Žilina Voce Magna 2017 – Medzinárodná súťaž zborového umenia

(Žilina, 7. septembra 2017) - Medzinárodný festival zborového umenia ponúka po prvý krát súťaž s účasťou 25 európskych telies.

Medzinárodný festival zborového umenia Žilina Voce Magna 2017 sa uskutoční v termíne od 5. do 7. októbra 2017 v Žilinskom kraji. Priestormi Domu umenia Fatra, Katedrály Najsvätejšej Trojice či Koncertnej sály Konzervatória Žilina sa tak opäť ozvú skladby známych skladateľov v prevedení domácich i zahraničných speváckych telies. Hlavným organizátorom je Miešaný zbor Žilina, OZ.

Vďaka tohtoročnej novinke majú tentoraz šancu vystúpiť počas troch festivalových dní viaceré hosťujúce spevácke zbory. „Po niekoľkoročných skúsenostiach z organizovania medzinárodného festivalu Voce magna a hlavne priaznivých odozvách zo strany hosťujúcich speváckych zborov a ich dirigentov, sme sa rozhodli spustiť 1. ročník medzinárodnej súťaže. Je tu pre tých, čo si chcú zasúťažiť v reprezentatívnych priestoroch koncertnej sály, ale aj pre tých, ktorí majú záujem vypočuť si špičkovú kvalitu zborov nesúťažného festivalu na večerných koncertoch,“ uviedol umelecký riaditeľ Žilina Voce Magna Doc. Štefan Sedlický, ArtD..“ Na záverečnom galakoncerte si tak môžu návštevníci vypočuť okrem festivalových hostí aj víťazov súťaže. Do súťaže sa prihlásilo 25 zborov až v štyroch kategóriách – pre dospelých, stredoškolákov, deti či vokálne zoskupenia a mnohých ďalších podkategóriách. Každá skupina mala okrem počtu členov stanovené vekové hranice a odporúčania výberu skladieb. Porotcovské stoličky obsadia dirigenti, profesori hudby i skladatelia domácej a zahraničnej scény.

Realizácia ôsmeho ročníka festivalu je podporená z verejných zdrojov Fondu na podporu umenia, finančnou podporou spoločnosti IS Industry Solutions, Mesta Žilina a Kysuckého Nového Mesta. Partnermi projektu sú: Hotel Boss, Hotel Grand, Nová synagóga, firma THB Technik s.r.o., Café Cupé a ZUŠ L. Árvaya.

Vstupenky je možné zakúpiť v informačnej kancelárií ŠKO Žilina. Viac informácií nájdete na http://www.vocemagna.sk

Aká je ideálna vlhkosť a teplota v byte? Výskum hovorí jasne

Útulný domov je výsledkom správnej teploty a vlhkosti.

Veríte brusniciam pri zápaloch močových ciest? Nemusia stačiť

Nový prípravok Cys-Control Fort spája viaceré účinné látky a pomáha aj pri chronických ťažkostiach.

Dubravské Čerešne majú sladké prekvapenie pre najrýchlejších!

V Čerešne living pribudli nové byty so zvýhodnenou cenou pre prvých 15 záujemcov. Leto v Dúbravke bude teraz ešte sladšie.

Infografika: Slováci minuli na Pohode historicky najviac peňazí

Koľko minuli účastníci na našom najväčšom festivale?