Stav chodníkov v Starom Meste je alarmujúci!

Poslanec Martin Borguľa predstavil Program obnovy chodníkov v Starom Meste.

Poslanec mesta Martin Borguľa predstavil na dnešnom novinárskom briefingu Program obnovy chodníkov, ktorého cieľom je rekonštrukcia a oprava zničených a zdevastovaných chodníkov v mestskej časti Staré Mesto.

Podľa poslanca Martina Borguľu v Starom Meste prebieha postupne rekonštrukcia jednotlivých ciest, ale len málokedy pri tom dôjde aj k oprave priľahlých chodníkov. Výsledkom je, že stav mnohých chodníkov je katastrofálny.

„Investujeme do ciest, hovoríme dokonca už aj o cyklotrasách, ale na chodníky nemyslíme. Tie zostávajú neopravené a viaceré sú už v havarijnom stave. Jamy, výtlky, nerovnomerný povrch, vytrhaný asfalt sú na niektorých miestach také rozsiahle, že sú pre chodcov až nebezpečné,“ povedal poslanec Martin Borguľa.

Riešením by malo byť vytvorenie Fondu na rekonštrukcie chodníkov ako špeciálnej položky v staromestskom rozpočte.

„Už na septembrové zasadnutie staromestského zastupiteľstva chcem predložiť uznesenie s návrhom vytvoriť takýto fond. Peniaze do fondu by mali plynúť z prenájmu alebo predaja prebytočného majetku mestskej časti. Finančné prostriedky fondu by boli použité výlučne na rekonštrukcie zničených chodníkov,“ upresnil poslanec Martin Borguľa.

Poslanec pripravil komplexný Program obnovy chodníkov, ktorý obsahuje niekoľko bodov s cieľom riešiť tento problém systémovo a dlhodobo:

• vytvoriť dizajn manuál chodníkov ako záväzný dokument s jednotným vizuálom a riešením všetkých potrebných náležitostí vrátane bezbariérovosti chodníkov
  • zaviazať starostu, aby pri každej rekonštrukcii vozovky požadoval aj obnovu priľahlého chodníka
  • zaviazať stavebníka, aby pri každej rekonštrukcii budovy mal povinnosť opraviť aj priľahlý chodník
  • vytvoriť Fond obnovy chodníkov ako špeciálnu rozpočtovú položku v rámci staromestského rozpočtu

„Prijatie programu a vytvorenie fondu by znamenalo významný posun v riešení ďalšieho veľkého problému v Starom Meste, ktorým zničené chodníky určite sú,“ povedal na záver Martin Borguľa.

Virtuálne sídlo v Bratislave

Cenové porovnanie virtuálneho sídla a prenájmu kancelárií a analýza výhod a benefitov. Upozornenie na riziká a nevýhody.

Dovolenka snov či chladnička plná jedla? Oslavujte s BILLA

BILLA tento rok oslavuje svoje 25-ročné pôsobenie na Slovensku, svojim zákazníkom sa rozhodla venovať ceny v hodnote 1 milión EUR.

Bardejov by mal byť konečne nezávislý

Nikdy som sa nemiešal do politiky viac, ako bolo nutné.

Karibik aj Európa: Plavte sa za dobrodružstvom

Luxusné európske a zaoceánske plavby sú oveľa dostupnejšie vďaka letenke v cene.