K-Classic – značka, ktorá pomáha!

Kaufland prispel na nové auto pre soc. terénne služby, ktoré bude využívať SČK.

Kaufland prispel na nové vozidlo pre sociálne terénne služby, ktoré bude využívať územný spolok Slovenského Červeného kríža v Humennom.

Hlavným cieľom Slovenského Červeného kríža v rámci poskytovania terénnych sociálnych služieb je pomôcť tým, ktorí sú v núdzi, či bez príbuzných, teda odkázaní na tieto služby. Napríklad ľudia na vozíčku, ktorým takéto prepravné služby veľmi pomáhajú. Spadá tu však aj ďalšia starostlivosť o nich, ako napríklad nákupy, dovoz liekov, či ďalšie služby ako je opatrovateľská služba a požičiavanie zdravotníckych pomôcok a mnoho ďalších činností.

Vďaka silným príbehom ľudí vieme, že naša práca má zmysel!

V rámci územného spolku SČK v Humennom ponúkali návštevníkom a pacientom zdravotníckeho zaradenia v meste najskôr asistenčnú službu, následne začali poskytovať aj prepravnú službu. Neskôr pribudli aj ďalšie aktivity - požičovňa zdravotníckych pomôcok, špecializované poradenstvo, či krízová intervencia. Prípadov, kedy človek môže využiť sociálne terénne služby, je skutočne mnoho. Týka sa to najmä ľudí, ktorí sú ťažko zdravotne postihnutí, starší, majú pohybový problém, sú onkologicky chorí a nemá ich kto odprevadiť tam, kde aktuálne potrebujú.

Hovorí PhDr. Silvia Knapiková: „Pomohli sme napríklad pánovi, ktorý bol nechodiaci a 6 rokov nemal možnosť vyjsť z domu. Keď sa nám podarilo získať prvé auto s plošinou, tak sme ho dali dole, odviezli a po toľkých rokoch si konečne mohol prezrieť mesto. Pán nechápal, koľko vecí sa v meste zmenilo. Ďalším príkladom je napríklad pacientka, ktorá mala deti v zahraničí a potrebovala sa dostaviť na vyšetrenie. Sú to silné a emočné veci, ktoré ocenia iba ľudia, ktorí sú v núdzi a ich situácia je naozaj ťažká.“

Vďaka novému vozidlu bude môcť SČK v Humennom vo veľkej miere svoje pôsobenie rozšíriť. Veľmi potrebná ďalšia mobilná jednotka bude aj s elektrohydraulickou plošinou, pomocou ktorej sa môže osoba sediaca na invalidnom vozíku ľahko a hlavne bez akejkoľvek cudzej pomoci premiestniť z a do automobilu.

Prepravnú službu, na ktorú sa podpora projektu „Pomáhajme s chuťou“ primárne zameriava, minulý rok poskytovalo 8 územných spolkov Slovenského Červeného kríža pre 2 652 klientov. Aj vďaka kúpe produktov K-Classic sa podarí túto službu zveľadiť a pomôcť tak ešte väčšiemu počtu ľudí na ňu odkázaných.

Máme radi dobré skutky. A čo vy?

490pxsirka-r753_res.jpg

Riešenie kolízií áut - exkluzivní autokamera MiVue 766 WiFi

Mio MiVue 766 Wifi zaznamená jízdu senzorem Sony a s GPS, upozorní na nehody, má dotykový displej, upozornění na radary ad. funkce

Venujte na Vianoce darček plný informácií!

Darujte svojim najbližším hodnotné informácie po celý rok s predplatným SME.sk

Problém s darčekom? 10 perfektných tipov na Vianočné darčeky!

Prinášame vám niekoľko super tipov na darčeky pre celú rodinu, ktoré potešia nie len pod Vianočným stromčekom ale aj po sviatkoch.

Slovensko bude vo svete reprezentovať projekt Zachráň včely

Slovensko patrí k špičke v oblasti technológií a projekt Zachráň včely je toho dôkazom.