Podľa M. Borguľu je práca mestskej polície slabá a nedôsledná

Borguľa na zasadnutí bratislavského zastupiteľstva vytýkal mestskej polícii liknavosť a slabú prácu policajtov v uliciach mesta.

Martin Borguľa, poslanec mesta za mestskú časť Staré Mesto a predseda poslaneckého KLUBU pre BRATISLAVU na včerajšom zasadnutí Mestského zastupiteľstva hl. mesta SR Bratislavy vytýkal mestskej polícii liknavosť a slabú prácu policajtov v uliciach mesta.

Stalo sa tak v rámci diskusie k prerokovávanému bodu programu zastupiteľstva „Správa o plnení úloh Mestskej polície hl. mesta SR Bratislavy za rok 2016“. Podľa poslanca Martina Borguľu nedostatočná práca polície v teréne má priamy vplyv aj na parkovaciu politiku.

„V Starom Meste máme riadne prijaté pravidlá parkovacej politiky. Tie však budú v praxi fungovať len vtedy, ak si bude polícia plniť svoje úlohy a v prípade nedodržiavania pravidiel zasiahne. Dnes sa tak nedeje – autá, ktoré tam nemajú čo robiť, parkujú na vyhradených parkovacích miestach, ale polícia to nerieši. Bohužiaľ, pokiaľ nebudú fungovať represie, nebudú fungovať ani pravidlá,“ povedal Martin Borguľa.

Podľa poslanca nedôsledná práca polície v teréne mala vplyv aj na to, že staromestské zastupiteľstvo muselo prijať na svojom ostatnom zasadnutí VZN o nových prevádzkových hodinách podnikov v Starom Meste.

„O poriadok v uliciach mesta sa ale musí postarať mestská polícia, toto nezabezpečia nijaké regule o záverečných v reštauráciách a baroch. Dnes sú prijaté pravidlá o prevádzkových hodinách, ktoré sú výrazným kompromisom tak, aby sme úplne nezabili nočný život v centre mesta a zároveň vyšli v ústrety obyvateľom, ktorí tu žijú. Polícia ale musí zabezpečiť, aby nebol hluk a alkohol v uliciach mesta. Ak to nebude robiť a nebude dôsledne postihovať výtržníkov v uliciach, nepomôžu nám ani nové pravidlá prevádzkových hodín v podnikoch,“ povedal na záver Martin Borguľa.

Prihláste sa a vložte PR článok

Moskva alebo Petrohrad?

Aké auto si vybrať - nové, zánovné alebo jazdené?

Jubilejná desiata KOCKA privíta zákazníkov v Starej Ľubovni

Nový článokHB Reavis predstavuje projekt Stanica Nivy na veľtrhu