Rektor EU v Bratislave prijal nového veľvyslanca Ukrajiny v SR

Rektor EU v Bratislave Ferdinand Daňo, prijal 28.4.2017 nového veľvyslanca Ukrajiny na Slovensku J.E. p. Yuriiho Mushku.

Rektor EU v Bratislave prof. Ing. Ferdinand Daňo, PhD. prijal dňa 28. apríla 2017 nového mimoriadneho a splnomocneného veľvyslanca Ukrajiny na Slovensku J.E. p. Yuriiho Mushku. Prijatie sa uskutočnilo na základe žiadosti Veľvyslanectva Ukrajiny v Slovenskej republike ako zdvorilostná návšteva za účelom vzájomného spoznania sa a prerokovania možných oblastí spolupráce. EU v Bratislave má uzatvorenú spoluprácu so 7 ukrajinskými univerzitami. V tomto akademickom roku študuje na všetkých fakultách EU v Bratislave 58 študentov z Ukrajiny v rámci úplného bakalárskeho, inžinierskeho, alebo doktorandského štúdia. Na stretnutí bola tiež prítomná Svitlana Honcharevska, 1. tajomníčka veľvyslanectva Ukrajiny v SR a Boris Mattoš, prorektor pre medzinárodné vzťahy EU v Bratislave. Obe strany vidia potenciál v zintenzívnení medziuniverzitného partnerstva. Veľvyslanec Mushka vyjadril pripravenosť maximálne podporiť rozvoj bilaterálnej akademickej spolupráce.

Ekonomická univerzita v Bratislave má viac ako 75-ročnú históriu a pripravila viac ako 80 000 absolventov. Má 7 fakúlt a takmer 8 000 študentov. Je jediná univerzita na Slovensku, ktorá zabezpečuje komplexné a ucelené vzdelávanie v ekonomických a manažérskych študijných programoch, ako aj vo vybraných informatických a jazykovedných programoch.

Na EU v Bratislave je v ponuke štúdium viac ako 80 odborných predmetov v inom ako slovenskom jazyku (najmä v anglickom, nemeckom, francúzskom a ruskom). Na 2. stupni štúdia študenti môžu študovať 3 študijné programy kompletne zabezpečované v cudzích jazykoch a po ukončení štúdia absolventi získajú dvojitý diplom zo zahraničných partnerských univerzít v týchto študijných programoch: Všeobecný manažment (v anglickom jazyku) s University of Strasbourg, Manažment predaja (vo francúzskom jazyku) s University of Cergy-Pontoise a Medzinárodný finančný manažment (v nemeckom jazyku) s M. Luther University of Halle.

EU v Bratislave a Nottingham Trent University v Anglicku umožňujú študentom získať dvojitý diplom v bakalárskom študijnom programe International Business Administration, Marketing Management alebo Business Finance a súbežne s inžinierskym štúdiom absolvovať na univerzite v Nottinghame aj spoločný študijný program International Finance. S univerzitou NIDA v Bangkoku ponúka EU v Bratislave štúdium s možnosťou získať dvojitý diplom v študijnom programe International Finance a študovať̌ spoločný študijný program Global Finance s touto univerzitou.

EU v Bratislave dosahuje vynikajúce výsledky pri mobilitných programoch, v programe Erasmus+ patrí medzi TOP 200 vysokoškolských inštitúcií z hľadiska počtu vyslaných študentov, ktorých je každý rok takmer 350. Potešiteľný je aj vysoký záujem o EU v Bratislave zo strany zahraničných študentov. Bratislavská Business School EU v Bratislave ponúka medzinárodný vzdelávací program MBA v spolupráci s Franklin University Ohio v USA. EU v Bratislave je členom významných medzinárodných akademických zoskupení a organizácií.

Absolventi univerzity nachádzajú veľmi dobré uplatnenie na trhu práce v rámci SR a v zahraničí, čo potvrdzujú štatistiky zamestnanosti a prehľady priemerných miezd absolventov.

Viac informácií...

Prihláste sa a vložte PR článok

Vyrábajú v malom, no presadili sa. Sessler a Farmárske lupienky

Už ich dostanete dokonca aj v Kauflande.

Nová michalovská nemocnica otvorí brány: toto musíte vidieť!

Nová nemocnica je na svete a len dni ostávajú do jej otvorenia.

Čerešne - miesto, kde môžete žiť podľa seba

Všestranná funkčnosť, nadčasovosť a dizajn - atribúty projektu, aký nemá v Bratislave obdobu. Vzniká komplexný priestor na žitie.

Ochráňte pred zlodejmi celé vozidlo vďaka VAM Akustik

Vaše auto stojí pred domom a vy striehnete, pretože ste videli na ulici podivné indivíduá.