Potraviny typické pre váš región nájdete už aj v Kauflande

V januári 2017 inicioval tento obchodný reťazec projekt podpory regionálneho sortimentu, ktorý už žne svoje prvé úspechy.

Cieľom projektu je ponúknuť zákazníkom čerstvosť a kvalitu priamo z ich regiónu. Dáva príležitosť producentom regionálneho významu. O tejto výzve sa dozvedeli z informačných kanálov spoločnosti, no pomohlo aj Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR, ktoré poskytlo databázu kandidátov. „Našou snahou je, aby zákazníci našli v našich regáloch všetko, čo potrebujú. Preto sme radi, že okrem štandardného nákupu nájdu u nás aj obľúbené regionálne produkty,“ vysvetľuje Richard Bendík, riaditeľ nákupu spoločnosti Kaufland.

Momentálne sú otvorené rokovania s viac ako 80 dodávateľmi a 6 výrobcov už dodáva svoje výrobky na 20 prevádzkach. Napríklad firma FROMAX, pestovateľ zemiakov a výrobca zemiakových lupienkov, dodáva svoje produkty na prevádzku v Nitre. Po prvom týždni sa stali tieto lupienky najpredávanejšími a ich výrobu dodávateľ strojnásobil. „Spoluprácu so spoločnosťou Kaufland hodnotíme pozitívne, naše výrobky Farmárske lupienky majú dobrú predajnosť. Zemiakové lupienky plánujeme postupne dodávať aj do ďalších miest. Rokujeme aj o uvedení ďalších našich výrobkov do predaja,“ vysvetľuje Ľubomíra Sárazová, konateľka spoločnosti.

Ďalším príkladom úspešnej spolupráce je aj pivo z pivovaru Sessler. Za 2 mesiace sa v Trnave predalo viac ako 300 litrov, čo ho radí medzi špičku v predaji špeciálnych pív. „Do projektu sme sa zapojili hlavne preto, aby si zákazník mohol kúpiť pri bežnom nákupe aj craft beer. Ľudia začali viac vyhľadávať nefiltrované a nepasterizované pivá a my im ich touto cestou vieme poskytnúť,“ dopĺňa Dagmar Klassová za pivovar Sessler.

Ambíciou obchodného reťazca je, aby sa mu podarilo rozšíriť spoluprácu o ďalších 15-20 dodávateľov za najbližšie 4 mesiace. Všetko však záleží aj od toho, ako sa dodávatelia popasujú s legislatívnymi náležitosťami.

3 najväčšie chyby pri zateplení šikmej strechy

Zateplenie šikmej strechy môže pokaziť aj profesionál, ak nedodržiava niekoľko zásadných pravidiel. Pozrite sa, ktoré to sú.

EU v Bratislave udelila čestný titul doctor honors causa

Ekonomická univerzita v Bratislave udelila čestnú vedeckú hodnosť doctor honoris causa Andreasovi Wörgötterovi

Company´s autumn in the High Tatras

A good teambuilding or a good training should fulfil four main points that determine its success.

V Žiline sme vytvorili priestor, aby mladí ľudia neodišli

Stanicu sme chceli zrekonštruovať za milión korún, stálo to desať.