pre zúčastnené firmy stretnúť a vybrať si absolventov a študentov univerzity na rôzne pracovné pozície.

Skúsenosti z minulých rokov dokumentujú, že aj toto podujatie prispieva k faktu, že absolventi EU v Bratislave sa veľmi dobre uplatňujú v praxi.

Spoločnosť TPA spolupracuje s Ekonomickou univerzitou v Bratislave v rámci rôznych projektov a Dni kariéry sa zúčastňujeme pravidelne. Keďže každoročne prijímame absolventov a študentov do nášho trainee programu je pre nás zaujímavé predstaviť sa ako zamestnávateľ širokej skupine študentov priamo v ich domácom, univerzitnom prostredí. Vo všeobecnosti považujeme za veľmi dôležité a prínosné pre obe strany spoluprácu spoločností  s vysokými školami a oceňujeme iniciatívu Ekonomickej univerzity v rámci prípravy takéhoto podujatia.

Andrea Pleschová
HR manager, TPA Slovakia

“Rovnako ako po minulé roky, aj tento rok sa spoločnosť Mazars zúčastnila veľtrhu Deň absolventov zameraného na študentov Ekonomickej univerzity v Bratislave. Počas mnohých rokov spolupráce s Kariérnym centrom EU v Bratislave môžeme len kladne hodnotiť vzájomnú kooperáciu, ústretový prístup a proaktívnu komunikáciu, ktorá viditeľne vyzdvihuje pre nás obrovské pozitíva spolupráce s Ekonomickou univerzitou v Bratislave.

Veľtrh nám dáva skvelú príležitosť zviditeľniť našu značku, no rovnako spoznať kandidátov a zmapovať ich aj naše očakávania. Vďaka dobrej propagácii medzi študentami a dobrému renomé veľtrhu sme ako spoločnosť privítali mnoho skvelých absolventov do našich tímov a pevne veríme, že ani tento ročník nebude výnimkou.”

Zuzana Černáková
Mazars

Najvýhodnejšie ročné online predplatné SME.sk len za 29€

Kúpou ročného predplatného ušetríte až 44% oproti týždennému za 1€.

Nový supermarket Fresh otvorili na Aničke

Má vlastnú pekáreň a rozšírený sortiment farmárskych a bio výrobkov.

Attracting talent – Why Millennials are choosing to join Johnson

Millennials are the largest pool of potential employees, and the most attractive because of their high education level.

Aké sú gastrotrendy pre rok 2018?

Známy šéfkuchár Vojto Artz prezradil, čo bude hýbať svetom gastronómie v roku 2018.