Poradňa: Ako vybrať účet pre mladých

Banky ponúkajú účty pre dospievajúcich, aby sa mohli vo finančnej oblasti postupne osamostatniť a naučiť sa spravovať si financie.

Naša dospievajúca dcéra popri škole pravidelne brigáduje a zamestnávatelia jej poukazujú peniaze na môj bankový účet. Je veľmi nepohodlné vyberať jej mzdu z bankomatov a navyše nosí pri sebe priveľa hotovosti. Prosím, poraďte mi, akým spôsobom toto vyriešiť, keďže má len 16 rokov a v banke jej účet neotvoria, keďže nie je plnoletá. Vopred ďakujem za radu. Miriam, Kremnica

Odpovedá Gabriel Dzan, produktový manažér, mBank.

Dnes už viacero bánk ponúka účty pre dospievajúcich, aby sa mohli vo finančnej oblasti postupne osamostatniť a naučiť sa spravovať si svoje financie. Tieto účty sa líšia v rôznych parametroch. V našej banke by som Vám odporučil mKonto #navlastnetriko, ktoré je určené dospievajúcim vo veku od 15 až do dovŕšenia 18 rokov.

Vaša dcéra si ho môže otvoriť samostatne bez Vašej účasti. Banka nevyžaduje žiadne potvrdenia, stačí ak dovŕšila aspoň 15 rokov a má občiansky preukaz. Založenie účtu a jeho vedenie je bezplatné. K účtu Vaša dcéra získa bezkontaktnú platobnú kartu MasterCard, alebo Visa zadarmo bez akýchkoľvek podmienok. S ňou bude mať tri výbery mesačne z ľubovoľného bankomatu na Slovensku a všetky výbery nad 70 eur v zahraničí bez poplatkov. Práve u našich mladších klientov je obľúbená platobná mNálepka, ktorú si dcéra môže nalepiť na mobilný telefón, alebo si ju pripevniť na kľúče a pohodlne platiť aj keď peňaženku nechá doma.

Účet je plnohodnotný s prístupom cez internetové bankovníctvo, alebo mobilnú aplikáciu. Taktiež sa s ním dajú jednoducho posielať platby na mobilné číslo, pričom nie je nutné poznať číslo účtu. Ku kontu je možné otvoriť si až štyri sporiace účty eMax Plus so zvýhodneným úrokom a sporiaci účet mSporenie, ktorý sporí automaticky pri každej platbe. Prístup ku účtu bude mať cez inovatívny internet banking, ktorý získal viacero ocenení doma aj v zahraničí, ako aj cez mobilnú aplikáciu pre Android, iOS alebo Windows Phone.

Prihláste sa a vložte PR článok

4 rady pre deti a dospelých, ako sa starať o pokožku

Ľudské telo sa v priebehu života vyvíja. Najväčšie zmeny sú viditeľné u detí, ktoré sa menia doslova každým dňom.

Výstava Podoby lásky zobrazí skutočné osudy konkrétnych žien

„Dnes je Magda šťastná. Podarilo sa jej rozviesť, žije v byte, ktorý je v jej výlučnom vlastníctve.

Tohtoročné trhy pred Auparkom bude otvárať Vidiek

Vianočné trhy na námestí pred košickým Auparkom otvorí v sobotu 25. novembra známa slovenská poprocková skupina Vidiek.

Vyrábajú v malom, no presadili sa. Sessler a Farmárske lupienky

Už ich dostanete dokonca aj v Kauflande.