Nedeľa, 13. jún, 2021 | Meniny má AntonKrížovkyKrížovky

Udelenie akreditácie (certifikátu) pre Aktuárstvo na EU v BA

Študijný program Aktuárstvo Fakulty hospodárskej informatiky EU v Bratislave bol akreditovaný.

Študijný program Aktuárstvo Fakulty hospodárskej informatiky Ekonomickej univerzity v Bratislave bol Slovenskou spoločnosťou aktuárov (SSA) akreditovaný ako študijný program, ktorý spĺňa požiadavky Sylabov SSA. Pri žiadosti o status „člen SSA“ stačí absolventovi študijného programu Aktuárstvo preukázať len prax odbore a dodatočné preverovanie jeho vedomostí už nie je potrebné. Certifikát o akreditácii odovzdali zástupcovia SSA dňa 15. marca 2017 dekanovi FHI EU v Bratislave. Súčasne sa uskutočnilo aj podpísanie predĺženia Dohody o spolupráci SSA a EU v Bratislave v rámci permanentného vzdelávania členov SSA na EU v Bratislave na obdobie 2017-2021.

Slovenská spoločnosť aktuárov (SSA) je dobrovoľným združením poistných matematikov, aktuárov a iných odborníkov z celého finančného trhu. SSA je plnohodnotným členom medzinárodných organizácií International Actuarial Association a Actuarial Association of Europe. Cieľom SSA je definovať a napĺňať kritéria pre profesiu aktuára, a napomáhať, aby takto zadefinovaný aktuár bol uznávaný a rozpoznaný na trhu ako odborník v oblasti finančného trhu. K tomu vedú aj všetky aktivity spoločnosti. SSA kladie dôraz najmä na neustále zvyšovanie odbornosti svojich členov. Spoločnosť bola založená v roku 1996, odkedy presadzuje rozvíjanie aktuárskeho vedného odboru, ktorého súčasťou sú finančná a poistná matematika, štatistické a stochastické metódy a ich aplikácie, investície a ich riadenie, kontrola a riadenie rizika v poisťovniach a iných finačných inštitúciách. Medzi aktuálne ciele spoločnosti patrí zosúladiť požiadavky na vzdelanie svojich členov s medzinárodnými sylabami, presadzovať navonok záujmy svojich členov, upevniť postavenie profesie aktuára v oblasti finančného trhu, vytvárať štandardy práce aktuára a zavádzať ich do praxe.

Komisia pre vzdelávanie SSA okrem iného rozhoduje o úplnom alebo čiastočnom akreditovaní študijných programov, resp. podprogramov univerzít, vysokých škôl a iných vzdelávacích inštitúcií, ktoré poskytujú študijné programy, resp. podprogramy v súlade so Sylabami SSA a požiadajú SSA o akreditáciu. Na základe výstupu pracovnej skupiny SSA bol v roku 2016 vyhodnotený súlad jednotlivých študijných programov, resp. podprogramov univerzít a Sylabov SSA pre univerzity a ich študijné programy, resp. podprogramy, ktoré požiadali SSA o akreditáciu. Dokument, ktorý vymedzuje požiadavky na vzdelanie a vedomosti kvalifikovaných aktuárov SSA sú Sylaby aktuárskeho vzdelania SSA.

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Zbavte vašu pečeň nežiadúcich látok, detoxikujte a regenerujte ju!

2 h

Nepoznaná minulosť Trnavského, Račianskeho a Suchého mýta.

11. jún

O ktoré destinácie je najväčší záujem? Plánovanie dovolenky uľahčia naše tipy.

11. jún