Pravidelné investovanie by malo byť dostupné pre všetkých

Finančnú rezervu je možné tvoriť si aj prostredníctvom korporátneho dlhopisu. Rýchlo, výhodne a s fixným úrokom.

Pravidelné investovanie poskytuje aj lepšie vyhliadky pre budúcnosť našich detí.

Terminované vklady, sporiace účty, vkladné knižky či stavebné sporenie predstavujú pre väčšinu z nás jediný spôsob tvorby finančnej rezervy. Úroky na nich sú však nízke. O podielové fondy sa bežní ľudia zaujímajú menej, keďže výnos z nich nie je fixný a hrozí aj strata. Korporátne dlhopisy boli doteraz určené najmä investorom, no dnes sú dostupné aj pre ľudí, ktorí si chcú rezervu ešte len vytvoriť. Podľa vlastných možností.

S novou formou investovania prichádza Arca Brokerage House. Prostredníctvom Dlhopisu NREF 2027 I. ponúka fixný výnos okolo 4% p.a., v závislosti od spôsobu investovania. „Klienti hľadajú v súčasnosti investičné služby a riešenia, pre ktoré je istota z výnosu jedným z benefitov. Navyše, v prípade dlhopisov bola doteraz veľkou prekážkou vysoká suma potrebná na kúpu konkrétneho cenného papiera. Výnosy pritom až také lákavé neboli. Výnimočnosť nášho Dlhopisu NREF 2027 I. spočíva v tom, že ide o kombináciu možností investovať jednorazovo i v malých sumách, s atraktívnym fixným výnosom,“ prezradil o novom dlhopise Ing. Miloš Krššák, predseda predstavenstva Arca Brokerage House o.c.p., a.s.

Bezkonkurenčný

Fixný výnos je implicitne daný tým, že ide o zerobond, dlhopis s nulovým kupónom. „Výnos je garantovaný silnou finančnou skupinou Arca Capital Slovakia. Predaj dlhopisu pred jeho splatnosťou, teda skôr ako po desiatich rokoch, je možný tiež,“ pokračuje Ing. Miloš Krššák. „Teší nás, že naša spoločnosť má vo svojom portfóliu toto jedinečné investičné riešenie, ktoré pomôže klientovi dosiahnuť jeho investičné ciele a očakávania aj prostredníctvom malých súm. Naši finanční agenti majú Dlhopis NREF 2027 I. k dispozícii pre všetkých klientov. Stačí, ak budú v prípade záujmu kontaktovať našich zástupcov, napríklad cez náš web,“ povedal Mgr. Michal Šimo, konateľ spoločnosti DELUVIS.

Ideálny najmä pre retail

Vzhľadom na menší objem investícií je táto forma tvorby finančnej rezervy vhodná hlavne pre širokú verejnosť. Investovanie je však často skloňované aj v prípade dôchodkového zabezpečenia. Najmä v súvislosti s demografickým vývojom na Slovensku a v celej Európe. Navyše, v rámci EÚ sa údajne pripravuje štvrtá forma dôchodkového sporenia. Podľa mňa je dôchodkových schém už veľa. Vyplývajú z toho, že sociálne poisťovne v štátoch nebudú v budúcnosti schopné zabezpečovať pravidelný dôchodok a v takej výške, ako budeme potrebovať. Apelujeme preto na zodpovednosť všetkých jednotlivcov, aby mysleli na svoj dôchodok už vopred. Naše investičné riešenie je tiež vhodné pre tých, ktorí chcú pripraviť svojim deťom nejakú sumu na štart do života,“ dodáva Ing. Miloš Krššák, predseda predstavenstva Arca Brokerage House o.c.p., a.s. Viac informácií nájdete na www.mojdlhopis.sk

Nevymením peniaze Humenčanov za hodnotenie jednej mimovládky

Problém mám iba s tendenčnosťou týchto hodnotení.

Ako zabrániť povodniam, či suchu? Riešenie nájde Climathon

Zvyšovanie teploty, prívalové dažde, či nedostatok vody sú dôsledky klimatických zmien, ktoré sa už dnes prejavujú aj na Slovensku

Tatra banka opäť rozdáva vreckové 22 eur k novému Detskému účtu

Dostávajú vaše deti vreckové? V rámci prieskumu Tatra banky odpovedalo minulý rok na túto otázku viac ako 1800 rodičov.

Vydanie denníka SME spolu s knihou Po stopách dávnej Bratislavy

Už dnes si môžete kúpiť špeciálne vydanie SME s knihou len za 4,99 €.