Štvrtok, 29. október, 2020 | Meniny má KláraKrížovkyKrížovky

Košická Akadémia SOVY privítala ďalších prvákov

Košická Akadémia SOVY privítala ďalších prvákov Akadémiu SOVY dnes navštevuje vyše 50 študentov.

KOŠICE: Košická Akadémia SOVY privítala ďalších prvákov Akadémiu SOVY dnes navštevuje vyše 50 študentov, v júni 2018 prvých 18 z nich vzdelávanie ukončí, úspešní absolventi štúdia majú garantované pracovné miesto
KOŠICE 5. septembra (SITA) - Akadémia softvérového vývoja (SOVY), ktorú so Strednou odbornou školou na Dneperskej v Košiciach prevádzkuje firma GlobalLogic, privítala 22 prvákov. Ako dnes informovala Kristína Kertészová z GlobalLogic, do pomaturitného štúdia nastúpili noví záujemcovia už tretí raz, pričom Akadémia SOVY v tomto školskom roku bude mať prvých absolventov.

Akadémiu SOVY dnes navštevuje vyše 50 študentov, v júni 2018 prvých 18 z nich vzdelávanie ukončí a úspešní absolventi štúdia majú garantované pracovné miesto v spoločnosti.

"IT je dynamické odvetvie a požiadavky na znalosti,flexibilitu a kvalitu narastajú. Žiaľ, dnes stále vnímame čoraz väčší nedostatok kvalifikovaných ľudí na trhu práce. Nové technológie a jedinečné projekty si vyžadujú, aby sme
rozvíjali iné ako tradičné formy získavania kvalitných a talentovaných zamestnancov. Sme nesmierne radi, že sa nám to úspešne darí už tretí rok a záujem o túto formu štúdia rok čo rok narastá,", hovorí Roman Klimčík zo spoločnosti GlobalLogic.

Riaditeľ SOŠ Dneperská Dušan Bosák uviedol, že študenti sú motivovaní a vidia zmysel v štúdiu IT a to je viac než polovica úspechu.

Spoločnosť GlobalLogic je globálnym lídrom na trhu outsourcingu produktového výskumu a vývoja. Má centrálu v Silicon Valley. Spoločnosť má na Slovensku centrálu v Košiciach a pôsobí tiež v Žiline a Banskej Bystrici.

Súkromná stredná odborná škola, Dneperská v Košiciach poskytuje pomaturitnú formu štúdia určenú pre absolventov stredných škôl.

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

SPS ukončí rok miliónovými investíciami

Takmer sedem miliónov eur predstavuje tohoročný kumulatívny objem investícií spoločnosti Slovak Parcel Service.

Dokážu benzínové fukáre odolať výzve akumulátorových?

Fukár na lístie, s ktorým sa dá popadané lístie, ihličie, či pokosená tráva ľahko nafúkať na kompost, či pozbierať do vriec.

Trh s elektromobilmi stagnuje. Kríza by mu mohla pomôcť

V horizonte niekoľkých rokov by sa produkcia vozidiel na alternatívny pohon mala zvýšiť o 30 až 40 percent, tvrdia prognózy.