Poslanec Borguľa žiada vládu o podporu pre Bratislavu

Komunálny poslanec M. Borguľa vyzýva vládu, aby vyšpecifikovala, akým spôsobom prispeje štát k rozvoju Bratislavy.

Martin Borguľa, poslanec mesta za mestskú časť Staré Mesto v súvislosti s riešením udelenia štatútu významnej investície spoločnostiam HB Reavis a J&T Real Estate vyzýva vládu, aby vyšpecifikovala, akým spôsobom a finančnými prostriedkami prispeje k rozvoju Bratislavy.

Podľa poslanca je pri udelení štatútu významnej investície developerovi dôležité aj to, akým spôsobom projekt a jeho vplyv na región alebo mesto podporí štát. Poslanec Martin Borguľa preto žiada vládu, aby pomenovala, ako bude v prípade schválenia nových projektov vyzerať jej podpora pre Bratislavu a Bratislavčanov.

„Vyzývam vládu, aby presne pomenovala, do akých verejnoprospešných projektov a koľko finančných prostriedkov „naleje“ v súvislosti s požadovaným udelením štatútu významnej investície spoločnostiam HB Reavis a J&T Real Estate v Bratislave,“ povedal Martin Borguľa.

Udelenie štatútu významnej investície spoločnostiam HB Reavis a J&T Real Estate je stále na programe dňa, vláda projekty spoločností posudzuje a vyžiadala si k tomu aj stanovisko mesta a mestských častí.

„Je dobré a žiaduce, aby sa o významných investíciách, ktoré budú meniť tvár Bratislavy, diskutovalo aj na pôde mestského zastupiteľstva a aby boli nové projekty transparentne prerokované,“ povedal Martin Borguľa.

Výhody realizácie nových projektov, ktoré patria do skupiny verejnoprospešných, sú jasné – podpora pre ekonomický rast, posilnená infraštruktúra a vznik nových pracovných miest.

„Ako poslanec mesta bránim záujmy Bratislavy a Bratislavčanov. Záleží mi na tom, ako bude naše hlavné mesto vyzerať. Štát v minulosti pri obdobných projektoch na Slovensku investoval peniaze, ktorými podporil rozvoj v celom regióne. Preto ma zaujíma, akým spôsobom a rozsahom prispeje štát teraz k rozvoju Bratislavy,“ povedal na záver Martin Borguľa

Prihláste sa a vložte PR článok

4 rady pre deti a dospelých, ako sa starať o pokožku

Ľudské telo sa v priebehu života vyvíja. Najväčšie zmeny sú viditeľné u detí, ktoré sa menia doslova každým dňom.

Výstava Podoby lásky zobrazí skutočné osudy konkrétnych žien

„Dnes je Magda šťastná. Podarilo sa jej rozviesť, žije v byte, ktorý je v jej výlučnom vlastníctve.

Tohtoročné trhy pred Auparkom bude otvárať Vidiek

Vianočné trhy na námestí pred košickým Auparkom otvorí v sobotu 25. novembra známa slovenská poprocková skupina Vidiek.

Vyrábajú v malom, no presadili sa. Sessler a Farmárske lupienky

Už ich dostanete dokonca aj v Kauflande.