Streda, 19. február, 2020 | Meniny má Vlasta

Košická Akadémia SOVY privítala ďalších prvákov

Košická Akadémia SOVY privítala ďalších prvákov Akadémiu SOVY dnes navštevuje vyše 50 študentov.

KOŠICE: Košická Akadémia SOVY privítala ďalších prvákov Akadémiu SOVY dnes navštevuje vyše 50 študentov, v júni 2018 prvých 18 z nich vzdelávanie ukončí, úspešní absolventi štúdia majú garantované pracovné miesto
KOŠICE 5. septembra (SITA) - Akadémia softvérového vývoja (SOVY), ktorú so Strednou odbornou školou na Dneperskej v Košiciach prevádzkuje firma GlobalLogic, privítala 22 prvákov. Ako dnes informovala Kristína Kertészová z GlobalLogic, do pomaturitného štúdia nastúpili noví záujemcovia už tretí raz, pričom Akadémia SOVY v tomto školskom roku bude mať prvých absolventov.

Akadémiu SOVY dnes navštevuje vyše 50 študentov, v júni 2018 prvých 18 z nich vzdelávanie ukončí a úspešní absolventi štúdia majú garantované pracovné miesto v spoločnosti.

"IT je dynamické odvetvie a požiadavky na znalosti,flexibilitu a kvalitu narastajú. Žiaľ, dnes stále vnímame čoraz väčší nedostatok kvalifikovaných ľudí na trhu práce. Nové technológie a jedinečné projekty si vyžadujú, aby sme
rozvíjali iné ako tradičné formy získavania kvalitných a talentovaných zamestnancov. Sme nesmierne radi, že sa nám to úspešne darí už tretí rok a záujem o túto formu štúdia rok čo rok narastá,", hovorí Roman Klimčík zo spoločnosti GlobalLogic.

Riaditeľ SOŠ Dneperská Dušan Bosák uviedol, že študenti sú motivovaní a vidia zmysel v štúdiu IT a to je viac než polovica úspechu.

Spoločnosť GlobalLogic je globálnym lídrom na trhu outsourcingu produktového výskumu a vývoja. Má centrálu v Silicon Valley. Spoločnosť má na Slovensku centrálu v Košiciach a pôsobí tiež v Žiline a Banskej Bystrici.

Súkromná stredná odborná škola, Dneperská v Košiciach poskytuje pomaturitnú formu štúdia určenú pre absolventov stredných škôl.

Fakulta posiela študentov do verejných inštitúcií a vzdeláva ich

Počas štúdia na vysokej škole mladí ľudia dospievajú a tvoria si svoju osobnosť.

Moderné, inovatívne a praktické štúdium práva? U nás sa to dá!

Naša fakulta je najstaršou, najväčšou a najprestížnejšou právnickou fakultou na Slovensku.

Prečo je Nitra rajom študentov?

Je atraktívna, aktuálna, akčná inštitúcia poskytujúca vysokoškolské vzdelávanie so 60-ročnou tradíciou.