O nových formách spolupráce s partnermi na Ukrajine

Zástupcovia FEM SPU v Nitre rokovali 3. – 6. apríla o akademickej spolupráci s dlhoročnou partnerskou univerzitou NULES v Kyjeve n

Zástupcovia Fakulty ekonomiky a manažmentu Slovenskej poľnohospodárskej univerzity v Nitre (FEM SPU) rokovali 3. – 6. apríla o akademickej spolupráci s dlhoročnou partnerskou univerzitou NULES v Kyjeve na Ukrajine.

Pracovnú cestu pripravovali na FEM SPU v Nitre takmer rok, keďže jej cieľom bolo sfinalizovať študijné plány medzinárodného štúdia v rámci inžinierskeho študijného programu Business Economics. Na návšteve v Kyjeve sa zúčastnila dekanka FEM prof. Elena Horská, prodekanka pre medzinárodné vzdelávacie programy prof. Iveta Ubrežiová, prodekan pre štúdium doc. Jozef Repiský a vedúca Katedry jazykov PaedDr. Ľubomíra Moravcová. Hlavným partnerom pre spoluprácu v rámci NULES je Fakulta ekonomiky a Fakulta agrárneho manažmentu. Obe patria k dlhoročným, stabilným a spoľahlivým partnerom.

Prof. Anatolij Dibrova, dekan Fakulty ekonomiky a rovnako aj prof. Anatolij Ostapčuk, dekan Fakulty agrárneho manažmentu, prejavili veľký záujem o spoluprácu. Na oboch fakultách vytvorili priaznivé podmienky pre zmluvnú spoluprácu a možnosť medzinárodného štúdia pre ukrajinských študentov. Bude mať charakter dvojitých diplomov s vysokou zaangažovanosťou ďalších subjektov, medzi ktorými je aj Ukrajinský klub agropodnikateľov, pripravený podporiť prednáškami, exkurziami a odbornými stážami daný študijný program. Do spolupráce bola prizvaná aj Fakulta pedagogiky a humanitných vied a Centrum jazykového vzdelávania, ktoré počas diskusie s Ľ. Moravcovou identifikovalo možnosti naštartovania výučby slovenského jazyka na NULES, s podporou slovenského veľvyslanectva. Táto forma spolupráce by mohla mať perspektívne význam aj pre iné fakulty, pôsobiace na NULES a ich ďalšiu akademickú spoluprácu s fakultami Slovenskej poľnohospodárskej univerzity v Nitre.dsc00935-r424_res.jpg

Po rokovaniach na rektoráte s prvým prorektorom prof. Ibatulimom (druhý zľava), dekanom Fakulty ekonomiky prof. Dibrovom (piaty zľava) prorektorom pre medzinárodnú spoluprácu prof. Tkačukom (šiesty zľava)

Okrem návštevy NULES zástupcovia FEM navštívili aj Kyjevský kooperatívny inštitút ekonomiky a práva, kde pôsobí vo funkcii rektorky prof. Tetiana Kaminska, bývala dekanka Fakulty ekonomiky NULES, ktorá prejavila tiež záujem o akademickú spoluprácu. Na oboch navštívených univerzitách prebehla prednáška na tému Internacionalizácia všade okolo nás, v ktorej sa prof. E. Horská a prof. I. Ubrežiová venovali internacionalizácii nielen z hľadiska podnikového marketingu a manažmentu, ale aj manažmentu fakulty, ktorá sa snaží vytvárať globálny priestor pre vzdelávanie svojich študentov. Na prednáškach sa zúčastnilo asi 300 študentov. Najlepší z nich boli pozvaní na vstupné interview ako perspektívni záujemcovia o medzinárodné štúdium.

dsc01008-r232_res.jpg

Po prednáške na Fakulte agrárneho manažmentu s dekanom prof. Ostapchukom a našimi budúcimi študentmidsc00912-r417_res.jpg

Návšteva Kyjeva bola príležitosťou aj na stretnutie s rodičmi našich študentov. Zo stretnutia s pánom Pokotylom, otcom našej študentky Julii Pokotylovej

Prihláste sa a vložte PR článok

Eilat: Slnko, teplo a zábava

Izraelské letovisko pri Červenom mori láka Slovákov za teplom počas celého roka.

Ku kuchynskej linke dostanete obývačku či vstavané skrine za 50%

2M Interier začínala ako malá rodinná firma s výrobou kancelárskeho nábytku.

Exkurzia študentov Stavebnej fakulty STU v Bratislave

Exkurzia sa konala v rámci predmetu Progresívne stavebné materiály a konštrukcie.

Prichádza Black Friday, jazdenku môžete mať so zľavou 2000 eur

Najväčší predajca ojazdených automobilov pripravil od piatku do nedele tohtoročné najvýraznejšie zníženie cien áut