Botanická záhrada SPU zaujala orchideami

Botanická záhrada Slovenskej poľnohospodárskej univerzity v Nitre sa 7. - 9. apríla prezentovala na Festivale záhrad v Bratislave.img2836-r928_res.jpg

Svojou expozíciou na ploche 50 m2  priblížila svet trópov a subtrópov so zameraním na krásu orchideí. Ako informovala riaditeľka BZ SPU Ing. Erika Mňahončáková, PhD.,  botanická záhrada má vo svojej zbierke 75 rodov orchideí, 210 druhov a veľa hybridov. „Orchidea  bola vyšľachtená začiatkom 19. storočia a patrí medzi najväčšie čeľade v ríši rastlín. Počet druhov sa odhaduje na 25 až 30- tisíc a stále vznikajú ďalšie. Orchidey rastú všade, s výnimkou púští a oblastí večného ľadu. U nás rastie až 79 druhov a sú to hlavne zástupcovia tzv. zemných orchideí mierneho pásma. Až 90 % orchideí rastie v trópoch Ázie, Strednej a Južnej Ameriky,“ hovorí E. Mňahončáková.

img2840-r398_res.jpg

Botanická záhrada Slovenskej poľnohospodárskej univerzity v Nitre zaujala návštevníkov výstavy expozíciou orchideí

Počas výstavy sa konali aj odborné prednášky so zameraním na tieto nádherné exotické kvety. Riaditeľka BZ priblížila aj zbierky a činnosť BZ, ako aj možnosti štúdia na SPU. Odbornú prednášku spojenú aj s praktickou ukážkou pestovania a ošetrenie orchideí viedla Ing. Margita Záhorská. V rámci výstavy Festival záhrad Botanická záhrada SPU v Nitre otvára 35. výročie svojho založenia a otvorenia. img2850-r589_res.jpg

img2832-r529_res.jpg

Prihláste sa a vložte PR článok

Eilat: Slnko, teplo a zábava

Izraelské letovisko pri Červenom mori láka Slovákov za teplom počas celého roka.

Ku kuchynskej linke dostanete obývačku či vstavané skrine za 50%

2M Interier začínala ako malá rodinná firma s výrobou kancelárskeho nábytku.

Exkurzia študentov Stavebnej fakulty STU v Bratislave

Exkurzia sa konala v rámci predmetu Progresívne stavebné materiály a konštrukcie.

Prichádza Black Friday, jazdenku môžete mať so zľavou 2000 eur

Najväčší predajca ojazdených automobilov pripravil od piatku do nedele tohtoročné najvýraznejšie zníženie cien áut