Streda, 19. február, 2020 | Meniny má Vlasta

EU v Bratislave a Najvyšší kontrolný úrad SR uzavreli memorandum

Najvyšší kontrolný úrad Slovenskej republiky uzavrel memorandum o spolupráci s EU v Bratislave

Najvyšší kontrolný úrad Slovenskej republiky (NKÚ SR) uzavrel memorandum o spolupráci s Ekonomickou univerzitou v Bratislave (EUBA). K podpisu zmluvy, ktorá má prispieť ku skvalitneniu oboch inštitúcií a k riešeniu celospoločenských problémov v oblasti ekonomiky, kontroly a manažérskej praxe nielen z hľadiska finančného auditu, ale aj z hľadiska výkonnostných kontrol, došlo na pôde NKÚ SR v stredu 12. apríla 2017 medzi predsedom úradu Karolom Mitríkom a rektorom univerzity Ferdinandom Daňom.

„Vzhľadom na to, že pole pôsobnosti národnej kontrolnej autority je veľmi široké, vítame ďalšiu príležitosť prepojiť sa s akademickou pôdou,“ vyhlásil predseda NKÚ SR Mitrík, ktorý oceňuje možnosť využiť pribraté osoby z odbornej oblasti, ktoré prispejú k tomu, aby výstupy z kontrolnej činnosti získali väčšiu váhu. Obe strany nadviažu užšiu spoluprácu pri vybraných vzdelávacích a vedecko-výskumných projektoch praktického riešenia problémov v ekonomickej oblasti. EUBA získa možnosť vyjadrovať sa k strategickým zámerom NKÚ SR, a to najmä v procese tvorby plánu kontrolnej činnosti. Rektor univerzity Daňo uvítal spoluprácu zo strany kontrolórov aj pri výučbe na akademickej pôde, ako aj pri tvorbe zamerania návrhov bakalárskych a diplomových prác. EUBA zároveň ponúka možnosť priebežného vzdelávania vtémach, ktoré súvisia suplatňovaním medzinárodných štandardov voblasti kontroly.

Ekonomická univerzita v Bratislave je už siedmou akademickou inštitúciou, s ktorou Najvyšší kontrolný úrad Slovenskej republiky podpísal memorandum. Ku skvalitneniu činnosti úradu dnes prispieva spolupráca so Žilinskou univerzitou, Univerzitou sv. Cyrila a Metoda v Trnave, Univerzitou Mateja Bela v Banskej Bystrici, Slovenskou poľnohospodárskou univerzitou v Nitre, Univerzitou Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach a Vysokou školou ekonómie a manažmentu verejnej správy v Bratislave.

Fakulta posiela študentov do verejných inštitúcií a vzdeláva ich

Počas štúdia na vysokej škole mladí ľudia dospievajú a tvoria si svoju osobnosť.

Moderné, inovatívne a praktické štúdium práva? U nás sa to dá!

Naša fakulta je najstaršou, najväčšou a najprestížnejšou právnickou fakultou na Slovensku.

Prečo je Nitra rajom študentov?

Je atraktívna, aktuálna, akčná inštitúcia poskytujúca vysokoškolské vzdelávanie so 60-ročnou tradíciou.