Poslanec Borguľa žiada vládu o podporu pre Bratislavu

Komunálny poslanec M. Borguľa vyzýva vládu, aby vyšpecifikovala, akým spôsobom prispeje štát k rozvoju Bratislavy.

Martin Borguľa, poslanec mesta za mestskú časť Staré Mesto v súvislosti s riešením udelenia štatútu významnej investície spoločnostiam HB Reavis a J&T Real Estate vyzýva vládu, aby vyšpecifikovala, akým spôsobom a finančnými prostriedkami prispeje k rozvoju Bratislavy.

Podľa poslanca je pri udelení štatútu významnej investície developerovi dôležité aj to, akým spôsobom projekt a jeho vplyv na región alebo mesto podporí štát. Poslanec Martin Borguľa preto žiada vládu, aby pomenovala, ako bude v prípade schválenia nových projektov vyzerať jej podpora pre Bratislavu a Bratislavčanov.

„Vyzývam vládu, aby presne pomenovala, do akých verejnoprospešných projektov a koľko finančných prostriedkov „naleje“ v súvislosti s požadovaným udelením štatútu významnej investície spoločnostiam HB Reavis a J&T Real Estate v Bratislave,“ povedal Martin Borguľa.

Udelenie štatútu významnej investície spoločnostiam HB Reavis a J&T Real Estate je stále na programe dňa, vláda projekty spoločností posudzuje a vyžiadala si k tomu aj stanovisko mesta a mestských častí.

„Je dobré a žiaduce, aby sa o významných investíciách, ktoré budú meniť tvár Bratislavy, diskutovalo aj na pôde mestského zastupiteľstva a aby boli nové projekty transparentne prerokované,“ povedal Martin Borguľa.

Výhody realizácie nových projektov, ktoré patria do skupiny verejnoprospešných, sú jasné – podpora pre ekonomický rast, posilnená infraštruktúra a vznik nových pracovných miest.

„Ako poslanec mesta bránim záujmy Bratislavy a Bratislavčanov. Záleží mi na tom, ako bude naše hlavné mesto vyzerať. Štát v minulosti pri obdobných projektoch na Slovensku investoval peniaze, ktorými podporil rozvoj v celom regióne. Preto ma zaujíma, akým spôsobom a rozsahom prispeje štát teraz k rozvoju Bratislavy,“ povedal na záver Martin Borguľa

Move in immediately, if you feel like it

Living close to the centre of Bratislava has many advantages.

Predaj poistenia motorových vozidiel cez web rastie a bude rásť

Myslí si to Peter Gál, zakladateľ stránky poistnamyska.sk, ktorý má vyše 20-ročné skúsenosti v poisťovníctve.

Slováci sa pripravujú o stovky až tisícky eur

Ako tomu predísť?

Tip na výlet: Prechádzka tokajskými vinicami a biele tigre

Ak ide o turizmus, môžeme sa od Maďarska učiť.