Nehnuteľnosti na Azúrovom pobreží

Láka vás život pri pobreží azúrovo modrého mora? Chcete investovať do nehnuteľností v jednej z najprestížnejších lokalít sveta?

Láka vás život v slnečnej krajine pri pobreží azúrovo modrého mora? Radi si vychutnáte pohár dobrého vína, chuť vynikajúcich francúzskych syrov alebo čerstvých plodov mora? Chcete investovať do nehnuteľností v jednej z najprestížnejších lokalít sveta?

Ak ste na vyššie uvedené otázky odpovedali áno, je pravá chvíľa začať premýšľať o nákupe nehnuteľnosti na Azúrovom pobreží vo Francúzsku.

1-r205_res.jpg

Azúrovým pobrežím bol pôvodne nazývaný pás pláží tiahnuci sa zhruba od Cannes po Menton. V súčasnej dobe sa za Francúzsku riviéru, ako sa oblasť tiež nazýva, často považuje pobrežie až k prístavnému mestu Marseille. Svetovo preslávených letovísk je tu celá rada. Za všetky menujme Cannes, Antibes, Nice, Monte Carlo Saint-Raphael, Saint-Paul-de-Vence, Villefranche Sur Mer, Saint Jean Cap Ferrat alebo preslávené Saint-Tropez.

Tunajšia oblasť s 300 slnečnými dňami v roku oddávna láka slávnych a bohatých z celého sveta. Môžete ich stretnúť na ulici, v niektorej z miestnych vyhlásených reštaurácií alebo ich zahliadnuť na luxusných jachtách kotviacich pri pobreží. Mnoho z nich si tu tiež kúpilo vlastný dom.

Ceny nehnuteľností na Azúrovom pobreží sú o triedu vyššie, než vo zvyšku Francúzska. Za svoje peniaze tu ale dostanete luxus a prestíž. Ceny sa líšia aj podľa konkrétnych lokalít. V menších a menej známych strediskách môžu byť ceny oproti najexkluzívnejším destináciám o poznanie výhodnejšie.

Tunajšie domy postavené v charakteristickom stredomorskom štýle majú neopakovateľné čaro rovnako ako celá tunajšia oblasť. Na vlastnej koži sa o tom presvedčil snáď každý, kto sem zavítal. Podmanivá moc genia loci južného Francúzska na vás dýchne aj pri čítaní románu Petera Maylea Dobrý ročník, neskôr sfilmovaného v hlavnej úlohe s Russellom Crowom.

2-r902_res.jpg

Luxusné stredomorské vily s výhľadom na more môžu ponúknuť nekonečné pohodlie. Ceny tých najlepších nehnuteľností sa pohybujú v rádoch miliónov Eur. Francúzska riviéra má ale čo ponúknuť aj v prípade, že dávate prednosť skromnejšiemu bývaniu v byte či apartmáne.

Aj apartmány môžu ponúknuť komfortné bývanie s terasou, z ktorej si pri pohári vína budete môcť užívať chvíle odpočinku a vychutnávať si výhľady na more. Ceny menších štúdií sa pritom môžu pohybovať aj pod úrovňou 200 000 Eur. V prípade luxusných apartmánov sú ceny pochopiteľne vyššie.

Uvažujete o nákupe nehnuteľnosti na Azúrovom pobreží? Navštívte web spoločnosti Rellox, ktorá sa špecializuje na nehnuteľnosti a realitné investície v zahraničí. Nájdete tu databázu luxusných nehnuteľností na Azúrovom pobreží.

Text: Peter Forgács

Foto: Shutterstock

Prihláste sa a vložte PR článok

Moskva alebo Petrohrad?

Aké auto si vybrať - nové, zánovné alebo jazdené?

Jubilejná desiata KOCKA privíta zákazníkov v Starej Ľubovni

Nový článokHB Reavis predstavuje projekt Stanica Nivy na veľtrhu