Udelenie akreditácie (certifikátu) pre Aktuárstvo na EU v BA

Študijný program Aktuárstvo Fakulty hospodárskej informatiky EU v Bratislave bol akreditovaný.

Študijný program Aktuárstvo Fakulty hospodárskej informatiky Ekonomickej univerzity v Bratislave bol Slovenskou spoločnosťou aktuárov (SSA) akreditovaný ako študijný program, ktorý spĺňa požiadavky Sylabov SSA. Pri žiadosti o status „člen SSA“ stačí absolventovi študijného programu Aktuárstvo preukázať len prax odbore a dodatočné preverovanie jeho vedomostí už nie je potrebné. Certifikát o akreditácii odovzdali zástupcovia SSA dňa 15. marca 2017 dekanovi FHI EU v Bratislave. Súčasne sa uskutočnilo aj podpísanie predĺženia Dohody o spolupráci SSA a EU v Bratislave v rámci permanentného vzdelávania členov SSA na EU v Bratislave na obdobie 2017-2021.

Slovenská spoločnosť aktuárov (SSA) je dobrovoľným združením poistných matematikov, aktuárov a iných odborníkov z celého finančného trhu. SSA je plnohodnotným členom medzinárodných organizácií International Actuarial Association a Actuarial Association of Europe. Cieľom SSA je definovať a napĺňať kritéria pre profesiu aktuára, a napomáhať, aby takto zadefinovaný aktuár bol uznávaný a rozpoznaný na trhu ako odborník v oblasti finančného trhu. K tomu vedú aj všetky aktivity spoločnosti. SSA kladie dôraz najmä na neustále zvyšovanie odbornosti svojich členov. Spoločnosť bola založená v roku 1996, odkedy presadzuje rozvíjanie aktuárskeho vedného odboru, ktorého súčasťou sú finančná a poistná matematika, štatistické a stochastické metódy a ich aplikácie, investície a ich riadenie, kontrola a riadenie rizika v poisťovniach a iných finačných inštitúciách. Medzi aktuálne ciele spoločnosti patrí zosúladiť požiadavky na vzdelanie svojich členov s medzinárodnými sylabami, presadzovať navonok záujmy svojich členov, upevniť postavenie profesie aktuára v oblasti finančného trhu, vytvárať štandardy práce aktuára a zavádzať ich do praxe.

Komisia pre vzdelávanie SSA okrem iného rozhoduje o úplnom alebo čiastočnom akreditovaní študijných programov, resp. podprogramov univerzít, vysokých škôl a iných vzdelávacích inštitúcií, ktoré poskytujú študijné programy, resp. podprogramy v súlade so Sylabami SSA a požiadajú SSA o akreditáciu. Na základe výstupu pracovnej skupiny SSA bol v roku 2016 vyhodnotený súlad jednotlivých študijných programov, resp. podprogramov univerzít a Sylabov SSA pre univerzity a ich študijné programy, resp. podprogramy, ktoré požiadali SSA o akreditáciu. Dokument, ktorý vymedzuje požiadavky na vzdelanie a vedomosti kvalifikovaných aktuárov SSA sú Sylaby aktuárskeho vzdelania SSA.

Prihláste sa a vložte PR článok

Dekan ocenil študentov Stavebnej fakulty STU v Bratislave

Pri príležitosti Medzinárodného dňa študentstva sa stretlo vedenie SvF STU v Bratislave s najlepšími študentmi.

Application of GDPR with respect to the size of the enterprise

The right form of personal data protection is to be drawn primarily from the point of view of the data subject.

Modern luxury next to the Blue Church

Although modern in architecture, Bezručova Residence preserves Bratislava´s rich history through luxurious and innovative living.

VW Tiguan Allspace: prvé sedemmiestne SUV od Volkswagnu

Z väčších rozmerov a dlhšieho rázvoru modelu Allspace ťaží celá posádka a aj batožinový priestor.