Prijatie delegácie rektorov ekonomických univerzít z Indonézie

Dňa 18.5.2017 prijal rektor EU v Bratislave prof. Ing. Ferdinand Daňo, PhD. delegáciu Asociácie indonézskych súkromných univerzít.

Dňa 18.5.2017 prijal rektor EU v Bratislave prof. Ing. Ferdinand Daňo, PhD. delegáciu Asociácie indonézskych súkromných univerzít (Sosiasi perguruan tinggi swasta indonesia - APTISI), ktorú tvorili rektori a vedúci predstavitelia 13 súkromných univerzít so zameraním na ekonomické vzdelávanie. Predstavitelia APTISI sa v Maďarsku, Chorvátsku, Taliansku a na Slovensku zaujímali o možnosti akademickej a vedecko-výskumnej bilaterálnej spolupráce. Ako uviedla Prof. Dr. E. S. Margianti, podpredsedníčka asociácie a rektorka Gunadarma University, viaceré indonézske univerzity majú už existujúcu spolupracujú so slovenskými univerzitami a pevne verí, že tento pobyt prospeje k nadviazaniu spolupráce aj Ekonomickou univerzitou v Bratislave.

Na stretnutí boli prítomní zástupcovia veľvyslanectva Indonézie na Slovensku, pani Fitri Riyanti, Chargé d'affaires - dočasne poverená vedením úradu a pán Mohamad Ridwan, atašé. Za EU v Bratislave sa prijatia zúčastnili Denisa Čiderová, prorektorka pre vedu a doktorandské štúdium, Jana Péliová, prorektorka pre manažovanie akademických projektov a Boris Mattoš, prorektor pre medzinárodné vzťahy.

Ekonomická univerzita v Bratislave má viac ako 75-ročnú históriu a pripravila viac ako 80 000 absolventov. Má 7 fakúlt a takmer 8 000 študentov. Je jediná univerzita na Slovensku, ktorá zabezpečuje komplexné a ucelené vzdelávanie v ekonomických a manažérskych študijných programoch, ako aj vo vybraných informatických a jazykovedných programoch.

Na EU v Bratislave je v ponuke štúdium viac ako 80 odborných predmetov v inom ako slovenskom jazyku (najmä v anglickom, nemeckom, francúzskom a ruskom). Na 2. stupni štúdia študenti môžu študovať 3 študijné programy kompletne zabezpečované v cudzích jazykoch a po ukončení štúdia absolventi získajú dvojitý diplom zo zahraničných partnerských univerzít v týchto študijných programoch: Všeobecný manažment (v anglickom jazyku) s University of Strasbourg, Manažment predaja (vo francúzskom jazyku) s University of Cergy-Pontoise a Medzinárodný finančný manažment (v nemeckom jazyku) s M. Luther University of Halle.

EU v Bratislave a Nottingham Trent University v Anglicku umožňujú študentom získať dvojitý diplom v bakalárskom študijnom programe International Business Administration, Marketing Management alebo Business Finance a súbežne s inžinierskym štúdiom absolvovať na univerzite v Nottinghame aj spoločný študijný program International Finance. S univerzitou NIDA v Bangkoku ponúka EU v Bratislave štúdium s možnosťou získať dvojitý diplom v študijnom programe International Finance a študovať̌ spoločný študijný program Global Finance s touto univerzitou.

EU v Bratislave dosahuje vynikajúce výsledky pri mobilitných programoch, v programe Erasmus+ patrí medzi TOP 200 vysokoškolských inštitúcií z hľadiska počtu vyslaných študentov, ktorých je každý rok takmer 350. Potešiteľný je aj vysoký záujem o EU v Bratislave zo strany zahraničných študentov. Bratislavská Business School EU v Bratislave ponúka medzinárodný vzdelávací program MBA v spolupráci s Franklin University Ohio v USA. EU v Bratislave je členom významných medzinárodných akademických zoskupení a organizácií.

Absolventi univerzity nachádzajú veľmi dobré uplatnenie na trhu práce v rámci SR a v zahraničí, čo potvrdzujú štatistiky zamestnanosti a prehľady priemerných miezd absolventov.

Viac informácií...

Prihláste sa a vložte PR článok

Zóna Nové Nivy splnila kvalifikačné podmienky pre registráciu

HB Reavis opäť preukázal svoje odhodlanie prispievať k zlepšovaniu kvality života.

Dekan ocenil študentov Stavebnej fakulty STU v Bratislave

Pri príležitosti Medzinárodného dňa študentstva sa stretlo vedenie SvF STU v Bratislave s najlepšími študentmi.

Application of GDPR with respect to the size of the enterprise

The right form of personal data protection is to be drawn primarily from the point of view of the data subject.

Modern luxury next to the Blue Church

Although modern in architecture, Bezručova Residence preserves Bratislava´s rich history through luxurious and innovative living.