4th Erasmus+ International Week na EU v Bratislave

V termíne od 3. – 7. apríla 2017 EU v Bratislave hostila takmer dve desiatky odborníkov z rôznych kútov sveta.

V termíne od 3. – 7. apríla 2017 Ekonomická univerzita v Bratislave  hostila takmer dve desiatky odborníkov z rôznych kútov sveta v rámci 4. edície International Teaching & Training Week 2017. Podujatia sa zúčastnilo 19 zástupcov z 18 zahraničných partnerských inštitúcií z 3 kontinentov z viacerých európskych i mimoeurópskych krajín.

Podujatie univerzita organizovala pri príležitosti 30. výročia programu Erasmus+, ktoré slávnostne otvoril rektor Ekonomickej univerzity v Bratislave, prof. Ferdinand Daňo, a J. E. prof. Revaz Gachechiladze, veľvyslanec Gruzínska na Slovensku.

EU v Bratislave sa aktívne zapája do projektových výziev programu Erasmus+, pričom v súčasnosti má úspešnú spoluprácu s viacerými mimoeurópskymi krajinami, v rámci ktorých nadviazala spoluprácu s partnerskými univerzitami v Číne, Juhoafrickej republike, Mauríciu, Keni a Kambodži. Veľvyslanec Gruzínska na Slovensku, prof. Revaz Gachechiladze vo svojom úvodnom vystúpení vysoko ocenil rozšírenie spolupráce EU v Bratislave aj o Gruzínsko. “Ekonomická univerzita v Bratislave je skutočným centrom vzdelanosti a robí skvelú prácu posilňovaním svojich akademických väzieb po celom svete. Želám 4. edícii Medzinárodného týždňa veľký úspech!“

Súčasťou 4. edície bola aj medzinárodná výmena študentov „Carousel School“  s názvom Lean Logistics organizovaná Fakultou podnikového manažmentu, Katedrou manažmentu výroby a logistiky. Medzinárodné tímy študentov z  Windesheim UAS, Holandsko, Joanneum UAS, Rakúsko a FPM EUBA riešili projekty v oblasti automatizácie výrobnej logistiky. Podujatie je súčasťou medzinárodnej spolupráce PEPA "Pan European Partnership Alliance".

Počas uplynulého týždňa mali študenti EU v Bratislave možnosť absolvovať 11 prednášok zameraných na marketing, logistiku, informatiku, manažment a medzinárodné vzťahy, ktoré pre nich pripravili zahraniční pedagógovia. Podujatia sa zúčastnili aj odborní zamestnanci univerzitných pracovísk, pre ktoré Oddelenie medzinárodnej mobility pripravilo 3- dňový workshop zameraný na témy Time management, Managing Teams a Problem Solving & Decision Making. Program bol doplnený viacerými sprievodnými podujatiami, ktoré boli zakončené odbornou prednáškou v Národnej banke Slovenska.

Účastníci podujatia na záver zhodnotili jednotlivé aktivity a ocenili  najmä nadviazanie nových akademických kontaktov, potenciálnu projektovú spoluprácu a excelentnú prípravu podujatia.

Ekonomická univerzita v Bratislave má viac ako 75-ročnú históriu a pripravila viac ako 80 000 absolventov. Má 7 fakúlt a takmer 8 000 študentov. Je jediná univerzita na Slovensku, ktorá zabezpečuje komplexné a ucelené vzdelávanie v ekonomických a manažérskych študijných programoch, ako aj vo vybraných informatických a jazykovedných programoch.

Na EU v Bratislave je v ponuke štúdium viac ako 80 odborných predmetov v inom ako slovenskom jazyku (najmä v anglickom, nemeckom, francúzskom a ruskom). Na 2. stupni štúdia študenti môžu študovať 3 študijné programy kompletne zabezpečované v cudzích jazykoch a po ukončení štúdia absolventi získajú dvojitý diplom zo zahraničných partnerských univerzít v týchto študijných programoch: Všeobecný manažment (v anglickom jazyku) s University of Strasbourg, Manažment predaja (vo francúzskom jazyku) s University of Cergy-Pontoise a Medzinárodný finančný manažment (v nemeckom jazyku) s M. Luther University of Halle.

EU v Bratislave a Nottingham Trent University v Anglicku umožňujú študentom získať dvojitý diplom v bakalárskom študijnom programe International Business Administration, Marketing Management alebo Business Finance a súbežne s inžinierskym štúdiom absolvovať na univerzite v Nottinghame aj spoločný študijný program International Finance. S univerzitou NIDA v Bangkoku ponúka EU v Bratislave štúdium s možnosťou získať dvojitý diplom v študijnom programe International Finance a študovať̌ spoločný študijný program Global Finance s touto univerzitou.

EU v Bratislave dosahuje vynikajúce výsledky pri mobilitných programoch, v programe Erasmus+ patrí medzi TOP 200 vysokoškolských inštitúcií z hľadiska počtu vyslaných študentov, ktorých je každý rok takmer 350. Potešiteľný je aj vysoký záujem o EU v Bratislave zo strany zahraničných študentov. Bratislavská Business School EU v Bratislave ponúka medzinárodný vzdelávací program MBA v spolupráci s Franklin University Ohio v USA. EU v Bratislave je členom významných medzinárodných akademických zoskupení a organizácií.

Absolventi univerzity nachádzajú veľmi dobré uplatnenie na trhu práce v rámci SR a v zahraničí, čo potvrdzujú štatistiky zamestnanosti a prehľady priemerných miezd absolventov.

Prihláste sa a vložte PR článok

Zóna Nové Nivy splnila kvalifikačné podmienky pre registráciu

HB Reavis opäť preukázal svoje odhodlanie prispievať k zlepšovaniu kvality života.

Dekan ocenil študentov Stavebnej fakulty STU v Bratislave

Pri príležitosti Medzinárodného dňa študentstva sa stretlo vedenie SvF STU v Bratislave s najlepšími študentmi.

Application of GDPR with respect to the size of the enterprise

The right form of personal data protection is to be drawn primarily from the point of view of the data subject.

Modern luxury next to the Blue Church

Although modern in architecture, Bezručova Residence preserves Bratislava´s rich history through luxurious and innovative living.