AAA AUTO za päť rokov predalo 320 tisíc vozidiel

Spoločnosť od zmeny vedenia v roku 2012 výrazne expandovala a zmenila majiteľa

Presne pred piatimi rokmi, 21. septembra 2012, potvrdilo valné zhromaždenie AAA AUTO do funkcie generálnej riaditeľky Karolínu Topolovú. Touto zmenou firma zahájila kroky vedúce k neskoršiemu predaju firmy fondu Abris Capital Partners. Topolová stála pri zrode novej stratégie AAA AUTO výrazne posilňujúcej orientáciu na zákazníka. Firma modernizovala pobočky a vsadila na rozvoj doplnkových služieb. Topolová je jedinou ženou v čele veľkej spoločnosti obchodujúcej s automobilmi v strednej Európe. Pod jej vedením AAA AUTO už predalo viac ako 320 000 vozidiel a spoločnosť obslúžila približne dvojnásobný počet zákazníkov.

Po inováciách pod vedením K. Topolovej v roku 2014 nasledoval úspešný predaj majoritného podielu AAA AUTO v hodnote prevyšujúcej dvestodvadsať miliónov eur. Karolína Topolová tak stála pri jednej z najväčších akvizičných transakcií posledných rokov. V priebehu jej pôsobenia spoločnosť AAA AUTO ďalej posilnila svoju pozíciu najväčšieho predajcu ojazdených automobilov v strednej a východnej Európe. Za päť rokov sa počet autocentier AAA AUTO rozrástol o dvanásť, vrátane návratu na poľský a maďarský trh. Množstvo ponúkaných vozidiel v rámci skupiny stúplo takmer na štrnásťtisíc. Počet zamestnancov dosiahol 2 400. „Päťročné jubileum vo funkcii mi pripomenulo, ako čas skutočne letí a ako je dôležité nezostať stáť na jednom mieste. Som úprimne rada, že sa nám v AAA AUTO podarilo urobiť pozitívne zmeny, a to hlavne v prístupe k zákazníckemu servisu a spokojnosti zákazníkov. Avšak zďaleka sme neskončili a zákazníci sa môžu tešiť na ďalšie inovácie,“ uviedla Karolína Topolová.

K. Topolová vo vedení firmy kladie dôraz na zákaznícky orientovaný prístup. Jeho vyjadrením bolo tiež založenie Kontaktného centra s 200 operátormi. Nasledovalo vytvorenie funkcie zákazníckeho ombudsmana, ktorú zastáva známy motoristický odborník Alexander Štefuca. Neskôr bolo tiež otvorené druhé call centrum firmy v Ostrave.

Na Slovensku pod jej vedením firma vyhrala dvakrát anketu Autobazár roka. Topolová bola za svoje úspechy v posledných dvoch rokoch zvolená medzi 50 najvplyvnejších žien českého biznisu podľa časopisu Forbes a bola ocenená titulom Lady Pro 2015. Pravidelne sa tiež umiestňuje medzi finalistami českej súťaže Manažér roka, kde navyše získala titul Mladý manažérsky talent 2015. Rovnako sa opakovane umiestňuje v prestížnej ankete TOP 25 Žen českého byznisu. Pod jej vedením sa spoločnosť AAA AUTO posunula v rebríčku CZECH TOP 100 z 67. na 48. pozíciu, získala celoeurópske prestížne ocenenie European Business Awards 2016/2017, kde sa stala druhou najcennejšou firmou Európy z 33 zúčastnených.

Svoju pracovnú dráhu zahájila Karolína Topolová v pražskom hoteli Prague Hilton Atrium, avšak jej kariéra patrí „Áčkam“. V roku 1998 založila call centrum v AAA AUTO. V roku 2006 potom postúpila na funkciu Group HR and Call Centre Director. O rok neskôr sa stala viceprezidentkou spoločnosti a podieľala sa na vstupe firmy na českú a budapeštiansku burzu cenných papierov.

Karolína Topolová je však nielen generálnou riaditeľkou nadnárodnej spoločnosti, ale aj manželkou a mamičkou trojročnej dcéry. Hovorí plynule anglicky a vo voľnom čase rada hrá nohejbal alebo jazdí na snowboarde.

Začiatok roka patrí dani z nehnuteľností

Povinnosť má každý, kto v roku 2017 predal alebo nadobudol nehnuteľnosť.

Volkswagen T-Roc: Pre nerozhodných

Ak neviete, či chcete štýlové alebo praktické auto, hatchback alebo SUV, či dokonca ktorú farbu si vybrať, skúste T-Roc.

Tipy pre atraktívne poprsie po dojčení. Plastike povedzte nie

Máte za sebou obdobie dojčenia, no vaše prsia na tie pôvodné vôbec nepodobajú? Našťastie to nemusí byť trvalá zmena.

Stanovisko spoločnosti Advokátska kancelária JUDr. Radomír Bžán

Naša advokátska kancelária nemôže štátu zaplatiť DPH a daň z príjmu za rok 2017 zo zablokovanej odmeny.