Ivo Nesrovnal bude poslancov informovať o počte zrušených herní

Zastupiteľstvo prijalo uznesenie, podľa ktorého bude primátor predkladať informáciu o aktuálnom počte herní a kasín v Bratislave.

Mestské zastupiteľstvo hl. mesta SR Bratislavy prijalo na svojom ostatnom rokovaní uznesenie, podľa ktorého bude primátor predkladať na zasadnutia zastupiteľstva informáciu o aktuálnom počte herní a kasín na území Bratislavy.

Predkladateľom uznesenia bol poslanec Martin Borguľa. Podľa uznesenia bude primátor jedenkrát za šesť mesiacov predkladať informáciu o aktuálnom počte herní a kasín na území hlavného mesta a informáciu o počte herní a kasín, ktoré boli zrušené v priamej príčinnej súvislosti s nadobudnutím účinnosti VZN z 30. marca 2017 o zákaze umiestnenia herní na území Bratislavy.

„Mojím cieľom bolo, aby sme my, poslanci mesta, boli informovaní o tom, ako v skutočnosti funguje VZN, ktorého prijatím bol v Bratislave zavedený paušálny zákaz herní a kasín. Prijatie VZN je jedna vec, jeho účinnosť v praxi druhá. Chcem, aby mali poslanci prehľad, či herne z Bratislavy naozaj miznú, alebo išlo pri prijatí VZN len o šikovný marketingový a populistický ťah zo strany primátora a niektorých poslancov,“ povedal Martin Borguľa.

Podľa poslanca pre objektívne hodnotenie situácie je dôležité odlíšiť, či bola herňa alebo kasíno zrušené na základe VZN prijatého na marcovom zasadnutí mestského zastupiteľstva, alebo na základe Zákona č. 171/2005 Z.z. o hazardných hrách.

„Predkladanie informácie sa nebude vzťahovať na herne a kasína zrušené len na základe uvedeného zákona. Mojou snahou je získať objektívnu informáciu, koľko herní bude zrušených výhradne na základe prijatého VZN,“ upresnil Martin Borguľa.

Poslanec poukázal zároveň na skutočnosť, že nie všetci poslanci hlasovali za prijatie tohto uznesenia, ktorého cieľom nie je nič iné, len dostávať pravidelne informáciu o postupe rušenia a zatvárania herní a kasín.

„Je zvláštne, že mnohí poslanci, ktorí boli vehementnými zástancami prohibície hazardu, teraz nemajú záujem byť informovaní, či sa herne skutočne zatvárajú, alebo nie. Vyzerá to tak, že ich v danom momente zaujímala len ich vlastná popularita u voličov. Napriek tomu som rád, že uznesenie bolo prijaté a že primátor bude povinný poslaneckému zboru uvedenú správu predkladať,“ povedal na záver Martin Borguľa .

Prihláste sa a vložte PR článok

Eilat: Slnko, teplo a zábava

Izraelské letovisko pri Červenom mori láka Slovákov za teplom počas celého roka.

Ku kuchynskej linke dostanete obývačku či vstavané skrine za 50%

2M Interier začínala ako malá rodinná firma s výrobou kancelárskeho nábytku.

Exkurzia študentov Stavebnej fakulty STU v Bratislave

Exkurzia sa konala v rámci predmetu Progresívne stavebné materiály a konštrukcie.

Prichádza Black Friday, jazdenku môžete mať so zľavou 2000 eur

Najväčší predajca ojazdených automobilov pripravil od piatku do nedele tohtoročné najvýraznejšie zníženie cien áut