Nitrianska univerzita realizuje nový projekt

Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre realizuje nový Interreg projekt MADE IN DANUBE.

Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre realizuje nový Interreg projekt MADE IN DANUBE.

Bioekonómia sa javí ako kľúčový element v kontexte inteligentného a takzvaného zeleného rastu či rozvoja európskeho priestoru i Dunajského regiónu, najmä v súvislosti s trendom rastúcej populácie a s ním súvisiacim dopytom po obnoviteľných zdrojoch energie. Úspešný vývoj inovatívnych služieb a nových produktov v tejto oblasti výrazne závisí od efektívnej spolupráce medzi vedeckovýskumnými organizáciami a podnikmi. Projekt Made in Danube chce zlepšiť podmienky pre túto spoluprácu prostredníctvom inovatívnych nástrojov, ktoré umožnia zladiť a prepojiť potreby praxe s expertíznou činnosťou výskumných organizácií, ako aj prostredníctvom integrácie troch existujúcich regionálnych iniciatív v Nitre, Vukovare a Novom Sade. Projekt Made in Danube bude vytvorené nástroje aj implementovať vytvorením inovačných partnerstiev. Tým prispeje nielen k zvýšeniu konkurencieschopnosti podnikov v juhovýchodnej časti Dunajského regiónu, ale podporou regionálnych stratégií inteligentnej špecializácie aj k výraznej zmene v celej oblasti.

Projekt sa realizuje v rámci programu Interreg Danube Transnational Programme, projektové konzorcium tvorí 15 partnerov a traja asociovaní strategickí partneri z 10 krajín Dunajského regiónu. Odborným regionálnym garantom projektu je rektor SPU prof. Peter Bielik.

Prihláste sa a vložte PR článok

Mladí vodiči preferujú čoraz silnejšie autá

Šoféri do 25 rokov si trúfajú na stále výkonnejšie, luxusnejšie a viac vybavené vozidlá

Ako sa zbaviť chladnej podlahy

Pri zateplení sa často zabúda na úniky tepla do nevykurovanej pivnice či garáže. Ako vyriešiť problém „studeného“ prízemia?

V tomto roku si už konečne užijem Vianoce bez vrások

Túto modlitbu odriekame s nádejou v hlase každý rok, ale zakaždým nás predvianočný zhon pohltí a my i naša pleť trpíme. Čo s tým?

Online analýza spotreby elektriny vám pomôže ušetriť

Máme pre vás zaujímavé tipy, ako dosiahnuť úsporu na elektrine.