Návod, ako si s kreditkou užijete dovolenku a ešte aj ušetríte

Leto je tu a my vám prinášame návod, ako maximálne využiť výhody kreditky.

Letné dovolenkové obdobie je tu a my vám prinášame návod, ako ho prežiť bez starostí, a ako maximálne využiť výhody kreditky.

Poradíme vám ako pohodlne a bezpečne využívať služby medzinárodnej kreditnej karty Mastercard World od VÚB v obchodoch, ale aj e-shopoch a ako mať financie pod kontrolou aj v zahraničí. S kreditnou kartou Mastercard World od VÚB máte prístup k finančným prostriedkom na bežné alebo spontánne nákupy. Ak máte aplikáciu VÚB Mobil Banking, máte nepretržitú kontrolu nad vašimi výdavkami a zostatkom na účte. Aké sú výhody medzinárodnej karty Mastercard World?

Cestovné poistenie je grátis

V letnom období určite oceníte komplexné cestovné poistenie v cene karty. Platí do celého sveta pre vás - držiteľa hlavnej karty - a tiež pre ďalších 5 spolucestujúcich, ktorí nemusia byť dokonca ani vašimi rodinnými príslušníkmi. Automaticky tak môžete škrtnúť ďalšiu položku zo zoznamu povinností pred cestou.

Na letiskách čakáte pohodlne vo VIP salóniku

Čakanie na let si môžete spríjemniť so službou LoungeKey Airport Lounge Access Program. S kartou Mastercard World máte vstup do viac ako 750 VIP letiskových salónikov všade vo svete. V Prahe alebo vo Viedni sú návštevy v salóniku zdarma. Čas pred odletom tak strávite v príjemnom oddelenom priestore s občerstvením, časopismi, TV spravodajstvom a Wi Fi pripojením.

Platba kreditkou vráti časť hodnoty nákupu

Majte na pamäti zlaté pravidlo: Hotovosť vyberajte debetkou, no za tovary a služby plaťte kreditnou kartou. Získate tak odmenu, vráti sa vám časť hodnoty nákupu a platí to pre každú platbu:

• v hoteloch a reštauráciách - 2% z hodnoty platby späť
  • na internete - 1% späť z hodnoty každej platby v online shope
  • za všetky ostatné platby napríklad v kamenných obchodoch - 0,5% späť.

Ak sa zaregistruje do vernostného programu vydavateľa karty Mastercard Priceless Specials a zaplatíte u vybraných obchodníkov, môžete získať späť ešte ďalšie 2% až 5 % z hodnoty nákupu oblečenia, elekrospotrebičov, zájazdu alebo lístkov do kina.

Náš TIP: Ak zaplatíte letenky či zájazd, ste chránení. V prípade, že sa daná spoločnosť dostane do problémov, o peniaze neprídete. Myslite na to, keď budete cez internet platiť letenky, ubytovanie alebo auto na dovolenku. A rovnako aj počas nákupov v priebehu dovolenky v letovisku.

Leto v Chorvátsku si teraz môžete užiť ešte viac, vo vybraných hoteloch, baroch a reštauráciách získate za platbu kartou množstvo zliav až do výšky 15%.

Peniaze banky až na 43 dní bez úroku

Pri používaní kreditnej karty jej držiteľ nedisponuje peniazmi z vlastného účtu, ale prostriedkami banky. Platiť môžete až do výšky schváleného limitu prakticky bez obmedzení. Výhodou je, že až na 43 dní máte peniaze na bezhotovostné nákupy k dispozícii bezúročne.

Kreditka aj bez bežného účtu

O kartu môžete požiadať online bez návštevy pobočky VÚB a bez nutnosti mať bežný účet vo VÚB. Navyše vás táto karta nemusí nič stáť. Stačí ak mesačne urobíte platby v hodnote aspoň 500 eur a mesačný poplatok za kartu neplatíte.

A ešte pár výhod navyše, ktoré sa hodia nielen na dovolenke

Súčasne má karta Mastercard World od VÚB aj poistenie voči zneužitiu karty. Ak zistíte neoprávnenú aj vyššiu platbu a oznámite ju banke, o peniaze neprídete. Poistenie sa vzťahuje na platby bez zadania PIN kódu uskutočnené najviac 24 hodín pred nahlásením banke. Súčasťou služieb karty je aj poistenie ochrany tovaru a poistenie predĺženia záruky na spotrebný tovar o rok.

Viac informácií nájdete tu.

Virtuálne sídlo v Bratislave

Cenové porovnanie virtuálneho sídla a prenájmu kancelárií a analýza výhod a benefitov. Upozornenie na riziká a nevýhody.

Dovolenka snov či chladnička plná jedla? Oslavujte s BILLA

BILLA tento rok oslavuje svoje 25-ročné pôsobenie na Slovensku, svojim zákazníkom sa rozhodla venovať ceny v hodnote 1 milión EUR.

Bardejov by mal byť konečne nezávislý

Nikdy som sa nemiešal do politiky viac, ako bolo nutné.

Karibik aj Európa: Plavte sa za dobrodružstvom

Luxusné európske a zaoceánske plavby sú oveľa dostupnejšie vďaka letenke v cene.