Bulharská veľvyslankyňa na EU v Bratislave

Rektor EU v Bratislave Ferdinand Daňo prijal 11. apríla 2017 veľvyslankyňu Bulharska v SR J.E. Yordanku Chrobanovú.

Rektor EU v Bratislave Ferdinand Daňo prijal 11. apríla 2017 mimoriadnu a splnomocnenú veľvyslankyňu Bulharska v Slovenskej republike, J.E. Yordanku Chobanovú, ktorá vystúpila s prednáškou na celouniverzitnom predmete Diplomacia v praxi. Veľvyslankyňa Chobanova pôsobí na Slovensku od januára 2017.

Za kľúčovú oblasť medzinárodných vzťahov považuje ekonomickú diplomaciu. Zamerala sa tiež na význam členstva Bulharska v Európskej únii z pohľadu spoločného trhu. Predmetom diskusie boli aktuálne otázky vývoja v EÚ. Študentov zaujímali praktické skúsenosti z diplomatickej praxe.

Ekonomická univerzita v Bratislave má viac ako 75-ročnú históriu a pripravila viac ako 80 000 absolventov. Má 7 fakúlt a takmer 8 000 študentov. Je jediná univerzita na Slovensku, ktorá zabezpečuje komplexné a ucelené vzdelávanie v ekonomických a manažérskych študijných programoch, ako aj vo vybraných informatických a jazykovedných programoch.

Na EU v Bratislave je v ponuke štúdium viac ako 80 odborných predmetov v inom ako slovenskom jazyku (najmä v anglickom, nemeckom, francúzskom a ruskom). Na 2. stupni štúdia študenti môžu študovať 3 študijné programy kompletne zabezpečované v cudzích jazykoch a po ukončení štúdia absolventi získajú dvojitý diplom zo zahraničných partnerských univerzít v týchto študijných programoch: Všeobecný manažment (v anglickom jazyku) s University of Strasbourg, Manažment predaja (vo francúzskom jazyku) s University of Cergy-Pontoise a Medzinárodný finančný manažment (v nemeckom jazyku) s M. Luther University of Halle.

EU v Bratislave a Nottingham Trent University v Anglicku umožňujú študentom získať dvojitý diplom v bakalárskom študijnom programe International Business Administration, Marketing Management alebo Business Finance a súbežne s inžinierskym štúdiom absolvovať na univerzite v Nottinghame aj spoločný študijný program International Finance. S univerzitou NIDA v Bangkoku ponúka EU v Bratislave štúdium s možnosťou získať dvojitý diplom v študijnom programe International Finance a študovať̌ spoločný študijný program Global Finance s touto univerzitou.

EU v Bratislave dosahuje vynikajúce výsledky pri mobilitných programoch, v programe Erasmus+ patrí medzi TOP 200 vysokoškolských inštitúcií z hľadiska počtu vyslaných študentov, ktorých je každý rok takmer 350. Potešiteľný je aj vysoký záujem o EU v Bratislave zo strany zahraničných študentov. Bratislavská Business School EU v Bratislave ponúka medzinárodný vzdelávací program MBA v spolupráci s Franklin University Ohio v USA. EU v Bratislave je členom významných medzinárodných akademických zoskupení a organizácií.

Absolventi univerzity nachádzajú veľmi dobré uplatnenie na trhu práce v rámci SR a v zahraničí, čo potvrdzujú štatistiky zamestnanosti a prehľady priemerných miezd absolventov.

Viac informácií...

V centre našej pozornosti sú zákazníci. Už 50 rokov

„Nikdy som to neoľutoval,“ povedal o svojej životnej dráhe Josef Schwarz, ktorý v roku 1930 založil predchodcu dnešného Kauflandu

Začiatok roka patrí dani z nehnuteľností

Povinnosť má každý, kto v roku 2017 predal alebo nadobudol nehnuteľnosť.

Volkswagen T-Roc: Pre nerozhodných

Ak neviete, či chcete štýlové alebo praktické auto, hatchback alebo SUV, či dokonca ktorú farbu si vybrať, skúste T-Roc.

Tipy pre atraktívne poprsie po dojčení. Plastike povedzte nie

Máte za sebou obdobie dojčenia, no vaše prsia na tie pôvodné vôbec nepodobajú? Našťastie to nemusí byť trvalá zmena.