Košická Akadémia SOVY privítala ďalších prvákov

Košická Akadémia SOVY privítala ďalších prvákov Akadémiu SOVY dnes navštevuje vyše 50 študentov.

KOŠICE: Košická Akadémia SOVY privítala ďalších prvákov Akadémiu SOVY dnes navštevuje vyše 50 študentov, v júni 2018 prvých 18 z nich vzdelávanie ukončí, úspešní absolventi štúdia majú garantované pracovné miesto
KOŠICE 5. septembra (SITA) - Akadémia softvérového vývoja (SOVY), ktorú so Strednou odbornou školou na Dneperskej v Košiciach prevádzkuje firma GlobalLogic, privítala 22 prvákov. Ako dnes informovala Kristína Kertészová z GlobalLogic, do pomaturitného štúdia nastúpili noví záujemcovia už tretí raz, pričom Akadémia SOVY v tomto školskom roku bude mať prvých absolventov.

Akadémiu SOVY dnes navštevuje vyše 50 študentov, v júni 2018 prvých 18 z nich vzdelávanie ukončí a úspešní absolventi štúdia majú garantované pracovné miesto v spoločnosti.

"IT je dynamické odvetvie a požiadavky na znalosti,flexibilitu a kvalitu narastajú. Žiaľ, dnes stále vnímame čoraz väčší nedostatok kvalifikovaných ľudí na trhu práce. Nové technológie a jedinečné projekty si vyžadujú, aby sme
rozvíjali iné ako tradičné formy získavania kvalitných a talentovaných zamestnancov. Sme nesmierne radi, že sa nám to úspešne darí už tretí rok a záujem o túto formu štúdia rok čo rok narastá,", hovorí Roman Klimčík zo spoločnosti GlobalLogic.

Riaditeľ SOŠ Dneperská Dušan Bosák uviedol, že študenti sú motivovaní a vidia zmysel v štúdiu IT a to je viac než polovica úspechu.

Spoločnosť GlobalLogic je globálnym lídrom na trhu outsourcingu produktového výskumu a vývoja. Má centrálu v Silicon Valley. Spoločnosť má na Slovensku centrálu v Košiciach a pôsobí tiež v Žiline a Banskej Bystrici.

Súkromná stredná odborná škola, Dneperská v Košiciach poskytuje pomaturitnú formu štúdia určenú pre absolventov stredných škôl.

Attracting talent – Why Millennials are choosing to join Johnson

Millennials are the largest pool of potential employees, and the most attractive because of their high education level.

Aké sú gastrotrendy pre rok 2018?

Známy šéfkuchár Vojto Artz prezradil, čo bude hýbať svetom gastronómie v roku 2018.

Chcete bývať na dobrom mieste? Zakotvite v Adlerovej!

Nový projekt na Furči nerobí kompromisy medzi dostupnosťou a pokojným bývaním.

Objavte majestátne Tatry kúsok po kúsku

Miesto nerušeného oddychu, športového vyžitia a adrenalínových zážitkov. Aj také sú Tatry.