mBank zainvestuje 50 miliónov eur do startupov a fintechov

mBank zriaďuje fond pre startupy špecializujúce sa na vývoj a predaj nových technológií v oblasti financií.

Skupina mBank, pôsobiaca na Slovensku, v Čechách a Poľsku, ako prvá finančná inštitúcia v strednej a východnej Európe, zriaďuje fond pre startupy špecializujúce sa na vývoj a predaj nových technológií v oblasti financií. Banka má ambíciu pripojiť sa k priekopníkom, ktorí majú zásadný vplyv na digitalizáciu bankovníctva. Vďaka tejto investícii budú jej klienti prví, kto bude mať prístup ku novým riešeniam.

mBank v rámci nového projektu mAccelerator investuje 50 miliónov eur do oblasti technologických startupov. Doposiaľ žiadna firma ani inštitúcia nevytvorila v strednej a východnej Európe „fintech laboratórium“, ktoré by dosahovalo obdobné parametre z pohľadu výšky investície, počtu potenciálnych používateľov a vytvorených príležitostí. Týmto krokom sa otvárajú dvere aj začínajúcim spoločnostiam zo Slovenska alebo Čiech, ktoré by sa chceli uchádzať o vyčlenené finančné prostriedky.

„Cieľom projektu je vytvoriť špičkové technologické riešenia, ktoré pomôžu finančným inštitúciám po celom svete tak, aby spĺňali výzvy fintech éry,“ uviedol Cezary Stypułkowski, generálny riaditeľ mBank Group.

V počiatočnej fáze investície budú „startupisti“ spolupracovať s mBank, ktorá má viac ako 5 miliónov zákazníkov na Slovensku, v Českej republike a v Poľsku. mBank bude ich prvým partnerom a pri rozbehu im pomôže dosiahnuť tzv. kritickú masu klientov. S finančnou podporou fondu a know-how môžu spoločnosti následne ponúknuť svoje riešenia zákazníkom do celého sveta.

Nový fond je veľkou príležitosťou pre inovatívne spoločnosti zo Slovenska a Českej republiky, ktoré prichádzajú s novými nápadmi a riešeniami pre digitálne financie. Zároveň z výsledkov projektu, napríklad v podobe nových funkcionalít v mobilnom bankovníctve, budú profitovať aj klienti na slovenskom a českom trhu,“ dopĺňa Pawel Kucharski, výkonný riaditeľ pre obchod, marketing a produkt mBank na Slovensku a v Českej republike.

Fond bude vedený skúsenými manažérmi. Jarosław Mastalerz je v súčasnosti jedným z viceprezidentov mBank, členom predstavenstva a COO, Wojciech Chmielewski riaditeľom oddelenia stratégie. Obaja v najbližšom čase opustia mBank a prevezmú kormidlo nového projektu. Všetky investície fondu budú schvaľované skupinou manažérov z vedenia mBank pod vedením CEO, Cezaryho Stypułkowskeho.

Viac info na fintek.sk: http://fintek.sk/2017/04/mbank-zriaduje-fond-pre-startupy-fintechy-investuje-50-milionov-eur/

„mAccelerator je pre mBank vynikajúcou príležitosťou, a to nielen z finančného hľadiska, ale aj z hľadiska nášho postavenia na trhu. Tento projekt nám pomôže posilniť našu pozíciu spoločnosti, ktorá je výborne pripravená na výzvy digitálneho trhu a je schopná reagovať na očakávania stále väčšieho počtu zákazníkov využívajúcich mobilné služby. Ide o jednu z hlavných iniciatív v rámci našej stratégie Mobilná banka na obdobie 2016 až 2020,“ dodáva Cezary Stypułkowski.

Objavte majestátne Tatry kúsok po kúsku

Miesto nerušeného oddychu, športového vyžitia a adrenalínových zážitkov. Aj také sú Tatry.

Alarica – new business project in the market of shoes

The difference of the Alarica platform from the other marketplaces is it’s narrow specialization and payment policy.

Ako jazdiť na snehu alebo ľade?

Základom je menej otáčok a brzdiť ešte pred zákrutou.

Egejská riviéra: Ktoré letovisko je pre vás najlepšie?

Pomôžeme vám rozhodnúť sa, ktorú destináciu na pobreží Egejského mora si vybrať.