Streda, 21. október, 2020 | Meniny má UršuľaKrížovkyKrížovky

Viceprezident spoločnosti AT&T na návšteve EU v Bratislave

Dňa 27.4.2017 navštívila EU v Bratislave delegácia AT&T so sídlom v Dallase, ktorú viedol viceprezident Paul Rosenbaum.

Dňa 27. apríla 2017 navštívila EU v Bratislave delegácia AT&T so sídlom v Dallase, Spojených štátoch amerických, ktorú viedol viceprezident Paul Rosenbaum. Predmetom rokovania boli možnosti bilaterálnej spolupráce. Na stretnutí bol prítomný Gabriel Galgóci, generálny riaditeľ slovenskej pobočky AT&T a Mária Hodošiová zodpovedná za spoluprácu s akademickou sférou. EU v Bratislave zastupovali Boris Mattoš, prorektor pre medzinárodné vzťahy, Jana Péliová, prorektorka pre manažovanie akademických projektov a Gabriela Pleschová z Centra severoamerických štúdií (CNAS).

Spoločnosť AT&T je poskytovateľom telekomunikačných služieb, televízie a vysokorýchlostného internetu. Firmu založil v roku 1876 Alexander Graham Bell, vynálezca telefónu. Na Slovensku firma pôsobí od roku 1999, v súčasnosti zamestnáva viac ako 3000 pracovníkov v Bratislave (tri centrá) a Košiciach a zabezpečuje podporu predaja a zdieľané služby pre región EMEA (Europe, Middle East, Africa). Bratislavská pobočka je súčasťou globálnej siete zákazníckych centier, ktoré sídlia napríklad v Singapure, Veľkej Británii, Austrálii a Japonsku.

Ako na stretnutí uviedol Boris Mattoš, prorektor pre medzinárodné vzťahy, EU v Bratislave považuje spoluprácu s praxou za mimoriadne dôležitú a hľadá možnosti prepojenia vzdelávacích kurzov s firmami pôsobiacimi na Slovensku. Spoločnosť AT&T bola v minulosti partnerom letnej školy Global Consulting Programm zabezpečovanej v spolupráci s Ohio University a Univerzitou Wisconsin La Cross, ako aj pri zabezpečovaní odborného kurzu American Business Culture and Ethics. Firma ponúkla stáž pre študenta EU v Bratislave, ktorý bol vybraný pre štúdium na partnerskej univerzite v Texase v akademickom roku 2017/2018. Recipročne by mali stáž v slovenskej pobočke AT&T absolvovať aj študenti z partnerskej University of Dallas.

Ekonomická univerzita v Bratislave má viac ako 75-ročnú históriu a pripravila viac ako 80 000 absolventov. Má 7 fakúlt a takmer 8 000 študentov. Je jediná univerzita na Slovensku, ktorá zabezpečuje komplexné a ucelené vzdelávanie v ekonomických a manažérskych študijných programoch, ako aj vo vybraných informatických a jazykovedných programoch.

Na EU v Bratislave je v ponuke štúdium viac ako 80 odborných predmetov v inom ako slovenskom jazyku (najmä v anglickom, nemeckom, francúzskom a ruskom). Na 2. stupni štúdia študenti môžu študovať 3 študijné programy kompletne zabezpečované v cudzích jazykoch a po ukončení štúdia absolventi získajú dvojitý diplom zo zahraničných partnerských univerzít v týchto študijných programoch: Všeobecný manažment (v anglickom jazyku) s University of Strasbourg, Manažment predaja (vo francúzskom jazyku) s University of Cergy-Pontoise a Medzinárodný finančný manažment (v nemeckom jazyku) s M. Luther University of Halle.

EU v Bratislave a Nottingham Trent University v Anglicku umožňujú študentom získať dvojitý diplom v bakalárskom študijnom programe International Business Administration, Marketing Management alebo Business Finance a súbežne s inžinierskym štúdiom absolvovať na univerzite v Nottinghame aj spoločný študijný program International Finance. S univerzitou NIDA v Bangkoku ponúka EU v Bratislave štúdium s možnosťou získať dvojitý diplom v študijnom programe International Finance a študovať̌ spoločný študijný program Global Finance s touto univerzitou.

EU v Bratislave dosahuje vynikajúce výsledky pri mobilitných programoch, v programe Erasmus+ patrí medzi TOP 200 vysokoškolských inštitúcií z hľadiska počtu vyslaných študentov, ktorých je každý rok takmer 350. Potešiteľný je aj vysoký záujem o EU v Bratislave zo strany zahraničných študentov. Bratislavská Business School EU v Bratislave ponúka medzinárodný vzdelávací program MBA v spolupráci s Franklin University Ohio v USA. EU v Bratislave je členom významných medzinárodných akademických zoskupení a organizácií.

Absolventi univerzity nachádzajú veľmi dobré uplatnenie na trhu práce v rámci SR a v zahraničí, čo potvrdzujú štatistiky zamestnanosti a prehľady priemerných miezd absolventov.

Viac informácií...

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Úprava osobného motorového vozidla

Zníženie podlahy v osobnom automobile je ideálnou úpravou pre prepravu telesne postihnutých osôb sediacich na invalidnom vozíku.

Bezbariérové vozidlo pre vozičkára Fiat Doblo

Important information for Brazilians living in Slovakia

Take action to receive information about the elections in Brazil and the Embassy of Brazil's activities.

Prečo sú dnes ryby také dôležité?

Vitamín D je pre ľudský organizmus prospešný na viacerých frontoch.