Prezident SR Andrej Kiska na EU v Bratislave

Rektor EU v Bratislave Ferdinand Daňo privítal v utorok 4. apríla 2017 na pôde univerzity prezidenta SR Andreja Kisku.

Rektor Ekonomickej univerzity v Bratislave Ferdinand Daňo privítal v utorok 4. apríla 2017 na pôde univerzity prezidenta Slovenskej republiky J. E. Andreja Kisku. Stretnutie sa konalo pri príležitosti diskusie prezidenta republiky so študentmi EU v Bratislave. Pred diskusiou so študentmi sa uskutočnilo krátke rokovanie prezidenta republiky so zástupcami univerzity. Univerzitu na tomto rokovaní reprezentovalo vedenie univerzity a dekani jednotlivých fakúlt. V rozhovore so zástupcami univerzity sa prezident republiky zaujímal o dianie na EU v Bratislave, o postavenie univerzity v štruktúre slovenských vysokých škôl, ako aj o kvalitu vzdelávania na univerzite a problémy, s ktorými sa univerzita každodenne stretáva.

Následne sa v aule EU v Bratislave uskutočnila diskusia prezidenta Slovenskej republiky so študentmi univerzity. Prezident republiky prezentoval študentom svoju životnú a kariérnu cestu a zaujal svoje stanovisko k vybraným aktuálnym otázkam krajiny a spoločnosti. V diskusii odpovedal na všestranné otázky študentov, ktorí sa aktívne zaujímajú o spoločenské dianie. Prezident pozitívne zhodnotil aktivitu študentov počas diskusie, ako aj mimoriadny záujem, o čom svedčila účasť viac ako 1 000 študentov.

Ekonomická univerzita v Bratislave má viac ako 75-ročnú históriu a pripravila viac ako 80 000 absolventov. 7 fakúlt a takmer 8 000 študentov. Je jediná univerzita na Slovensku, ktorá zabezpečuje komplexné a ucelené vzdelávanie v ekonomických a manažérskych študijných programoch, ako aj vo vybraných informatických a jazykovedných programoch.

Na EU v Bratislave je v ponuke štúdium viac ako 80 odborných predmetov v inom ako slovenskom jazyku (najmä v anglickom, nemeckom, francúzskom a ruskom). Na 2. stupni štúdia študenti môžu študovať 3 študijné programy kompletne zabezpečované v cudzích jazykoch a po ukončení štúdia absolventi získajú dvojitý diplom zo zahraničných partnerských univerzít v týchto študijných programoch: Všeobecný manažment (v anglickom jazyku) s University of Strasbourg, Manažment predaja (vo francúzskom jazyku) s University of Cergy-Pontoise a Medzinárodný finančný manažment (v nemeckom jazyku) s M. Luther University of Halle.

EU v Bratislave a Nottingham Trent University v Anglicku umožňujú študentom získať dvojitý diplom v bakalárskom študijnom programe International Business Administration, Marketing Management alebo Business Finance a súbežne s inžinierskym štúdiom absolvovať na univerzite v Nottinghame aj spoločný študijný program International Finance. S univerzitou NIDA v Bangkoku ponúka EU v Bratislave štúdium s možnosťou získať dvojitý diplom v študijnom programe International Finance a študovať̌ spoločný študijný program Global Finance s touto univerzitou.

EU v Bratislave dosahuje vynikajúce výsledky pri mobilitných programoch, v programe Erasmus+ patrí medzi TOP 200 vysokoškolských inštitúcií z hľadiska počtu vyslaných študentov, ktorých je každý rok takmer 350. Potešiteľný je aj vysoký záujem o EU v Bratislave zo strany zahraničných študentov.

Absolventi univerzity nachádzajú veľmi dobré uplatnenie na trhu práce v rámci SR a v zahraničí, čo potvrdzujú štatistiky zamestnanosti a prehľady priemerných miezd absolventov.

Prihláste sa a vložte PR článok

Zóna Nové Nivy splnila kvalifikačné podmienky pre registráciu

HB Reavis opäť preukázal svoje odhodlanie prispievať k zlepšovaniu kvality života.

Dekan ocenil študentov Stavebnej fakulty STU v Bratislave

Pri príležitosti Medzinárodného dňa študentstva sa stretlo vedenie SvF STU v Bratislave s najlepšími študentmi.

Application of GDPR with respect to the size of the enterprise

The right form of personal data protection is to be drawn primarily from the point of view of the data subject.

Modern luxury next to the Blue Church

Although modern in architecture, Bezručova Residence preserves Bratislava´s rich history through luxurious and innovative living.