PEVŠ je partnerom iniciatívy, ktorá propaguje virtuálnu realitu

Laboratórium virtuálnej a rozšírenej reality PEVŠ sa stalo prvým slovenským partnerom významnej celosvetovej iniciatívy VR First

Laboratórium virtuálnej a rozšírenej reality, ktoré je súčasťou Fakulty informatiky Paneurópskej vysokej školy, sa stalo prvým slovenským partnerom významnej celosvetovej iniciatívy VR First.

V rámci novozískaného partnerstva s VR First získali výskumníci z Paneurópskej vysokej školy možnosť spolupracovať na spoločnom výskume a šírení osvety o virtuálnej a rozšírenej realite s laboratóriami z celého sveta. V sieti VR First pôsobí viac ako 26 laboratórií a vyše 2500 vývojárov.

Fakulta informatiky buduje svoje laboratórium od roku 2015 a v súčasnosti laboratórium poskytuje prístup k najmodernejším zariadeniam pre virtuálnu realitu a rôznym druhom vstupných zariadení.

„Vďaka iniciatíve VR First aktuálne pracujeme na možnostiach rozšírenia portfólia hardvérových zariadení, ktoré pomôžu pri výučbe študentov v odbore Aplikovaná informatika so špecializáciou na Aplikácie virtuálnej reality, ale aj pri realizácii výskumných projektov,“ vysvetľuje RNDr. Ján Lacko PhD. z Ústavu aplikovanej informatiky PEVŠ. „Jedným z projektov realizovaných v rámci Laboratória virtuálnej a rozšírenej reality je aj projekt Inovatívne metódy vzdelávania na podporu partnerstiev – „InovEduc“ podporený z Nórskych fondov. Projekt prezentuje vo virtuálnej a rozšírenej realite 24 kultúrnych, historických, technických a prírodných pamiatok zo Slovenska a Ukrajiny.“

Iniciatíva VR First poskytuje najnovšie zariadenia v oblasti virtuálnej a rozšírenej reality pre vývojárov a výskumníkov, ktorí sa zaujímajú o využitie sily a potenciálu virtuálnej a rozšírenej reality. Cieľom je vybudovanie celosvetovej siete výskumníkov v oblasti VR/AR uľahčením prístupu k najmodernejšej infraštruktúre a podpora vzniku globálnej bázy vedomostí v tejto vednej oblasti.

Fakulta informatiky PEVŠ, založená v roku 2008, je jedinou súkromnou fakultou na Slovensku so zameraním na Aplikovanú informatiku. Reflektuje na nedostatok IT odborníkov na trhu práce a tomu prispôsobuje aj učebné plány, ktoré sú vytvorené v súlade s medzinárodnými odporúčaniami pre získanie teoretických a praktických odborných vedomostí a zručností. Vzhľadom na skutočnosť, že informačné technológie sa stávajú súčasťou rôznych odborov, študenti informatiky si môžu rozšíriť svoje vedomosti a zručnosti taktiež v oblastiach práva, ekonómie a podnikania, masmédií a psychológie, a to formou výberu predmetov na iných fakultách, alebo súbežného štúdia na inej fakulte PEVŠ. Fakulta informatiky má k dispozícii počítačovú učebňu s moderným technickým vybavením.

Viac informácií o PEVŠ nájdete na: www.paneurouni.com

Aká je ideálna vlhkosť a teplota v byte? Výskum hovorí jasne

Útulný domov je výsledkom správnej teploty a vlhkosti.

Veríte brusniciam pri zápaloch močových ciest? Nemusia stačiť

Nový prípravok Cys-Control Fort spája viaceré účinné látky a pomáha aj pri chronických ťažkostiach.

Dubravské Čerešne majú sladké prekvapenie pre najrýchlejších!

V Čerešne living pribudli nové byty so zvýhodnenou cenou pre prvých 15 záujemcov. Leto v Dúbravke bude teraz ešte sladšie.

Infografika: Slováci minuli na Pohode historicky najviac peňazí

Koľko minuli účastníci na našom najväčšom festivale?