Košická Akadémia SOVY privítala ďalších prvákov

Košická Akadémia SOVY privítala ďalších prvákov Akadémiu SOVY dnes navštevuje vyše 50 študentov.

KOŠICE: Košická Akadémia SOVY privítala ďalších prvákov Akadémiu SOVY dnes navštevuje vyše 50 študentov, v júni 2018 prvých 18 z nich vzdelávanie ukončí, úspešní absolventi štúdia majú garantované pracovné miesto
KOŠICE 5. septembra (SITA) - Akadémia softvérového vývoja (SOVY), ktorú so Strednou odbornou školou na Dneperskej v Košiciach prevádzkuje firma GlobalLogic, privítala 22 prvákov. Ako dnes informovala Kristína Kertészová z GlobalLogic, do pomaturitného štúdia nastúpili noví záujemcovia už tretí raz, pričom Akadémia SOVY v tomto školskom roku bude mať prvých absolventov.

Akadémiu SOVY dnes navštevuje vyše 50 študentov, v júni 2018 prvých 18 z nich vzdelávanie ukončí a úspešní absolventi štúdia majú garantované pracovné miesto v spoločnosti.

"IT je dynamické odvetvie a požiadavky na znalosti,flexibilitu a kvalitu narastajú. Žiaľ, dnes stále vnímame čoraz väčší nedostatok kvalifikovaných ľudí na trhu práce. Nové technológie a jedinečné projekty si vyžadujú, aby sme
rozvíjali iné ako tradičné formy získavania kvalitných a talentovaných zamestnancov. Sme nesmierne radi, že sa nám to úspešne darí už tretí rok a záujem o túto formu štúdia rok čo rok narastá,", hovorí Roman Klimčík zo spoločnosti GlobalLogic.

Riaditeľ SOŠ Dneperská Dušan Bosák uviedol, že študenti sú motivovaní a vidia zmysel v štúdiu IT a to je viac než polovica úspechu.

Spoločnosť GlobalLogic je globálnym lídrom na trhu outsourcingu produktového výskumu a vývoja. Má centrálu v Silicon Valley. Spoločnosť má na Slovensku centrálu v Košiciach a pôsobí tiež v Žiline a Banskej Bystrici.

Súkromná stredná odborná škola, Dneperská v Košiciach poskytuje pomaturitnú formu štúdia určenú pre absolventov stredných škôl.

Viete, kto stojí za udalosťami Novembra 89?

Tým, ktorí nám vybojovali slobodu, sa ešte nik nepoďakoval. O2 to chce zmeniť.

ČSOB: Najlepšou ochranou proti hackerom sú vzdelaní klienti

Už druhý rok spolupracuje ČSOB s agentúrou TRIAD Advertising na edukatívnom projekte Digitálna inteligencia.

V Nemocnici Košice-Šaca pomohla bariatria prvým dvom pacientom

Chirurgická klinika v Šaci rozšírila portfólio chirurgických výkonov o bariatrické operácie.

Prijatie delegácie z Kyjevskej národnej ekonomickej univerzity

Prijatie delegácie z Kyjevskej národnej ekonomickej univerzity Vadyma Hetmana