Značka K-Classic pomáha aj naďalej

Kaufland prispel už na tretie auto pre sociálne terénne služby. Tentokrát bude venované územnému spolku SČK v Liptovskom Mikuláši.

Prepravné služby patria v rámci spolku medzi najmladšie sociálne terénne aktivity, no zároveň aj kľúčové. Okrem tejto služby územný spolok poskytuje aj opatrovateľskú službu v domácnostiach, sociálne poradenstvo, stredisko osobnej hygieny či varenie teplého jedla v zime pre ľudí bez domova a ostatných, ktorí to potrebujú.

Prepravnú službu poskytoval územný spolok aj doteraz, no vozidlo je v nevhodnom technickom stave. Rozsah rozšírenia služieb opisuje za územný spolok SČK Mgr. Marika Kubíková: „Počas častých opráv vozidla žiaľ musíme túto prepravnú službu na istý čas prerušiť, čo je presne čas, kedy pomôže nové vozidlo. V širšej miere budeme môcť realizovať nielen prevoz ľudí do zdravotníckych zariadení na kontroly a vyšetrenia, ale aj na kultúrne podujatia, návštevy príbuzných či obchodov.“

Pre ľudí je takáto pomoc ozajstnou vzácnosťou

Hovorí Mgr. Marika Kubíková: „Existuje veľa ľudí, ktorí niekoľko dní, mesiacov či dokonca rokov nemohli opustiť svoj príbytok napríklad kvôli vysokému veku alebo nevládnosti. Práve pre nich je potom veľkou vzácnosťou, ak ich odvezieme napríklad do kostola alebo naopak mladého vozíčkara do kina či na stretnutie s priateľmi. Je veľmi milé sledovať ľudí, ktorí sa vďaka pomerne jednoduchej službe, ako je prevoz v rámci mesta či dediny, dostanú do spoločnosti, v ktorej kvôli zlému zdravotnému stavu alebo inému hendikepu tak dlho neboli.“

Ďalšia mobilná jednotka bude vybavená aj elektro-hydraulickou plošinou, pomocou ktorej sa môže osoba na invalidnom vozíku ľahko, a hlavne bez akejkoľvek cudzej pomoci premiestniť do automobilu.

Aj vďaka kúpe produktov K-Classic sa podarí túto službu zveľadiť a pomôcť tak ešte väčšiemu počtu ľudí, ktorí sú na takúto pomoc odkázaní. Máme radi dobré skutky. A čo vy?

Škola fantázie v Tatralandii. Keď učenie dokáže baviť

Jeden z importovaných sviatkov som si s vnúčatami natoľko obľúbil, že za ním už po tretí raz vycestujeme. Opät do Tatralandie.

Brieždenie pod lomenicou

Úspešný workshop ARCHTVOR má už druhý ročník za sebou.

Chcete investovať a zároveň sporiť s 3% úrokom?

Využite Kombiprodukt a získajte najvýhodnejší úrok na trhu