Nitrianska univerzita realizuje nový projekt

Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre realizuje nový Interreg projekt MADE IN DANUBE.

Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre realizuje nový Interreg projekt MADE IN DANUBE.

Bioekonómia sa javí ako kľúčový element v kontexte inteligentného a takzvaného zeleného rastu či rozvoja európskeho priestoru i Dunajského regiónu, najmä v súvislosti s trendom rastúcej populácie a s ním súvisiacim dopytom po obnoviteľných zdrojoch energie. Úspešný vývoj inovatívnych služieb a nových produktov v tejto oblasti výrazne závisí od efektívnej spolupráce medzi vedeckovýskumnými organizáciami a podnikmi. Projekt Made in Danube chce zlepšiť podmienky pre túto spoluprácu prostredníctvom inovatívnych nástrojov, ktoré umožnia zladiť a prepojiť potreby praxe s expertíznou činnosťou výskumných organizácií, ako aj prostredníctvom integrácie troch existujúcich regionálnych iniciatív v Nitre, Vukovare a Novom Sade. Projekt Made in Danube bude vytvorené nástroje aj implementovať vytvorením inovačných partnerstiev. Tým prispeje nielen k zvýšeniu konkurencieschopnosti podnikov v juhovýchodnej časti Dunajského regiónu, ale podporou regionálnych stratégií inteligentnej špecializácie aj k výraznej zmene v celej oblasti.

Projekt sa realizuje v rámci programu Interreg Danube Transnational Programme, projektové konzorcium tvorí 15 partnerov a traja asociovaní strategickí partneri z 10 krajín Dunajského regiónu. Odborným regionálnym garantom projektu je rektor SPU prof. Peter Bielik.

Objavte majestátne Tatry kúsok po kúsku

Miesto nerušeného oddychu, športového vyžitia a adrenalínových zážitkov. Aj také sú Tatry.

Alarica – new business project in the market of shoes

The difference of the Alarica platform from the other marketplaces is it’s narrow specialization and payment policy.

Ako jazdiť na snehu alebo ľade?

Základom je menej otáčok a brzdiť ešte pred zákrutou.

Egejská riviéra: Ktoré letovisko je pre vás najlepšie?

Pomôžeme vám rozhodnúť sa, ktorú destináciu na pobreží Egejského mora si vybrať.