Prijatie delegácie rektorov ekonomických univerzít z Indonézie

Dňa 18.5.2017 prijal rektor EU v Bratislave prof. Ing. Ferdinand Daňo, PhD. delegáciu Asociácie indonézskych súkromných univerzít.

Dňa 18.5.2017 prijal rektor EU v Bratislave prof. Ing. Ferdinand Daňo, PhD. delegáciu Asociácie indonézskych súkromných univerzít (Sosiasi perguruan tinggi swasta indonesia - APTISI), ktorú tvorili rektori a vedúci predstavitelia 13 súkromných univerzít so zameraním na ekonomické vzdelávanie. Predstavitelia APTISI sa v Maďarsku, Chorvátsku, Taliansku a na Slovensku zaujímali o možnosti akademickej a vedecko-výskumnej bilaterálnej spolupráce. Ako uviedla Prof. Dr. E. S. Margianti, podpredsedníčka asociácie a rektorka Gunadarma University, viaceré indonézske univerzity majú už existujúcu spolupracujú so slovenskými univerzitami a pevne verí, že tento pobyt prospeje k nadviazaniu spolupráce aj Ekonomickou univerzitou v Bratislave.

Na stretnutí boli prítomní zástupcovia veľvyslanectva Indonézie na Slovensku, pani Fitri Riyanti, Chargé d'affaires - dočasne poverená vedením úradu a pán Mohamad Ridwan, atašé. Za EU v Bratislave sa prijatia zúčastnili Denisa Čiderová, prorektorka pre vedu a doktorandské štúdium, Jana Péliová, prorektorka pre manažovanie akademických projektov a Boris Mattoš, prorektor pre medzinárodné vzťahy.

Ekonomická univerzita v Bratislave má viac ako 75-ročnú históriu a pripravila viac ako 80 000 absolventov. Má 7 fakúlt a takmer 8 000 študentov. Je jediná univerzita na Slovensku, ktorá zabezpečuje komplexné a ucelené vzdelávanie v ekonomických a manažérskych študijných programoch, ako aj vo vybraných informatických a jazykovedných programoch.

Na EU v Bratislave je v ponuke štúdium viac ako 80 odborných predmetov v inom ako slovenskom jazyku (najmä v anglickom, nemeckom, francúzskom a ruskom). Na 2. stupni štúdia študenti môžu študovať 3 študijné programy kompletne zabezpečované v cudzích jazykoch a po ukončení štúdia absolventi získajú dvojitý diplom zo zahraničných partnerských univerzít v týchto študijných programoch: Všeobecný manažment (v anglickom jazyku) s University of Strasbourg, Manažment predaja (vo francúzskom jazyku) s University of Cergy-Pontoise a Medzinárodný finančný manažment (v nemeckom jazyku) s M. Luther University of Halle.

EU v Bratislave a Nottingham Trent University v Anglicku umožňujú študentom získať dvojitý diplom v bakalárskom študijnom programe International Business Administration, Marketing Management alebo Business Finance a súbežne s inžinierskym štúdiom absolvovať na univerzite v Nottinghame aj spoločný študijný program International Finance. S univerzitou NIDA v Bangkoku ponúka EU v Bratislave štúdium s možnosťou získať dvojitý diplom v študijnom programe International Finance a študovať̌ spoločný študijný program Global Finance s touto univerzitou.

EU v Bratislave dosahuje vynikajúce výsledky pri mobilitných programoch, v programe Erasmus+ patrí medzi TOP 200 vysokoškolských inštitúcií z hľadiska počtu vyslaných študentov, ktorých je každý rok takmer 350. Potešiteľný je aj vysoký záujem o EU v Bratislave zo strany zahraničných študentov. Bratislavská Business School EU v Bratislave ponúka medzinárodný vzdelávací program MBA v spolupráci s Franklin University Ohio v USA. EU v Bratislave je členom významných medzinárodných akademických zoskupení a organizácií.

Absolventi univerzity nachádzajú veľmi dobré uplatnenie na trhu práce v rámci SR a v zahraničí, čo potvrdzujú štatistiky zamestnanosti a prehľady priemerných miezd absolventov.

Viac informácií...

Viete, kto stojí za udalosťami Novembra 89?

Tým, ktorí nám vybojovali slobodu, sa ešte nik nepoďakoval. O2 to chce zmeniť.

ČSOB: Najlepšou ochranou proti hackerom sú vzdelaní klienti

Už druhý rok spolupracuje ČSOB s agentúrou TRIAD Advertising na edukatívnom projekte Digitálna inteligencia.

V Nemocnici Košice-Šaca pomohla bariatria prvým dvom pacientom

Chirurgická klinika v Šaci rozšírila portfólio chirurgických výkonov o bariatrické operácie.

Prijatie delegácie z Kyjevskej národnej ekonomickej univerzity

Prijatie delegácie z Kyjevskej národnej ekonomickej univerzity Vadyma Hetmana