4. ročník akcie Za čistejšie Staré Mesto prichádza opäť

Čistota a poriadok v centre mesta patrí k najakútnejším problémom Bratislavy.

Čistota a poriadok v centre mesta patrí k najakútnejším problémom Bratislavy. Kontajnerová akcia staromestského poslanca Martina Borguľu pod názvom Za čistejšie Staré Mesto je jedna z možností, ako sa samotní Staromešťania môžu aktívne zapojiť do procesu zvyšovania čistoty a poriadku vo svojej mestskej časti.

Všetci Staromešťania budú mať oddnes, teda 10. júla do konca septembra možnosť vypratať nepotrebné veci zo svojich bytov, pivníc, balkónov, okolia bytoviek či dvorov. Počas obdobia takmer troch mesiacov sa bude veľkorozmerný kontajner na zber odpadu presúvať v pravidelných intervaloch po uliciach Starého Mesta.

„Množstvo podnetov a žiadostí od Staromešťanov ma presvedčilo, aby som kontajnerovú akciu Za čistejšie Staré Mesto zopakoval aj tento rok. Nečistota a neporiadok v Starom Meste sú alarmujúce. Treba však začať od seba, každý z nás má možnosť urobiť niečo pre väčší poriadok vo svojom bezprostrednom okolí,“ povedal poslanec mesta za mestskú časť Staré Mesto Martin Borguľa.

Pre veľkorozmerný kontajner na odpad je pripravených 32 stanovísk, lokality sú starostlivo vyberané, podľa možností a s cieľom pokryť čo najväčšiu časť Starého Mesta.

Staromešťania majú teda počas celého leta opäť možnosť zbaviť sa neporiadku a nepotrebných vecí a skrášliť si svoje okolie. Dlhodobý problém - čistota a poriadok, s ktorým naše hlavné mesto a jeho samospráva bojuje, je nekonečný. Kontajnerová akcia aspoň z časti prispieva k väčšej čistote a poriadku.

Harmonogram a presný rozpis umiestnenia kontajnerov si môžu obyvatelia Starého Mesta pozrieť na webstránke www.borgula.sk.

Prihláste sa a vložte PR článok

Moskva alebo Petrohrad?

Aké auto si vybrať - nové, zánovné alebo jazdené?

Jubilejná desiata KOCKA privíta zákazníkov v Starej Ľubovni

Nový článokHB Reavis predstavuje projekt Stanica Nivy na veľtrhu