Nitrianska univerzita realizuje nový projekt

Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre realizuje nový Interreg projekt MADE IN DANUBE.

Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre realizuje nový Interreg projekt MADE IN DANUBE.

Bioekonómia sa javí ako kľúčový element v kontexte inteligentného a takzvaného zeleného rastu či rozvoja európskeho priestoru i Dunajského regiónu, najmä v súvislosti s trendom rastúcej populácie a s ním súvisiacim dopytom po obnoviteľných zdrojoch energie. Úspešný vývoj inovatívnych služieb a nových produktov v tejto oblasti výrazne závisí od efektívnej spolupráce medzi vedeckovýskumnými organizáciami a podnikmi. Projekt Made in Danube chce zlepšiť podmienky pre túto spoluprácu prostredníctvom inovatívnych nástrojov, ktoré umožnia zladiť a prepojiť potreby praxe s expertíznou činnosťou výskumných organizácií, ako aj prostredníctvom integrácie troch existujúcich regionálnych iniciatív v Nitre, Vukovare a Novom Sade. Projekt Made in Danube bude vytvorené nástroje aj implementovať vytvorením inovačných partnerstiev. Tým prispeje nielen k zvýšeniu konkurencieschopnosti podnikov v juhovýchodnej časti Dunajského regiónu, ale podporou regionálnych stratégií inteligentnej špecializácie aj k výraznej zmene v celej oblasti.

Projekt sa realizuje v rámci programu Interreg Danube Transnational Programme, projektové konzorcium tvorí 15 partnerov a traja asociovaní strategickí partneri z 10 krajín Dunajského regiónu. Odborným regionálnym garantom projektu je rektor SPU prof. Peter Bielik.

Aká je ideálna vlhkosť a teplota v byte? Výskum hovorí jasne

Útulný domov je výsledkom správnej teploty a vlhkosti.

Veríte brusniciam pri zápaloch močových ciest? Nemusia stačiť

Nový prípravok Cys-Control Fort spája viaceré účinné látky a pomáha aj pri chronických ťažkostiach.

Dubravské Čerešne majú sladké prekvapenie pre najrýchlejších!

V Čerešne living pribudli nové byty so zvýhodnenou cenou pre prvých 15 záujemcov. Leto v Dúbravke bude teraz ešte sladšie.

Infografika: Slováci minuli na Pohode historicky najviac peňazí

Koľko minuli účastníci na našom najväčšom festivale?