Bardejovská nemocnica žiari farbami

​​​​​​​Vymaľované steny v Nemocnici s poliklinikou Sv. Jakuba už rozveseľujú malých návštevníkov jasnými a veselými odtieňmi.

Vymaľované steny v Nemocnici s poliklinikou Sv. Jakuba už rozveseľujú malých návštevníkov jasnými a veselými odtieňmi. Detské oddelenie v Bardejove sa stalo 42. projektom Dôvery a Osmijanka, ktorý potvrdzuje, že lekárom pomáha liečiť aj prostredie.

Rozprávkové bytosti a zvieratká v izbách, guličky či hviezdy na strope, to všetko pomáha malým pacientom zabudnúť na pocit strachu a úzkosti z pobytu na nemocničnom lôžku. Tím maliarov s dlhoročnými skúsenosťami už vie, aké motívy a farby dokážu pozitívne vplývať na krehkú detskú psychiku. Vždy sa pri tom držia odporúčaní a predstáv nemocničného personálu. Zmenou tentoraz prešlo detské oddelenie v Bardejove.

Potešiť a rozveseliť deti v nemocnici nie je jednoduché. Často sú to prvé dni, ktoré trávia mimo domova, navyše bez rodičov. Preto spolu s Osmijankom už desať rokov meníme jednotvárne nemocničné oddelenia na útulné detské prostredie, kde farby a rozprávkový svet na stenách pomáhajú deti priviesť na veselšie myšlienky,“ hovorí generálny riaditeľ Dôvery Martin Kultan.

„Som nesmierne rada, že sa podarilo zútulniť ďalší priestor v našich nemocniciach. Verím, že rozprávkové postavičky na stenách vyčaria úsmev na tvári každému pacientovi,“ povedala riaditeľka Združenia Osmijanko Jana Pecsérke Kubranská.

„Detské oddelenie v novom, veselom a žiarivom prevedení vrelo privítali a ocenili malí aj väčší pacienti, ich mamičky, ale aj celý personál detského oddelenia. Pobyt detských pacientov na oddelení je takto príjemnejší, strach o niečo menší a snáď aj sĺz na ich líčkach bude ubúdať. Všetkým, ktorí sa na realizácii toho skvelého projektu podieľali - ZP Dôvera, OZ Osmijanko a ostatným patrí naše úprimné poďakovanie,“ dodala Mária Medrická, primárka detského oddelenia.

Viete, kto stojí za udalosťami Novembra 89?

Tým, ktorí nám vybojovali slobodu, sa ešte nik nepoďakoval. O2 to chce zmeniť.

ČSOB: Najlepšou ochranou proti hackerom sú vzdelaní klienti

Už druhý rok spolupracuje ČSOB s agentúrou TRIAD Advertising na edukatívnom projekte Digitálna inteligencia.

V Nemocnici Košice-Šaca pomohla bariatria prvým dvom pacientom

Chirurgická klinika v Šaci rozšírila portfólio chirurgických výkonov o bariatrické operácie.

Prijatie delegácie z Kyjevskej národnej ekonomickej univerzity

Prijatie delegácie z Kyjevskej národnej ekonomickej univerzity Vadyma Hetmana