Investícia do nádherných chaletov u Hallstattského jazera

Rakúšania sú naňho hrdí, Slováci ho milujú a Číňania ho skopírovali. Áno to je Hallstattské jazero.

Dovoľujeme si Vám predstaviť investíciu do rakúskych chaletov priamo pri brehu tohto slávneho jazera, ktoré ročne navštívi až milión turistov.

Chalety sa nachádzajú v mestečku Obertraun v nádhernom prostredí rakúskych Álp, ktoré stoja za to spoznať v zime aj v lete.

Popis projektu:

Bolo tu postavených 59 luxusných 4 hviezdičkových chaletov a hlavná budova s ​​reštauráciou a pláž. Tento rok sa začína stavať druhá fáza projektu - ďalších 29 chaletov, ktorých ukončenie sa plánuje na koniec roka 2017.

490x300-1-r205_res.jpg

Chalety sú rôznych veľkostí, od 64 do 262 m2. Ponúkajú 1 až 8 spální, luxusnú kuchyňu s umývačkou, mikrovlnnou rúrou, indukčnou varnou doskou a chladničkou, krbové kachle, balkóny, terasy a niektoré dokonca saunu. Predávajú sa vrátane kompletného zariadenia. Patrí k nim aj vlastné parkovacie miesto.

V hlavnej budove tohto komplexu môžete využiť krytý bazén, wellness, obchod, reštauráciu s výhľadom na jazero, recepciu, detský kútik alebo konferenčnú miestnosť.

490x300-2-r344_res.jpg

Jedná sa o tzv. Výnosové reality - kombinácia vlastného užívania a ďalšieho prenájmu. Nehnuteľnosti sú určené na predaj do osobného vlastníctva, ale majitelia ich majú povinnosť ďalej komerčne prenajímať.

V prípade neprítomnosti majiteľa sa o prenájom postará profesionálna agentúra, takže vlastníkovi v tejto súvislosti nevznikajú žiadne ďalšie starosti.

Príjmy z prenájmu dosahujú podľa typu chaletu 3 - 4% z kúpnej ceny chaletu (pred zdanením a po odpočítaní prevádzkových nákladov).

Táto varianta je vhodná predovšetkým pre tých, ktorí svoju nehnuteľnosť v Alpách chcú využívať len určitý čas v roku.

490x300-3-r929_res.jpg

Rakúsky realitný trh sa vyznačuje mimoriadnou stabilitou a pre investorov je teda lákavý aj z hľadiska zhodnotenia ceny nehnuteľnosti v čase.

Okolie komplexu ponúka krásnu prírodu, kultúrne podujatia a veľa športového vyžitia, ako napríklad, turistika, minigolf, tenis, plávanie, rafting, paragliding, jazdy na bicykli.

V blízkosti sa nachádza Dachstein West, najväčšie lyžiarske stredisko Horného Rakúska. Jazero Hallstatt spoločne s pohorím Dachstein patria k Svetovému dedičstvu UNESCO.

V prípade záujmu nás kontaktujte. Kupujúci neplatí realitnú províziu.

Text: Peter Forgács

Foto: Rellox, Shutterstock

Virtuálne sídlo v Bratislave

Cenové porovnanie virtuálneho sídla a prenájmu kancelárií a analýza výhod a benefitov. Upozornenie na riziká a nevýhody.

Dovolenka snov či chladnička plná jedla? Oslavujte s BILLA

BILLA tento rok oslavuje svoje 25-ročné pôsobenie na Slovensku, svojim zákazníkom sa rozhodla venovať ceny v hodnote 1 milión EUR.

Bardejov by mal byť konečne nezávislý

Nikdy som sa nemiešal do politiky viac, ako bolo nutné.

Karibik aj Európa: Plavte sa za dobrodružstvom

Luxusné európske a zaoceánske plavby sú oveľa dostupnejšie vďaka letenke v cene.