Najlepšie obnovený bytový dom 2016 je v Prešove

Aj tento rok sa odovzdávali ocenenia obnoveným bytovým domom.

Deväť rokov, deväť ročníkov. Aj tento rok sa odovzdávali ocenenia obnoveným bytovým domom. Tri z nich sa môžu popýšiť titulom Najlepšie obnovený bytový dom 2016.

Vavrín víťazstva si tentoraz odniesol bytový dom v Prešove. Ocenenia odovzdali na medzinárodnom veľtrhu CONECO/RACIOENERGIA.

Prvá stavebná sporiteľňa je spolu so Združením pre podporu obnovy bytových domov a vydavateľstvom odborných časopisov V.O.Č. Slovakia už deväť rokov organizátorom tejto súťaže. Do každého ročníka sa môžu prihlásiť spoločenstvá vlastníkov bytov a nebytových priestorov, bytové družstvá a správcovia bytových domov, ktorí sú klientmi PSS, a. s., a v danom roku dokončili realizáciu aspoň jednej zo súčastí celkovej obnovy bytového domu.

1. miesto

Prvé miesto získal bytový dom na ul. Federátov 8–16 v Prešove. Dom prešiel komplexnou obnovou. Zateplil a obnovil sa obvodový plášť fasády, inštalovali sa termostatické ventily, rekonštruovali sa balkóny a lodžie, vymieňali sa stúpačky a spoločné rozvody, obnovovali sa výťahy a domové vstupy, izolovala a zatepľovala sa strecha. Na všetky práce bytový dom vynaložil takmer 700 tisíc eur. Predpokladá sa, že dom usporí takmer 52 % pôvodných nákladov.

2. miesto

Striebornú medailu si odniesol bytový dom na Štúrovej ul. 3 v Hanušovciach nad Topľou. Aj pri jeho obnove sa zatepľovala fasáda, odstraňovali sa systémové poruchy, rekonštruovali balkóny a lodžie, izolovala sa strecha, vymieňali okná a ďalšie práce. Obnova tohto domu stála vyše 300 tisíc eur. Výsledok je však pozoruhodný. Majitelia bytov očakávajú úsporu nákladov až vo výške 70 %.

3. miesto

Tretie miesto patrí bytovému domu, ktorý stojí na Trenčianskej 78 v Novej Dubnici. Okrem zateplenia obvodového plášťa sa pri obnove tohto domu realizovali ďalšie zásadné opatrenia. Izolovala sa strecha, regulovala vykurovacia sústava, rekonštruovala elektroinštalácia, stúpačky, balkóny a ďalšie. Celá modernizácia má hodnotu 526-tisíc eur a obyvatelia domu v budúcnosti usporia až 57 % pôvodných nákladov na energie.

Prvá stavebná sporiteľňa aj tento rok odovzdala trom najlepšie obnoveným bytovým domom finančné ceny vo výške 1 700, 700 a 350 eur.

Cenu verejnosti na základe hlasovania na webovej stránke vydavateľstva V.O.Č. Slovakia - tzbportal.sk získal bytový dom na ul. Park Angelínum v Košiciach. Cenu za architektonické stvárnenie udelilo Združenie pre podporu obnovy bytových domov. Odniesol si ju bytový dom na Žitavskej ul. v Senci.

Súťaž je inšpiráciou pre spoločenstvá vlastníkov bytov, bytové družstvá či iných správcov, ktorí o celkovej revitalizácii bytového domu ešte len uvažujú.

02po-r112_res.jpg

03po-r158_res.jpg

04po-r835_res.jpg

05po-r110_res.jpg

06pred-r674_res.jpg

06po-r573_res.jpg

07pred-r949_res.jpg

07po-r273_res.jpg

Prihláste sa a vložte PR článok

4 rady pre deti a dospelých, ako sa starať o pokožku

Ľudské telo sa v priebehu života vyvíja. Najväčšie zmeny sú viditeľné u detí, ktoré sa menia doslova každým dňom.

Výstava Podoby lásky zobrazí skutočné osudy konkrétnych žien

„Dnes je Magda šťastná. Podarilo sa jej rozviesť, žije v byte, ktorý je v jej výlučnom vlastníctve.

Tohtoročné trhy pred Auparkom bude otvárať Vidiek

Vianočné trhy na námestí pred košickým Auparkom otvorí v sobotu 25. novembra známa slovenská poprocková skupina Vidiek.

Vyrábajú v malom, no presadili sa. Sessler a Farmárske lupienky

Už ich dostanete dokonca aj v Kauflande.