Streda, 15. júl, 2020 | Meniny má HenrichKrížovkyKrížovky

20. ročník konferencie EDAMBA na EU v Bratislave

Na EU v Bratislave sa v dňoch 4. - 6. apríla 2017 uskutočnil 20. ročník medzinárodnej vedeckej konferencie EDAMBA 2017.

Na Ekonomickej univerzite v Bratislave sa v dňoch 4.-6. apríla 2017 uskutočnil 20. ročník medzinárodnej vedeckej konferencie doktorandov a post-doktorandov EDAMBA 2017 - „Knowledge and skills for sustainable development: The role of Economics, Business, Management and Related Disciplines“.

Konferenciu otvoril rektor EU v Bratislave Ferdinand Daňo. Pri príležitosti jubilejného 20. ročníka medzinárodnej vedeckej konferencie doktorandov a post-doktorandov EDAMBA osobitne poďakoval emeritnej profesorke Ekonomickej univerzity v Bratislave pani profesorke Helene Strážovskej za jej dlhoročný osobný prínos pre rozvoj tradície tejto konferencie na EU v Bratislave, ktorá je exkluzívnym členom siete EDAMBA v Slovenskej republike. Otvorenia konferencie sa ako čestný hosť zúčastnila pani Pauline Rankin, viceprezidentka pre výskum a medzinárodné vzťahy Carletonskej univerzity, ako aj pani Klára Rundová, vedúca komunikačného oddelenia Zastúpenia Európskej komisie na Slovensku a pani Soňa Miháliková Mellak, tlačová atašé Informačnej kancelárie Európskeho parlamentu na Slovensku.

Konferencie sa počas troch rokovacích dní zúčastnilo viac ako 80 účastníkov z viacerých krajín Európy, ktorí mali možnosť nielen prezentovať svoje príspevky v sekciách, ale zúčastniť sa aj dvoch workshopov zameraných na rozvoj tzv. „hard skills“ a „soft skills“.

Na záver konferencie boli ocenení autori troch najlepšie prezentovaných príspevkov v rámci každej zo sekcií konferencie.

Ekonomická univerzita v Bratislave má viac ako 75-ročnú históriu a pripravila viac ako 80 000 absolventov. Má 7 fakúlt a takmer 8 000 študentov. Je jediná univerzita na Slovensku, ktorá zabezpečuje komplexné a ucelené vzdelávanie v ekonomických a manažérskych študijných programoch, ako aj vo vybraných informatických a jazykovedných programoch.

Na EU v Bratislave je v ponuke štúdium viac ako 80 odborných predmetov v inom ako slovenskom jazyku (najmä v anglickom, nemeckom, francúzskom a ruskom). Na 2. stupni štúdia študenti môžu študovať 3 študijné programy kompletne zabezpečované v cudzích jazykoch a po ukončení štúdia absolventi získajú dvojitý diplom zo zahraničných partnerských univerzít v týchto študijných programoch: Všeobecný manažment (v anglickom jazyku) s University of Strasbourg, Manažment predaja (vo francúzskom jazyku) s University of Cergy-Pontoise a Medzinárodný finančný manažment (v nemeckom jazyku) s M. Luther University of Halle.

EU v Bratislave a Nottingham Trent University v Anglicku umožňujú študentom získať dvojitý diplom v bakalárskom študijnom programe International Business Administration, Marketing Management alebo Business Finance a súbežne s inžinierskym štúdiom absolvovať na univerzite v Nottinghame aj spoločný študijný program International Finance. S univerzitou NIDA v Bangkoku ponúka EU v Bratislave štúdium s možnosťou získať dvojitý diplom v študijnom programe International Finance a študovať̌ spoločný študijný program Global Finance s touto univerzitou.

EU v Bratislave dosahuje vynikajúce výsledky pri mobilitných programoch, v programe Erasmus+ patrí medzi TOP 200 vysokoškolských inštitúcií z hľadiska počtu vyslaných študentov, ktorých je každý rok takmer 350. Potešiteľný je aj vysoký záujem o EU v Bratislave zo strany zahraničných študentov. Bratislavská Business School EU v Bratislave ponúka medzinárodný vzdelávací program MBA v spolupráci s Franklin University Ohio v USA. EU v Bratislave je členom významných medzinárodných akademických zoskupení a organizácií.

Absolventi univerzity nachádzajú veľmi dobré uplatnenie na trhu práce v rámci SR a v zahraničí, čo potvrdzujú štatistiky zamestnanosti a prehľady priemerných miezd absolventov.

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Chcete nové auto?

V júli si ho môžete kúpiť najvýhodnejšie

Nalejte si pravú vodovodnú!

Nielen z detských rozprávok vieme, že voda znamená život – a sucho presný opak.

30 rokov po...

Ako sa cirkev (ne)vyrovnala s dedičstvom totalitného režimu – agentmi, tajnými spolupracovníkmi a ostatnými vedomými kolaborantmi

30 rokov po...