Utorok, 20. október, 2020 | Meniny má VendelínKrížovkyKrížovky

Fanúšikovia piva Šariš prekvapili: Našli raritu Šariš bundu

Fanúšikovia piva Šariš sa pochlapili a posielajú vskutku zaujímavé zberateľské kúsky. Okrem historických fliaš, etikiet, pohárov a krígľov aj rarity ako Šariš bunda alebo historický otvarák. Máte aj vy nejaký zaujímavý retro kúsok spojený s pivom Šariš, tak neváhajte a posielajte, môžete získať skvelú odmenu.

VEĽKÝ ŠARIŠ. Spomienkové predmety budú súčasťou výstavy počas Dňa otvorených dverí pri príležitostí 50-teho výročia značky, ktorý sa uskutoční 2. septembra v areáli pivovaru. Pre každého zberateľa je pripravená odmena – 6 balení piva Šariš. Obrázky svojich zberateľských pivných predmetov môžu fanúšikovia ešte stále posielať na adresu saris@saris.sk, zo zaslaných fotografií si v pivovare vyberú predmety, ktoré vystavia na výstave.

Celodenná zábava v pivovare

Ak sa rozhodnete v sobotu 2. septembra prísť do Veľkého Šariša, máte postarané o celodenný program pre seba i svoju rodinu. Zabávať vás bude skutočne hviezdna zostava umelcov - IMT Smile, Katarína Knechtová, Heľenine oči, Chiki-Liki-Tua, Kandráčovci, Mafia Corner. Deň otvorených dverí je vyvrcholením narodeninových osláv po celom východnom Slovensku.

Pivovar svoje brány otvorí o 11.00. Hudobné vystúpenia ponúknu pestrú zmes interpretov na dvoch pódiách – Stage 12º pomenovaný Zlatá 12º a Stage 10º alias Dzešatka.

Uvidíte, ako sa obľúbený mok varí

Na návštevníkov čaká bohatý program. Pre dospelých je pripravených 14 prehliadok pivovaru. Keďže do jeho zákulisia môže nahliadnuť len obmedzený počet návštevníkov a ich záujem je každoročne veľký, organizátor odporúča prihlásiť sa čo najskôr. Chýbať nebude stan špeciálov uvarených priamo v pivovare a tiež stan, kde môžete detailne spoznať históriu Šarišu. V škole čapovania vás majster výčapu naučí, ako správne naplniť krígeľ zlatým mokom.

V Pube u sládka sa priamo z jeho úst dozviete o výrobe, kvalite a čapovaní piva Šariš. K dobre chladenému pivu pasuje niečo zajesť, preto nebudú chýbať stánky s občerstvením a tankové auto.

Znace co to garadiče?

Kto má koľko sily, môže ukázať na kladive/buchare. Podmienkou je, aby ručička vyletela čo najvyššie. V špeciálnom video kvíze sa zase presvedčíte, či poznáte krásy svojho rodného kraja. Viete, čo sú garadiče, šiba, trimac še alebo drabinka na bicygľu? Svoje vedomosti môžete ukázať vo východniarskej osemsmerovke.

Pamiatku z akcie si možno odniesť v podobe fotografie nasnímanej pri fotostenách alebo vo forme dočasného tetovania v pivnej téme.

Detský kútik ponúkne najznámejšiu stavebnicu všetkých čias vrátane chytania krokodílov, efektných sôch na fotenie, či bazénik s kockami.

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Počas pandémie je dôležité aj správne kúrenie

Chladné jesenné dni a hrozba infekcie nás zaháňajú dovnútra, kde by malo byť teplo a bezpečne.

Bezbariérové vozidlo

Bezbariérové vozidlo je ideálnym riešením pre rodiny, taxislužby, rôzne združenia, ktoré potrebujú prevážať vozičkára.

Bezbariérové vozidlo – Citroën Berlingo

Na NFŠ môže byť rýchlo 72 špeciálnych lôžok pre COVID 19

O tejto ponuke dnes ráno NFŠ, a.s. informovala listom ministra zdravotníctva Mareka Krajčího.

Ilustračná vizualizácia.