Utorok, 20. október, 2020 | Meniny má VendelínKrížovkyKrížovky

Bardejovská nemocnica žiari farbami

​​​​​​​Vymaľované steny v Nemocnici s poliklinikou Sv. Jakuba už rozveseľujú malých návštevníkov jasnými a veselými odtieňmi.

Vymaľované steny v Nemocnici s poliklinikou Sv. Jakuba už rozveseľujú malých návštevníkov jasnými a veselými odtieňmi. Detské oddelenie v Bardejove sa stalo 42. projektom Dôvery a Osmijanka, ktorý potvrdzuje, že lekárom pomáha liečiť aj prostredie.

Rozprávkové bytosti a zvieratká v izbách, guličky či hviezdy na strope, to všetko pomáha malým pacientom zabudnúť na pocit strachu a úzkosti z pobytu na nemocničnom lôžku. Tím maliarov s dlhoročnými skúsenosťami už vie, aké motívy a farby dokážu pozitívne vplývať na krehkú detskú psychiku. Vždy sa pri tom držia odporúčaní a predstáv nemocničného personálu. Zmenou tentoraz prešlo detské oddelenie v Bardejove.

Potešiť a rozveseliť deti v nemocnici nie je jednoduché. Často sú to prvé dni, ktoré trávia mimo domova, navyše bez rodičov. Preto spolu s Osmijankom už desať rokov meníme jednotvárne nemocničné oddelenia na útulné detské prostredie, kde farby a rozprávkový svet na stenách pomáhajú deti priviesť na veselšie myšlienky,“ hovorí generálny riaditeľ Dôvery Martin Kultan.

„Som nesmierne rada, že sa podarilo zútulniť ďalší priestor v našich nemocniciach. Verím, že rozprávkové postavičky na stenách vyčaria úsmev na tvári každému pacientovi,“ povedala riaditeľka Združenia Osmijanko Jana Pecsérke Kubranská.

„Detské oddelenie v novom, veselom a žiarivom prevedení vrelo privítali a ocenili malí aj väčší pacienti, ich mamičky, ale aj celý personál detského oddelenia. Pobyt detských pacientov na oddelení je takto príjemnejší, strach o niečo menší a snáď aj sĺz na ich líčkach bude ubúdať. Všetkým, ktorí sa na realizácii toho skvelého projektu podieľali - ZP Dôvera, OZ Osmijanko a ostatným patrí naše úprimné poďakovanie,“ dodala Mária Medrická, primárka detského oddelenia.

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Počas pandémie je dôležité aj správne kúrenie

Chladné jesenné dni a hrozba infekcie nás zaháňajú dovnútra, kde by malo byť teplo a bezpečne.

Bezbariérové vozidlo

Bezbariérové vozidlo je ideálnym riešením pre rodiny, taxislužby, rôzne združenia, ktoré potrebujú prevážať vozičkára.

Bezbariérové vozidlo – Citroën Berlingo

Na NFŠ môže byť rýchlo 72 špeciálnych lôžok pre COVID 19

O tejto ponuke dnes ráno NFŠ, a.s. informovala listom ministra zdravotníctva Mareka Krajčího.

Ilustračná vizualizácia.