Cena volaní postupne klesá, ocitla sa na historickom minime

Dnes už neobmedzené volania spolu s SMS dostanete len za 20 eur mesačne

Telekomunikačný trh si za posledné desaťročie nepopierateľne prešiel cenovou revolúciou. Menili sa ponuky operátorov, podmienky trhu, ale aj preferencie a návyky spotrebiteľa. Rástlo nielen využívanie dátových služieb, ale aj hlasových služieb, pričom štandardom sa stali neobmedzené volania. Rovnako si značným vývojom prešli aj ceny, ktoré sa dostali začiatkom septembra na rekordné minimum. Neobmedzené volania do všetkých sietí vrátane EÚ, balík SMS správ, 500 MB dát a 96 EUR bonus na zariadenie získate u jedného z operátorov už za 20 EUR mesačne.

Koľko prevolal priemerný zákazník pred 10 rokmi a teraz?

Podľa štatistík spoločnosti O2 v roku 2007 priemerný zákazník prevolal len necelú hodinu mesačne. Dnes sa už nezdráhame telefón zdvihnúť a zavolať blízkym, pričom v priemere pretelefonujeme 2,5 hodiny, čo predstavuje oproti stavu spred desaťročia výrazný nárast až o 150%. Značne stúpa aj počet odoslaných SMS, ten narástol oproti roku 2007 až o 63%. Míľnikom bol rok 2008 a program O2 Fér, ktorý sprístupnil využívanie hlasových služieb širokej verejnosti. Volania priemerného zákazníka sa vtedy oproti predchádzajúcemu roku zvýšili o viac ako polovicu mesačne.

Koniec obmedzeniam, sloboda a komfort v hlasových službách sú v kurze už za 20 EUR

Nárast vo využívaní hlasových služieb premietli vo svojej ponuke aj mobilní operátori. Cena za neobmedzené hovory sa na trhu donedávna pohybovala zhruba okolo 30 EUR mesačne. Zmena nastala až k začiatku septembra, kedy spoločnosť O2 predstavila svoju revolučnú ponuku v podobe vynoveného Strieborného O2 Paušálu. Ten ponúka pre zákazníkov balíček neobmedzených volaní a SMS správ do všetkých sietí aj do celej EÚ, ako aj 500 MB dát mesačne, a to všetko s 96 EUR bonusom na zariadenie len za 20 EUR, čo znamená pokles o tretinu oproti priemernej cene na trhu. Informujte sa o podmienkach Strieborného O2 Paušálu v najbližšej predajni O2 alebo na webe.

Prihláste sa a vložte PR článok

4 rady pre deti a dospelých, ako sa starať o pokožku

Ľudské telo sa v priebehu života vyvíja. Najväčšie zmeny sú viditeľné u detí, ktoré sa menia doslova každým dňom.

Výstava Podoby lásky zobrazí skutočné osudy konkrétnych žien

„Dnes je Magda šťastná. Podarilo sa jej rozviesť, žije v byte, ktorý je v jej výlučnom vlastníctve.

Tohtoročné trhy pred Auparkom bude otvárať Vidiek

Vianočné trhy na námestí pred košickým Auparkom otvorí v sobotu 25. novembra známa slovenská poprocková skupina Vidiek.

Vyrábajú v malom, no presadili sa. Sessler a Farmárske lupienky

Už ich dostanete dokonca aj v Kauflande.