Značka K-Classic pomáha aj naďalej

Kaufland prispel už na tretie auto pre sociálne terénne služby. Tentokrát bude venované územnému spolku SČK v Liptovskom Mikuláši.

Prepravné služby patria v rámci spolku medzi najmladšie sociálne terénne aktivity, no zároveň aj kľúčové. Okrem tejto služby územný spolok poskytuje aj opatrovateľskú službu v domácnostiach, sociálne poradenstvo, stredisko osobnej hygieny či varenie teplého jedla v zime pre ľudí bez domova a ostatných, ktorí to potrebujú.

Prepravnú službu poskytoval územný spolok aj doteraz, no vozidlo je v nevhodnom technickom stave. Rozsah rozšírenia služieb opisuje za územný spolok SČK Mgr. Marika Kubíková: „Počas častých opráv vozidla žiaľ musíme túto prepravnú službu na istý čas prerušiť, čo je presne čas, kedy pomôže nové vozidlo. V širšej miere budeme môcť realizovať nielen prevoz ľudí do zdravotníckych zariadení na kontroly a vyšetrenia, ale aj na kultúrne podujatia, návštevy príbuzných či obchodov.“

Pre ľudí je takáto pomoc ozajstnou vzácnosťou

Hovorí Mgr. Marika Kubíková: „Existuje veľa ľudí, ktorí niekoľko dní, mesiacov či dokonca rokov nemohli opustiť svoj príbytok napríklad kvôli vysokému veku alebo nevládnosti. Práve pre nich je potom veľkou vzácnosťou, ak ich odvezieme napríklad do kostola alebo naopak mladého vozíčkara do kina či na stretnutie s priateľmi. Je veľmi milé sledovať ľudí, ktorí sa vďaka pomerne jednoduchej službe, ako je prevoz v rámci mesta či dediny, dostanú do spoločnosti, v ktorej kvôli zlému zdravotnému stavu alebo inému hendikepu tak dlho neboli.“

Ďalšia mobilná jednotka bude vybavená aj elektro-hydraulickou plošinou, pomocou ktorej sa môže osoba na invalidnom vozíku ľahko, a hlavne bez akejkoľvek cudzej pomoci premiestniť do automobilu.

Aj vďaka kúpe produktov K-Classic sa podarí túto službu zveľadiť a pomôcť tak ešte väčšiemu počtu ľudí, ktorí sú na takúto pomoc odkázaní. Máme radi dobré skutky. A čo vy?

Prihláste sa a vložte PR článok

Detské zúbky sú veda

Vedeli ste, že so starostlivosťou o detské zúbky treba začať už v tehotenstve, alebo dokonca ešte predtým?

Štartujú jesenné módne dni v Poluse

Čo delí módnu ikonu od otrokyne trendov? Predsa vyberaný vkus! Polus vám ponúka profesionálny osobný servis pri hľadaní štýlu.

Zanzibar je plný lákadiel na dokonalú exotickú dovolenku

Zanzibar, ostrov tyrkysovej a priezračnej vody, bieleho piesku a skvelého jedla.

Intímna hygiena – celoročná záležitosť

Letné horúčavy, kúpanie, hudobné festivaly, cestovanie – to sú nám známe situácie.