Sobota, 25. september, 2021 | Meniny má VladislavKrížovkyKrížovky

Salve investments sa mení na Arca Brokerage House

Licencovaný obchodník s cennými papiermi s dominantným postavením na Slovensku Salve Investments sa mení na Arca Brokerage House.

Rebranding je okrem zmeny názvu spojený so zmenou loga a zjednotením vizuálneho motívu so spoločnosťou Arca Capital. Akcionárska štruktúra spoločnosti pritom zostáva nezmenená. „Spoločnosť SALVE INVESTMENTS s dominantným postavením na Slovensku v počte aktívnych klientov, ako aj v aktívach pod svojou správou, mimo bankový sektor, sa rozhodla zmeniť svoj názov na Arca Brokerage House. Spoločnosť dlhodobo spolupracuje s finančnou skupinou Arca Capital, s ktorou má aj personálne prepojenie. Zmenou názvu a loga našej spoločnosti chceme ešte viac posilniť väzby smerom k finančnej skupine Arca Capital, ku ktorej patríme“, uviedol člen predstavenstva Michal Šimo.

Rebranding spoločnosti je spojený s ponukou nových finančných nástrojov pre investorov, ktoré možno nájsť na webovom sídle emitenta www.novarealestatefinance.eu. Arca Brokerage House plánuje v budúcom roku expanziu na poľský finančný trh, kde chce poskytovať rovnaké investičné služby a riešenia ako v SR. Do konca roku 2017 má spoločnosť ambíciu otvoriť aj svoju kamennú pobočku na území Českej republiky, v Prahe.

Arca Brokerage House vznikla v roku 2003 pod obchodným menom AFS obchodník s cennými papiermi a v júni 2006 zmenila názov na SALVE INVESTMENTS. Základné imanie spoločnosti je 1,494 mil. eur. Je členom Asociácie obchodníkov s cennými papiermi. V roku 2016 zaznamenala obrat na úrovni 2,635 mil. €, čo predstavuje nárast oproti roku 2015 o 66 % z pôvodných 1,587 mil. €. Jej investičné služby a riešenia využilo od roku 2003 už viac ako 10 000 klientov a aktuálne zastrešuje a spravuje aktíva pod svojou správou na úrovni viac ako 100 mil. eur.

Finančná skupina Arca Capital spravuje vlastné aktíva, ako aj aktíva svojich klientov aktuálne v celkovej hodnote 1,4 miliardy eur, čo je päťnásobný nárast oproti roku 2012.

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Najväčšia sieť hobbymarketov OBI otvorila v Michalovciach celkom novú predajňu.

2 h
Ako aktualizovať radary, firmvér alebo jazyk hlasu?

Ako aktualizovať radary, firmvér alebo jazyk hlasového upozornenia v autokamere MIO? Pozrite si toto inštruktážne video:

3 h

Tesco has strengthened its ambition to tackle climate change by announcing a new group-wide, net-zero target for its operations.

9 h
Skryť Zatvoriť reklamu