Nedeľa, 17. január, 2021 | Meniny má NatašaKrížovkyKrížovky

Taliansky veľvyslanec navštívil EU v Bratislave

Veľvyslanec Talianskej republiky na Slovensku J.E. p. Gabrielle Meucci vystúpil dňa 28. marca 2017 na EU v Bratislave.

Nový mimoriadny a splnomocnený veľvyslanec Talianskej republiky na Slovensku J.E. p. Gabrielle Meucci vystúpil dňa 28. marca 2017 ako šiesty hosť 21. edície celouniverzitného predmetu Diplomacia v praxi. Samotná prednáška na Ekonomickej univerzite v Bratislave predstavovala jedinečnú príležitosť pripomenúť si 60. výročie podpísania Rímskych zmlúv, ktoré si najvyšší predstavitelia EÚ pripomenuli pri slávnostnej príležitosti pred pár dňami v Ríme.

Študentský tím na úvod pripravil krátky úvod o kľúčových faktoch z oblasti histórie, geografie, politického systému, ekonomiky Talianska a krátko predstavil hosťa. Veľvyslanec Meucci začal svoj príhovor otočením mapy Európy hore nohami pre lepšie pochopenie súčasnej geopolitiky. Vo svojom prejave sa zameral najmä na hlavné makroekonomické ukazovatele, obchodnú bilanciu, verejný dlh, verejné výdavky, dotovanie bankového sektora. Študenti sa v diskusii zaujímali o finančnú kondíciu Talianska, ale aj o dopad migračnej krízy na krajinu.

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

MATADOR Group mení vizuálnu identitu značky

Stojí za ňou brandingová agentúra GALTON Brands

Fokus očná optika sa stala exkluzívnym partnerom značky Nikon

Fokus očná optika sa stala exkluzívnym partnerom značky Nikon pre Slovensko a Českú republiku v segmente dioptrických skiel.

Turizmus za účelom estetickej chirurgie v čase pandémie

Nečakané rozšírenie koronavírusu postavilo populáciu a taktiež rôzne priemyselné odvetvia pred výzvy v mnohých oblastiach života.