EU v Bratislave a Najvyšší kontrolný úrad SR uzavreli memorandum

Najvyšší kontrolný úrad Slovenskej republiky uzavrel memorandum o spolupráci s EU v Bratislave

Najvyšší kontrolný úrad Slovenskej republiky (NKÚ SR) uzavrel memorandum o spolupráci s Ekonomickou univerzitou v Bratislave (EUBA). K podpisu zmluvy, ktorá má prispieť ku skvalitneniu oboch inštitúcií a k riešeniu celospoločenských problémov v oblasti ekonomiky, kontroly a manažérskej praxe nielen z hľadiska finančného auditu, ale aj z hľadiska výkonnostných kontrol, došlo na pôde NKÚ SR v stredu 12. apríla 2017 medzi predsedom úradu Karolom Mitríkom a rektorom univerzity Ferdinandom Daňom.

„Vzhľadom na to, že pole pôsobnosti národnej kontrolnej autority je veľmi široké, vítame ďalšiu príležitosť prepojiť sa s akademickou pôdou,“ vyhlásil predseda NKÚ SR Mitrík, ktorý oceňuje možnosť využiť pribraté osoby z odbornej oblasti, ktoré prispejú k tomu, aby výstupy z kontrolnej činnosti získali väčšiu váhu. Obe strany nadviažu užšiu spoluprácu pri vybraných vzdelávacích a vedecko-výskumných projektoch praktického riešenia problémov v ekonomickej oblasti. EUBA získa možnosť vyjadrovať sa k strategickým zámerom NKÚ SR, a to najmä v procese tvorby plánu kontrolnej činnosti. Rektor univerzity Daňo uvítal spoluprácu zo strany kontrolórov aj pri výučbe na akademickej pôde, ako aj pri tvorbe zamerania návrhov bakalárskych a diplomových prác. EUBA zároveň ponúka možnosť priebežného vzdelávania vtémach, ktoré súvisia suplatňovaním medzinárodných štandardov voblasti kontroly.

Ekonomická univerzita v Bratislave je už siedmou akademickou inštitúciou, s ktorou Najvyšší kontrolný úrad Slovenskej republiky podpísal memorandum. Ku skvalitneniu činnosti úradu dnes prispieva spolupráca so Žilinskou univerzitou, Univerzitou sv. Cyrila a Metoda v Trnave, Univerzitou Mateja Bela v Banskej Bystrici, Slovenskou poľnohospodárskou univerzitou v Nitre, Univerzitou Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach a Vysokou školou ekonómie a manažmentu verejnej správy v Bratislave.

V centre našej pozornosti sú zákazníci. Už 50 rokov

„Nikdy som to neoľutoval,“ povedal o svojej životnej dráhe Josef Schwarz, ktorý v roku 1930 založil predchodcu dnešného Kauflandu

Začiatok roka patrí dani z nehnuteľností

Povinnosť má každý, kto v roku 2017 predal alebo nadobudol nehnuteľnosť.

Volkswagen T-Roc: Pre nerozhodných

Ak neviete, či chcete štýlové alebo praktické auto, hatchback alebo SUV, či dokonca ktorú farbu si vybrať, skúste T-Roc.

Tipy pre atraktívne poprsie po dojčení. Plastike povedzte nie

Máte za sebou obdobie dojčenia, no vaše prsia na tie pôvodné vôbec nepodobajú? Našťastie to nemusí byť trvalá zmena.