Územná samospráva získala ďalších absolventov

Bratislavská Business School EU v Bratislave zorganizovala dňa 2.6.2017 záverečné sústredenie programu TOP manažment samosprávy.

Bratislavská Business School Ekonomickej univerzity v Bratislave v rámci cyklu vzdelávania manažmentu samospráv pod gestorstvom prof. Ing. Eleny Žárskej, CSc., zorganizovala dňa 2.6.2017 záverečné sústredenie programu „TOP manažment samosprávy“.

Primátori, zástupcovia primátorov, prednostovia MsÚ a starostovia obcí SR v celkovom počte 24 osôb absolvovali od januára 2017 vzdelávanie v tematických blokoch:

• Rozpočtové hospodárenie obce a VÚC – tvorba rozpočtu a efektívnosť hospodárenia
  • Financie územných samospráv vo verejných financiách – finančný manažment a finančné politiky
  • Verbálna a neverbálna komunikácia, vystupovanie pred kamerou
  • Komunikácia samosprávy s verejnosťou
  • Etika TOP manažmentu samosprávy
  • Etiketa spoločenského správania a diplomatický protokol
  • Projektový manažment
  • Základy práva pre efektívny výkon samosprávy
  • Slovenská diplomatická služba – zameranie ekonomickej diplomacie vo väzbe na spoluprácu s územnou samosprávou.

Úspešní absolventi prevzali z rúk Ing. Milana Staňa, riaditeľa BBS osvedčenia o absolvovaní  vzdelávacieho programu, pričom  nielenže vyjadrili spokojnosť  s obsahom vzdelávania, ale prejavili záujem o ďalšie kontinuálne vzdelávanie so zameraním na manažment samosprávy.

Ekonomická univerzita v Bratislave má viac ako 75-ročnú históriu a pripravila viac ako 80 000 absolventov. Má 7 fakúlt a takmer 8 000 študentov. Je jediná univerzita na Slovensku, ktorá zabezpečuje komplexné a ucelené vzdelávanie v ekonomických a manažérskych študijných programoch, ako aj vo vybraných informatických a jazykovedných programoch.

Na EU v Bratislave je v ponuke štúdium viac ako 80 odborných predmetov v inom ako slovenskom jazyku (najmä v anglickom, nemeckom, francúzskom a ruskom). Na 2. stupni štúdia študenti môžu študovať 3 študijné programy kompletne zabezpečované v cudzích jazykoch a po ukončení štúdia absolventi získajú dvojitý diplom zo zahraničných partnerských univerzít v týchto študijných programoch: Všeobecný manažment (v anglickom jazyku) s University of Strasbourg, Manažment predaja (vo francúzskom jazyku) s University of Cergy-Pontoise a Medzinárodný finančný manažment (v nemeckom jazyku) s M. Luther University of Halle.

EU v Bratislave a Nottingham Trent University v Anglicku umožňujú študentom získať dvojitý diplom v bakalárskom študijnom programe International Business Administration, Marketing Management alebo Business Finance a súbežne s inžinierskym štúdiom absolvovať na univerzite v Nottinghame aj spoločný študijný program International Finance. S univerzitou NIDA v Bangkoku ponúka EU v Bratislave štúdium s možnosťou získať dvojitý diplom v študijnom programe International Finance a študovať̌ spoločný študijný program Global Finance s touto univerzitou.

EU v Bratislave dosahuje vynikajúce výsledky pri mobilitných programoch, v programe Erasmus+ patrí medzi TOP 200 vysokoškolských inštitúcií z hľadiska počtu vyslaných študentov, ktorých je každý rok takmer 350. Potešiteľný je aj vysoký záujem o EU v Bratislave zo strany zahraničných študentov. Bratislavská Business School EU v Bratislave ponúka medzinárodný vzdelávací program MBA v spolupráci s Franklin University Ohio v USA. EU v Bratislave je členom významných medzinárodných akademických zoskupení a organizácií.

Absolventi univerzity nachádzajú veľmi dobré uplatnenie na trhu práce v rámci SR a v zahraničí, čo potvrdzujú štatistiky zamestnanosti a prehľady priemerných miezd absolventov.

Viac informácií...

Prihláste sa a vložte PR článok

Moskva alebo Petrohrad?

Aké auto si vybrať - nové, zánovné alebo jazdené?

Jubilejná desiata KOCKA privíta zákazníkov v Starej Ľubovni

Nový článokHB Reavis predstavuje projekt Stanica Nivy na veľtrhu