Utorok, 15. jún, 2021 | Meniny má VítKrížovkyKrížovky

Pomáhajme s chuťou!

Spoločnosť Kaufland a Slovenský Červený kríž opäť spojili sily. Kúpou výrobkov K-Classic podporíte nákup vozidiel pre ľudí v núdzi

Spoločnosť Kaufland a Slovenský Červený kríž opäť spojili sily. Kúpou výrobkov K-Classic podporíte nákup vozidiel pre ľudí v núdzi.

Myšlienka pomoci druhým je nám veľmi blízka, a preto sme sa rozhodli ísť do ďalšieho projektu so Slovenským Červeným krížom. Radi by sme motivovali nielen našich zákazníkov pri nákupe k voľbe produktov K-Classic, vďaka ktorej prispejeme na nákup nových vozidiel pre terénne sociálne služby poskytované Slovenským Červeným krížom,“ informuje Erika Turček Pfundtnerová, vedúca oddelenia CSR zo spoločnosti Kaufland.

05-r197_res.jpg

Cieľom terénnych sociálnych služieb je vyjsť v ústrety ľuďom, ktorí sú odkázaní na pomoc druhého. Častokrát ide o nepriaznivý zdravotný stav či zdravotné postihnutie. „V teréne poskytujeme najmä prepravnú a opatrovateľskú službu. Nemenej dôležité sú však aj sociálne poradenstvo, špecializované sociálne poradenstvo, požičiavanie zdravotníckych pomôcok,  rozvoz šatstva a potravinovej pomoci.

02-r930_res.jpg

Prepravná služba, na ktorú sa v rámci projektu „Pomáhajme s chuťou“ primárne podpora zameriava, zahŕňa aj poskytnutie asistencie počas prepravy a v prípade potreby aj sprevádzanie klienta počas vyšetrenia v zdravotníckom zariadení. Pre mnohých ľudí je výraznou pomocou zapožičanie zdravotníckej pomôcky či zabezpečenie opatrovateľskej služby.

03-r526_res.jpg

Prepravnú službu minulý rok poskytovalo 8 územných spolkov Slovenského Červeného kríža pre 2 652 klientov,“ vysvetľuje Zuzana Rosiarová, generálna sekretárka Slovenského Červeného kríža.

04-r567_res.jpg

Pod značkou K-Classic dnes reťazec ponúka už viac ako 1500  druhov výrobkov, vyznačujúcich sa vysokou kvalitou. Ich kvalitu ocenili aj spotrebitelia v rozsiahlom prieskume a značka získala ocenenie „Najdôveryhodnejšia značka roka 2016“ v kategórii privátne značky. Spoločnosť Kaufland preto vyzýva všetkých, ktorým chutí dobré a kvalitné jedlo, aby siahli po výrobkoch K-Classic a teraz navyše urobili dobrý skutok.

06-r373_res.jpg

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Prečítajte si podrobný návod, kedy a ako začať prikrmovať, po akých surovinách siahnuť a ako vybrať správnu detskú výživu.

11 h

Arónia prekvapí chuťou aj blahodarným účinkom na zdravie. Chcete vedieť, aké vitamíny obsahuje, ako ju pestovať či spracovať?

12 h

Ak ste sa rozhodli stráviť tohtoročnú dovolenku na Slovensku, gratulujeme, výborná voľba!

15 h