PEVŠ je partnerom iniciatívy, ktorá propaguje virtuálnu realitu

Laboratórium virtuálnej a rozšírenej reality PEVŠ sa stalo prvým slovenským partnerom významnej celosvetovej iniciatívy VR First

Laboratórium virtuálnej a rozšírenej reality, ktoré je súčasťou Fakulty informatiky Paneurópskej vysokej školy, sa stalo prvým slovenským partnerom významnej celosvetovej iniciatívy VR First.

V rámci novozískaného partnerstva s VR First získali výskumníci z Paneurópskej vysokej školy možnosť spolupracovať na spoločnom výskume a šírení osvety o virtuálnej a rozšírenej realite s laboratóriami z celého sveta. V sieti VR First pôsobí viac ako 26 laboratórií a vyše 2500 vývojárov.

Fakulta informatiky buduje svoje laboratórium od roku 2015 a v súčasnosti laboratórium poskytuje prístup k najmodernejším zariadeniam pre virtuálnu realitu a rôznym druhom vstupných zariadení.

„Vďaka iniciatíve VR First aktuálne pracujeme na možnostiach rozšírenia portfólia hardvérových zariadení, ktoré pomôžu pri výučbe študentov v odbore Aplikovaná informatika so špecializáciou na Aplikácie virtuálnej reality, ale aj pri realizácii výskumných projektov,“ vysvetľuje RNDr. Ján Lacko PhD. z Ústavu aplikovanej informatiky PEVŠ. „Jedným z projektov realizovaných v rámci Laboratória virtuálnej a rozšírenej reality je aj projekt Inovatívne metódy vzdelávania na podporu partnerstiev – „InovEduc“ podporený z Nórskych fondov. Projekt prezentuje vo virtuálnej a rozšírenej realite 24 kultúrnych, historických, technických a prírodných pamiatok zo Slovenska a Ukrajiny.“

Iniciatíva VR First poskytuje najnovšie zariadenia v oblasti virtuálnej a rozšírenej reality pre vývojárov a výskumníkov, ktorí sa zaujímajú o využitie sily a potenciálu virtuálnej a rozšírenej reality. Cieľom je vybudovanie celosvetovej siete výskumníkov v oblasti VR/AR uľahčením prístupu k najmodernejšej infraštruktúre a podpora vzniku globálnej bázy vedomostí v tejto vednej oblasti.

Fakulta informatiky PEVŠ, založená v roku 2008, je jedinou súkromnou fakultou na Slovensku so zameraním na Aplikovanú informatiku. Reflektuje na nedostatok IT odborníkov na trhu práce a tomu prispôsobuje aj učebné plány, ktoré sú vytvorené v súlade s medzinárodnými odporúčaniami pre získanie teoretických a praktických odborných vedomostí a zručností. Vzhľadom na skutočnosť, že informačné technológie sa stávajú súčasťou rôznych odborov, študenti informatiky si môžu rozšíriť svoje vedomosti a zručnosti taktiež v oblastiach práva, ekonómie a podnikania, masmédií a psychológie, a to formou výberu predmetov na iných fakultách, alebo súbežného štúdia na inej fakulte PEVŠ. Fakulta informatiky má k dispozícii počítačovú učebňu s moderným technickým vybavením.

Viac informácií o PEVŠ nájdete na: www.paneurouni.com

Rozprávkové tankovanie

Rozprávkové kostýmy, hotdog priamo od kuchára či chodiaci výdajný stojan. Čerpacie stanice Shell majú za sebou magický týždeň.

AAA Auto zorganizovalo autogramiádu

Pre podpisy od Hamšíka či Škriniara si prišli stovky fanúšikov.

Dana Kleinert sa vzdáva v prospech zmeny v Starom Meste

Dana Kleinert vypočula hlasy voličov volajúcie po spájaní a spolupráci.

Umenie investovať: Nemusíte byť znalec, aby ste zhodnotili krásu

Čo je obraz? Estetická hodnota alebo hodnotná investícia? Jedno nezatieňuje druhé. Cez umenie investovať objavíte krásu umenia.