Projekt platformy pre sken dopravného toku napreduje

Vďaka stimulom pre výskum a vývoj odborníci hľadajú riešenia v detekcii dopravných javov.

Vďaka stimulom pre výskum a vývoj odborníci hľadajú riešenia v detekcii dopravných javov.

V júli 2015  Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR schválilo spoločnosti EEI, s.r.o. poskytnutie stimulov na projekt skenu dopraveného toku. Projekt priemyselného výskumu s názvom „Výskum univerzálnej platformy pre sken dopravného toku“ je zameraný na analýzu alternatívnych optomechanických technologických princípov a výsledkom bude inovatívne riešenie v automatickej detekcii dopravných javov. Obsahom projektu je výskum metód riešenia a identifikácia parametrov dynamického modelu dopravného toku z nameraných reálnych dát na dopravnej  komunikácii.  Priemyselný výskum sa zameriava na skenovanie dopravného toku, aplikáciu prvkov optického záznamu a detekcie pre obrazové a dátové monitorovanie sledovaných dopravných javov. Výsledkom projektu bude  vytvorenie hardwarovej a softvérovej platformy na spracovanie výstupov analýzy zaznamenávaných dopravných javov.

Počas roku 2016 spoločnosť v rámci výskumu analyzovala alternatívne princípy optického merania a vyvíjala vhodné metódy na bezkontaktné optické snímanie pohybu cestných dopravných vozidiel. Projektový tím aj naďalej pracuje na výskumnom projekte v spolupráci s tímom odborníkov vedených pri Slovenskej akadémii vied.

Dosiahnuté výsledky vznikli v rámci riešenia projektu „Výskum univerzálnej platformy pre sken dopravného toku“, ktorý je podporovaný Ministerstvom školstva, vedy, výskumu a športu SR v rámci poskytnutých stimulov pre výskum a vývoj zo štátneho rozpočtu v zmysle zákona č.185/2009 Z. z. o stimuloch pre výskum a vývoj a o doplnení zákona č. 595/2003 Z. z. o dani z príjmov v znení neskorších predpisov.

Prihláste sa a vložte PR článok

Moskva alebo Petrohrad?

Aké auto si vybrať - nové, zánovné alebo jazdené?

Jubilejná desiata KOCKA privíta zákazníkov v Starej Ľubovni

Nový článokHB Reavis predstavuje projekt Stanica Nivy na veľtrhu