Paríž - jedno z najkrajších miest na svete očarí každého

Ak sa chystáte do Paríža, neuškodí, ak sa dozviete pár zaujímavých vecí o tejto francúzskej metropole.

Paríž - jedno z najkrajších miest na svete očarí každého - mesto lásky, svetla, módy a gastronómie ponúka nespočetné množstvo pamiatok, parkov a atrakcií. V tomto meste sa stále budete mať čím kochať a čo objavovať.

1-r953_res.jpg

Ak sa chystáte do Paríža, či už za účelom bývania alebo dovolenky, neuškodí, ak sa dozviete ďalších pár zaujímavých vecí o tejto francúzskej metropole.

1. Paríž a jeho okolie, s takmer 12 miliónmi obyvateľmi patrí k najhustejšie osídleným oblastiam Európy.

2. Notre Dame - najzámejší a najväčší kostol na svete sa staval takmer 200 rokov.

3. Eiffelova veža - symbol Paríža, meria 322 metrov a bola niekoľkokrát predaná ako železný šrot.

4. Vo francúzskom hlavnom meste sa môžu stavať maximálne 6 poschodové budovy. Dôvod: aby sa slnečné svetlo dostalo do každého kúta mesta.

5. Paríž má celkom 37 mostov, z toho 33 je po zotmení osvetlených.

6. V Paríži žije viac psov než detí. Ich počet sa odhaduje na 300 000.

7. Všetky francúzske hlavné cesty vedú do Paríža. Nultý kilometrovník je pred Notre Dame.

8. Paríž bolo prvé mesto na svete, kde bolo zavedené číslovanie domov (rok 1463).

9. "Parížsky syndróm" postihuje Japoncov

Japonskí turisti si pred návštevou Paríža často vytvárajú idealizovaný obraz hlavného mesta Francúzska (domov svetovo preslávených umelcov, gastronómie, luxusu, elegantne oblečených ľudí atď.). Avšak realita je iná, preto mnoho japonských turistov je nútených počas dovolenky vyhľadať pomoc psychológa.

10. Verejné osvetlenie nemá nič spoločné s pomenovaním "mesto svetla". Svetlo v tomto zmysle znamená intelekt. Paríž bol po stáročia obľúbeným mestom umelcov, akademikov, spisovateľov, ktorí sem prichádzali z celého sveta.

11. Paríž je stále  najobľúbenejšia svetová turistická destinácia, ročne ju navštívi 15 miliónov zahraničných turistov, Dysneyland potom viac ako 13 miliónov, Eiffelovou veža a Louvre cca. 5 - 6 milónov. Preto kúpa nehnuteľnosti s kombináciou vlastného užívania a ďalšieho prenájmu predstavuje výbornú investičnú príležitosť

2-r118_res.jpg

Spoločnosť Rellox sa špecializuje na nehnuteľnosti a realitné investície v zahraničí - www.rellox.sk.

Text: Peter Forgács

Foto: Shutterstock, Rellox

Objavte majestátne Tatry kúsok po kúsku

Miesto nerušeného oddychu, športového vyžitia a adrenalínových zážitkov. Aj také sú Tatry.

Alarica – new business project in the market of shoes

The difference of the Alarica platform from the other marketplaces is it’s narrow specialization and payment policy.

Ako jazdiť na snehu alebo ľade?

Základom je menej otáčok a brzdiť ešte pred zákrutou.

Egejská riviéra: Ktoré letovisko je pre vás najlepšie?

Pomôžeme vám rozhodnúť sa, ktorú destináciu na pobreží Egejského mora si vybrať.