Nitrianska univerzita realizuje nový projekt

Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre realizuje nový Interreg projekt MADE IN DANUBE.

Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre realizuje nový Interreg projekt MADE IN DANUBE.

Bioekonómia sa javí ako kľúčový element v kontexte inteligentného a takzvaného zeleného rastu či rozvoja európskeho priestoru i Dunajského regiónu, najmä v súvislosti s trendom rastúcej populácie a s ním súvisiacim dopytom po obnoviteľných zdrojoch energie. Úspešný vývoj inovatívnych služieb a nových produktov v tejto oblasti výrazne závisí od efektívnej spolupráce medzi vedeckovýskumnými organizáciami a podnikmi. Projekt Made in Danube chce zlepšiť podmienky pre túto spoluprácu prostredníctvom inovatívnych nástrojov, ktoré umožnia zladiť a prepojiť potreby praxe s expertíznou činnosťou výskumných organizácií, ako aj prostredníctvom integrácie troch existujúcich regionálnych iniciatív v Nitre, Vukovare a Novom Sade. Projekt Made in Danube bude vytvorené nástroje aj implementovať vytvorením inovačných partnerstiev. Tým prispeje nielen k zvýšeniu konkurencieschopnosti podnikov v juhovýchodnej časti Dunajského regiónu, ale podporou regionálnych stratégií inteligentnej špecializácie aj k výraznej zmene v celej oblasti.

Projekt sa realizuje v rámci programu Interreg Danube Transnational Programme, projektové konzorcium tvorí 15 partnerov a traja asociovaní strategickí partneri z 10 krajín Dunajského regiónu. Odborným regionálnym garantom projektu je rektor SPU prof. Peter Bielik.

Virtuálne sídlo v Bratislave

Cenové porovnanie virtuálneho sídla a prenájmu kancelárií a analýza výhod a benefitov. Upozornenie na riziká a nevýhody.

Dovolenka snov či chladnička plná jedla? Oslavujte s BILLA

BILLA tento rok oslavuje svoje 25-ročné pôsobenie na Slovensku, svojim zákazníkom sa rozhodla venovať ceny v hodnote 1 milión EUR.

Bardejov by mal byť konečne nezávislý

Nikdy som sa nemiešal do politiky viac, ako bolo nutné.

Karibik aj Európa: Plavte sa za dobrodružstvom

Luxusné európske a zaoceánske plavby sú oveľa dostupnejšie vďaka letenke v cene.