20. ročník konferencie EDAMBA na EU v Bratislave

Na EU v Bratislave sa v dňoch 4. - 6. apríla 2017 uskutočnil 20. ročník medzinárodnej vedeckej konferencie EDAMBA 2017.

Na Ekonomickej univerzite v Bratislave sa v dňoch 4.-6. apríla 2017 uskutočnil 20. ročník medzinárodnej vedeckej konferencie doktorandov a post-doktorandov EDAMBA 2017 - „Knowledge and skills for sustainable development: The role of Economics, Business, Management and Related Disciplines“.

Konferenciu otvoril rektor EU v Bratislave Ferdinand Daňo. Pri príležitosti jubilejného 20. ročníka medzinárodnej vedeckej konferencie doktorandov a post-doktorandov EDAMBA osobitne poďakoval emeritnej profesorke Ekonomickej univerzity v Bratislave pani profesorke Helene Strážovskej za jej dlhoročný osobný prínos pre rozvoj tradície tejto konferencie na EU v Bratislave, ktorá je exkluzívnym členom siete EDAMBA v Slovenskej republike. Otvorenia konferencie sa ako čestný hosť zúčastnila pani Pauline Rankin, viceprezidentka pre výskum a medzinárodné vzťahy Carletonskej univerzity, ako aj pani Klára Rundová, vedúca komunikačného oddelenia Zastúpenia Európskej komisie na Slovensku a pani Soňa Miháliková Mellak, tlačová atašé Informačnej kancelárie Európskeho parlamentu na Slovensku.

Konferencie sa počas troch rokovacích dní zúčastnilo viac ako 80 účastníkov z viacerých krajín Európy, ktorí mali možnosť nielen prezentovať svoje príspevky v sekciách, ale zúčastniť sa aj dvoch workshopov zameraných na rozvoj tzv. „hard skills“ a „soft skills“.

Na záver konferencie boli ocenení autori troch najlepšie prezentovaných príspevkov v rámci každej zo sekcií konferencie.

Ekonomická univerzita v Bratislave má viac ako 75-ročnú históriu a pripravila viac ako 80 000 absolventov. Má 7 fakúlt a takmer 8 000 študentov. Je jediná univerzita na Slovensku, ktorá zabezpečuje komplexné a ucelené vzdelávanie v ekonomických a manažérskych študijných programoch, ako aj vo vybraných informatických a jazykovedných programoch.

Na EU v Bratislave je v ponuke štúdium viac ako 80 odborných predmetov v inom ako slovenskom jazyku (najmä v anglickom, nemeckom, francúzskom a ruskom). Na 2. stupni štúdia študenti môžu študovať 3 študijné programy kompletne zabezpečované v cudzích jazykoch a po ukončení štúdia absolventi získajú dvojitý diplom zo zahraničných partnerských univerzít v týchto študijných programoch: Všeobecný manažment (v anglickom jazyku) s University of Strasbourg, Manažment predaja (vo francúzskom jazyku) s University of Cergy-Pontoise a Medzinárodný finančný manažment (v nemeckom jazyku) s M. Luther University of Halle.

EU v Bratislave a Nottingham Trent University v Anglicku umožňujú študentom získať dvojitý diplom v bakalárskom študijnom programe International Business Administration, Marketing Management alebo Business Finance a súbežne s inžinierskym štúdiom absolvovať na univerzite v Nottinghame aj spoločný študijný program International Finance. S univerzitou NIDA v Bangkoku ponúka EU v Bratislave štúdium s možnosťou získať dvojitý diplom v študijnom programe International Finance a študovať̌ spoločný študijný program Global Finance s touto univerzitou.

EU v Bratislave dosahuje vynikajúce výsledky pri mobilitných programoch, v programe Erasmus+ patrí medzi TOP 200 vysokoškolských inštitúcií z hľadiska počtu vyslaných študentov, ktorých je každý rok takmer 350. Potešiteľný je aj vysoký záujem o EU v Bratislave zo strany zahraničných študentov. Bratislavská Business School EU v Bratislave ponúka medzinárodný vzdelávací program MBA v spolupráci s Franklin University Ohio v USA. EU v Bratislave je členom významných medzinárodných akademických zoskupení a organizácií.

Absolventi univerzity nachádzajú veľmi dobré uplatnenie na trhu práce v rámci SR a v zahraničí, čo potvrdzujú štatistiky zamestnanosti a prehľady priemerných miezd absolventov.

Prijatie delegácie z Kyjevskej národnej ekonomickej univerzity

Prijatie delegácie z Kyjevskej národnej ekonomickej univerzity Vadyma Hetmana

Nevymením peniaze Humenčanov za hodnotenie jednej mimovládky

Problém mám iba s tendenčnosťou týchto hodnotení.

Ako zabrániť povodniam, či suchu? Riešenie nájde Climathon

Zvyšovanie teploty, prívalové dažde, či nedostatok vody sú dôsledky klimatických zmien, ktoré sa už dnes prejavujú aj na Slovensku

Tatra banka opäť rozdáva vreckové 22 eur k novému Detskému účtu

Dostávajú vaše deti vreckové? V rámci prieskumu Tatra banky odpovedalo minulý rok na túto otázku viac ako 1800 rodičov.