Bratislava podáva žalobu voči Veľvyslanectvu USA na Slovensku

14.9.2017 podala žalobný návrh na vypratanie nehnuteľnosti voči Spojeným štátom americkým zastúpených Veľvyslanectvom USA.

Podľa poslanca mesta Martina Borguľu je to významný krok k definitívnemu vyriešeniu bezprávneho stavu, ktorý nastal po tom, čo americkej ambasáde v auguste 2016 skončila platnosť nájomnej zmluvy k pozemkom na Hviezdoslavovom námestí, a nová zmluva odvtedy nebola zo strany magistrátu podpísaná.

„Som veľmi rád, že sa mesto konečne rozhýbalo a začalo v tejto veci konať. Žalobný návrh na vypratanie nehnuteľnosti je v tejto nekonečnej kauze dôležitý krok, ktorý už nebude môcť ambasáda odignorovať ako naše doterajšie výzvy. Teraz bude musieť zaujať jasný postoj a prísť s riešením tohto neudržateľného stavu,“ povedal poslanec Martin Borguľa.

Prihláste sa a vložte PR článok

Moskva alebo Petrohrad?

Aké auto si vybrať - nové, zánovné alebo jazdené?

Jubilejná desiata KOCKA privíta zákazníkov v Starej Ľubovni

Nový článokHB Reavis predstavuje projekt Stanica Nivy na veľtrhu