Salve investments sa mení na Arca Brokerage House

Licencovaný obchodník s cennými papiermi s dominantným postavením na Slovensku Salve Investments sa mení na Arca Brokerage House.

Rebranding je okrem zmeny názvu spojený so zmenou loga a zjednotením vizuálneho motívu so spoločnosťou Arca Capital. Akcionárska štruktúra spoločnosti pritom zostáva nezmenená. „Spoločnosť SALVE INVESTMENTS s dominantným postavením na Slovensku v počte aktívnych klientov, ako aj v aktívach pod svojou správou, mimo bankový sektor, sa rozhodla zmeniť svoj názov na Arca Brokerage House. Spoločnosť dlhodobo spolupracuje s finančnou skupinou Arca Capital, s ktorou má aj personálne prepojenie. Zmenou názvu a loga našej spoločnosti chceme ešte viac posilniť väzby smerom k finančnej skupine Arca Capital, ku ktorej patríme“, uviedol člen predstavenstva Michal Šimo.

Rebranding spoločnosti je spojený s ponukou nových finančných nástrojov pre investorov, ktoré možno nájsť na webovom sídle emitenta www.novarealestatefinance.eu. Arca Brokerage House plánuje v budúcom roku expanziu na poľský finančný trh, kde chce poskytovať rovnaké investičné služby a riešenia ako v SR. Do konca roku 2017 má spoločnosť ambíciu otvoriť aj svoju kamennú pobočku na území Českej republiky, v Prahe.

Arca Brokerage House vznikla v roku 2003 pod obchodným menom AFS obchodník s cennými papiermi a v júni 2006 zmenila názov na SALVE INVESTMENTS. Základné imanie spoločnosti je 1,494 mil. eur. Je členom Asociácie obchodníkov s cennými papiermi. V roku 2016 zaznamenala obrat na úrovni 2,635 mil. €, čo predstavuje nárast oproti roku 2015 o 66 % z pôvodných 1,587 mil. €. Jej investičné služby a riešenia využilo od roku 2003 už viac ako 10 000 klientov a aktuálne zastrešuje a spravuje aktíva pod svojou správou na úrovni viac ako 100 mil. eur.

Finančná skupina Arca Capital spravuje vlastné aktíva, ako aj aktíva svojich klientov aktuálne v celkovej hodnote 1,4 miliardy eur, čo je päťnásobný nárast oproti roku 2012.

Nevymením peniaze Humenčanov za hodnotenie jednej mimovládky

Problém mám iba s tendenčnosťou týchto hodnotení.

Ako zabrániť povodniam, či suchu? Riešenie nájde Climathon

Zvyšovanie teploty, prívalové dažde, či nedostatok vody sú dôsledky klimatických zmien, ktoré sa už dnes prejavujú aj na Slovensku

Tatra banka opäť rozdáva vreckové 22 eur k novému Detskému účtu

Dostávajú vaše deti vreckové? V rámci prieskumu Tatra banky odpovedalo minulý rok na túto otázku viac ako 1800 rodičov.

Vydanie denníka SME spolu s knihou Po stopách dávnej Bratislavy

Už dnes si môžete kúpiť špeciálne vydanie SME s knihou len za 4,99 €.