Štvrtok, 9. júl, 2020 | Meniny má LujzaKrížovkyKrížovky

Projekt platformy pre sken dopravného toku napreduje

Vďaka stimulom pre výskum a vývoj odborníci hľadajú riešenia v detekcii dopravných javov.

Vďaka stimulom pre výskum a vývoj odborníci hľadajú riešenia v detekcii dopravných javov.

V júli 2015  Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR schválilo spoločnosti EEI, s.r.o. poskytnutie stimulov na projekt skenu dopraveného toku. Projekt priemyselného výskumu s názvom „Výskum univerzálnej platformy pre sken dopravného toku“ je zameraný na analýzu alternatívnych optomechanických technologických princípov a výsledkom bude inovatívne riešenie v automatickej detekcii dopravných javov. Obsahom projektu je výskum metód riešenia a identifikácia parametrov dynamického modelu dopravného toku z nameraných reálnych dát na dopravnej  komunikácii.  Priemyselný výskum sa zameriava na skenovanie dopravného toku, aplikáciu prvkov optického záznamu a detekcie pre obrazové a dátové monitorovanie sledovaných dopravných javov. Výsledkom projektu bude  vytvorenie hardwarovej a softvérovej platformy na spracovanie výstupov analýzy zaznamenávaných dopravných javov.

Počas roku 2016 spoločnosť v rámci výskumu analyzovala alternatívne princípy optického merania a vyvíjala vhodné metódy na bezkontaktné optické snímanie pohybu cestných dopravných vozidiel. Projektový tím aj naďalej pracuje na výskumnom projekte v spolupráci s tímom odborníkov vedených pri Slovenskej akadémii vied.

Dosiahnuté výsledky vznikli v rámci riešenia projektu „Výskum univerzálnej platformy pre sken dopravného toku“, ktorý je podporovaný Ministerstvom školstva, vedy, výskumu a športu SR v rámci poskytnutých stimulov pre výskum a vývoj zo štátneho rozpočtu v zmysle zákona č.185/2009 Z. z. o stimuloch pre výskum a vývoj a o doplnení zákona č. 595/2003 Z. z. o dani z príjmov v znení neskorších predpisov.

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Morské oko vzniklo pred miliónmi rokov

Jazero predstavuje perlu najvýchodnejšieho slovenského vulkanického pohoria.

Rozdávajú sa dotácie na tepelné čerpadlá. Využite to, kým sa dá

Podávanie žiadostí bolo spustené 24. júna a ihneď sa ukázalo, že o štátne dotácie je veľký záujem. Ušetriť môžete až tisíce eur.

Keď sa inšpiráciou stane samotné víno

Aj z nepriaznivej situácie sa dá vyťažiť maximum. Počas korony Vinotéka Sommelier vynovila svoje priestory.